×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
 

Германий - откритието срещу злокачествени заболявания

През 1886г. немският химик Клеменс Винклер открива в сребърната руда нов химичен елемент, наречен германий в чест на страната му. През 1967г. д-р Кацухихо Асаи открива германий и в живите организми и доказва, че именно той снабдява тъканите с кислород. След това научният интерес към елемента рязко нараства.

Природни източници на германий



Германий се съдържа във всичко от животински и растителен произход. Най-висока е концентрацията му в броколите, целината, чесънът, лукът, киселото зеле, алое верата, хлорелата, гъбата рейши, жен-шен и др. Природни източници на германий са основно растения – адаптогени, чиято функция е да оптимизират физиологичните процеси и да подпомагат самоизлекуването на организма.

Най-високо съдържание на германий се съдържа в мускулната тъкан на организма. С помощта на храната ежедневно си доставяме около 0,4 - 1,5мг германий. Три часа след прием концентрацията на германий е най-висока в тънкото черво, откъдето се включва в кръвния поток. Органичният германий бързо се предвижва през тъканите и се отделя чрез урината.

Изследвания от 60-те години до днес свидетелстват за здравословните ефекти на органичния германий върху човешкото тяло. Органичният германий:

  • е силен имуностимулатор;


Той увеличава производството на интерферон и помага за размножаването на Т-хелперните клетки и лимфоцити.

  • подобрява усвояването на кислород от тъканите;


Германият предотвратява развитието на кислородна недостатъчност в тъканите, като доставя кислород на всяка клетка. Увеличеното усвояване на кислорода в клетките при хронични заболявания като артрит, сърдечна недостатъчност, диабет, астма и хипертония е от изключително значение за доброто функциониране на организма. Тази функция на германия  е приложима и при хора, занимаващи се активно със спорт.

  • е силен антиоксидант;


Органичният германий се счита за най-силният антиоксидант и осигурява  защита на клетките не само от свободните радикали , но и предпазва от радиационно излъчване. Освен това потиска развитието на вредни микроби и вируси.

Съществуват и някои публикации за добри резултати, постигнати с помощта на органичен германий в случаи на отравяне с живак, кадмий и други тежки метали.

Важно е да се знае, че германият не трябва да измества основното лечение и трябва да се приема след предварителна консултация с лекар. Органичният германий не е токсичен, но все още няма установени норми за неговия прием. Препоръчително е да се пие по време на хранене. Дозата за възрастни е 150 мг на ден.

Ако почувствате слабост, замайване или изтръпване на крайниците, спрете незабавно приемът му и се консултирайте с лекар. Не се препоръчва на бременни и кърмачки. Противопоказно е е да се пие от хора с бъбречни заболявания.

Ревита Ви препоръчва:

Ge 132 Active, 100 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.