Search
Филтрирай по...

Куркума – от полза за сърцето и ставите!

Куркума

Водещият производител на хранителни добавки Nature’s Way е винаги в крак с новите тенденции. Поредното доказателство за това са двете, сравнително нови формули на компанията с куркума, които подпомагат сърдечно-съдовата система и ставите.

Двете уникални формули на Nature’s Way са фокусирани върху грижата за сърцето и ставите, като всяка от тях е източник на 400 mg екстракт от куркума в 1 дневна доза. Той е стандартизиран до 95% куркуминоиди. За да се усвои напълно екстрактът от куркума, е включен и патентованият екстракт от черен пипер – BioPerine®, стандартизиран до 95% пиперин, който повишава абсорбцията на куркуминоидите и на останалите биологично активни нутриенти в продукта.

Нека разгледаме състава на изцяло натуралните формули на Nature’s Way!

Turmerich™ Heart – за сърдечно-съдовото здраве. Освен куркума и екстракт от черен пипер, този продукт е източник и на коензим Q10, екстракти от глог, чесън и нар. Тази невероятна комбинация от полезни за сърцето съставки се препоръчва при високи нива на холестерола и прием на статини, хипертония, сърдечна недостатъчност, прекаран инсулт или инфаркт, и други сърдечно-съдови нарушения. Тя е и отличен вариант за профилактика при наднормено тегло, тютюнопушене и други рискови за сърцето фактори.

Коензим Q10. Антиоксидант, присъстващ във всяка клетъчна мембрана, който има жизненоважна роля за производството на енергия в организма. Още след 30-годишна възраст нивата на коензима постепенно започват да намаляват, което е свързано с повишен риск от сърдечно-съдови болести. Тъй като сърцето е един от органите, нуждаещи се от най-много енергия, набавянето на коензим Q10 посредством хранителни добавки, може да има ключово значение за сърдечно-съдовото здраве. Някои лекарства, като например статините, изчерпват нивата на коензим Q10. Счита се, че хората, които приемат статини задължително трябва да включат към терапията си и коензим Q10. Всяка капсула от продукта на Nature’s Way – Turmerich™ Heart, съдържа 60 mg коензим Q10.

Глог. Употребата на глога при болно сърце датира от векове. Екстрактът от тази билка насърчава притока на кръв към сърдечния мускул, подпомага способността му да изпомпва кръвта, регулира сърдечния ритъм и засилва издръжливостта на сърцето при недостиг на кислород. В Turmerich™ Heart, екстрактът от глог е стандартизиран до 1.8% флавоноиди, включващи витексин и хиперозид.

Чесън. Също отдавна познат с кардиопротективното си действие. Спомага за намаляване натрупването на плака в артериите, чудесно допълващо средство към основната терапия при атеросклероза. Екстрактът от чесън в Turmerich™ Heart е дезодориран и не предизвиква лош дъх!

Нар. Източник на биологично активни съставки, които понижават кръвното налягане и регулират нивата на холестерола и триглицеридите. Има силно антиоксидантно действие.

Turmerich™ Joint (Здрави стави). Освен куркума и екстракт от черен пипер, формулата за стави Turmeric Joint съдържа още UC- II® патентован комплекс колаген тип 2, босвелия (екстракт от смола, стандартизиран до 40% босвелиеви киселини), както и екстракт от репей organic.

UC- II®. Представлява патентован колагенов комплекс, източник на високо концентрирана форма на колаген тип II, извлечен от пилешки хрущял. Подпомага укрепването на ставите и възстановяването на тяхната мобилност.

Босвелия. Действието на босвелиевите киселини, съдържащи се в смолата на босвелия са добре проучени. Заради силните си противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства, екстрактите от босвелия се прилагат при остеопороза, артрит, подагра, болки в гърба и кръста.

Репей. Добър източник на дъбилни, смолисти и слузни вещества, органични киселини, стероли, танини и други фитохимикали със силно противовъзпалително действие. Много изследвания показват, че екстрактът от репей понижава възпалителните маркери, включително С-реактивен протеин, интерлвекин-6 и др.

В началото на тази година, Turmerich™ Joint печели наградата на престижното издание Delicious living в категорията „Здраве на ставите”!

BioPerine® – екстрактът от черен пипер, включен в състава на двата продукта, притежава специфичното свойство да увеличава бионаличността на сравнително трудни за абсорбиране съединения, каквото е и куркуминът. Това BioPerine® постига посредством частично прекъсване на метаболитната пътека по начин който позволява на съответното съединение да бъде добре абсорбирано от организма, вместо изхвърлено през стомашно-чревния тракт.

Бърз поглед върху куркумата. Благодарение на активния си компонент куркумин, куркумата (Curcuma longa) си извоюва репутация на супер-билка. Ползите й за здравето са подкрепени от много проучвания – тя има силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, благодарение на които се вписва отлично в терапията на сърдечно-съдови и ставни проблеми. Куркуминоидите – активните компоненти в състава на куркумата намаляват производството на провъзпалителни ензими и понижават нивата на хронично възпаление в организма.

Повече за Nature’s Way, можете да научите ТУК! Официален представител на Nature’s Way за България: Ревита ЕООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top