Search
Филтрирай по...

Кудзу – билка №1 срещу алкохолизъм и никотинова зависимост!

Тютюнопушене

Кудзу е многогодишно бързорастящо растение, познато от стотици години в Китай и Япония заради целебните си свойства. Днес в почти цял свят то се е наложило като мощно средство за борба с един страшен бич – алкохолната зависимост. В допълнение, кудзу може да намали и необходимостта от никотин, което го прави силен помощник в борбата с тютюнопушенето.

В известно отношение кудзу превъзхожда дори някои конвенционални медикаменти срещу алкохолизъм, тъй като съдържа активна съставка, предотвратяваща физическата зависимост от консумацията на алкохол. Екстрактът от корен на кудзу подкрепя чернодробните функции и дейността на нервната система.

Скот Лукас, разпален изследовател на кудзу и професор по психиатрия в Маклийн – психиатрична болница към Медицинското училище на Харвард, многократно тества екстракта от корен на кудзу върху хора. Всички негови експериментални проучвания показват, че в корена присъстват биологично активни съединения, които значително намаляват необходимостта от никотин и алкохол.

Още през 2005 г. специалисти от Harvard Medical School и New England Research Institutes откриват, че кудзу ускорява въздействието на алкохола върху мозъка. Така пиещият може да почувства ефектите на алкохола доста по-рано, благодарение на което ще пие по-бавно и ще поема доста по-малки количества.

Едни от най-активните вещества в корена на кудзу са изофлавоните пуерарин, даидзин и генистеин, които освен върху зависимостта въздействат и върху симптомите на махмурлука, включително световъртеж, главоболие, замъглено съзнание, умора и др.

Прекомерната консумация на алкохол, както и тютюнопушенето, нанасят сериозни щети върху организма. Продуктът Кудзу (Kudzu) на американския бранд Nature’s Way,  намалява последствията от продължилата дълго във времето употреба на алкохол и цигари. Той е източник на чист екстракт от корен на кудзу, чиито прием допринася за намаляване зависимостта от никотин и алкохол.

 Кудзу (Kudzu)ускорява възстановяването на организма и повишава неговата устойчивост след интоксикация с алкохол. Въздейства отлично на психо-емоционалното състояние и противодейства на депресивните усещания, породили се поради липсата на алкохол и цигари. Оказва силно антиоксидантно действие и проявява общоукрепващ ефект.

Кудзу (Kudzu)не съдържа ГМО (Non-GMO Project Verified). Съставът му е признат като безопасен с Tru-ID сертификат, удостоверяващ липсата на фалшификати. Продуктът не съдържа изкуствени оцветители, изкуствени ароматизатори, царевица, млечни продукти, глутен, консерванти, сол, соя, захар, пшеница, мая.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top