Search
Филтрирай по...

Повече сила и мощ за ставите с ОстеоМуув!

Износени стави

Болка и скованост, отоци, зачервяване, изтръпване на крайниците, ограничена подвижност… Това са едни от най-изявените симптоми при възпалени и износени стави.

Напредването на възрастта, наднорменото тегло, интензивните физически натоварвания (най-често при спортистите), както и бедното откъм важни хранителни вещества меню, са главните фактори, отговорни за увреждането на ставите и хрущяла. Затова в тези случаи е много важно да се  приемат специализирани хранителни добавки в подкрепа на костно-ставната система, които да намалят риска от заболявания или от усложняване на състоянието при вече възникнали такива.

Има и най-различни добавки срещу възпаление и износване на ставите, но повечето от тях не са ефикасни, защото съставките им са малко и в не достатъчно високи концентрации. Бедното на съставки съдържание, както и ниските количества на активните вещества, са причината, поради която тези продукти не повлияват състоянието на ставите.  За да облекчат болката и дискомфорта, някои хора използват и болкоуспояващи или нестероидни противовъзпалителни медикаменти. Те обаче не въздействат върху причините за проблема, фокусирани са основно към симптомите. Въздействието им е времененно и при това, обвързано с нежелани странични ефекти.

Превенция и лечение на ставните проблеми с ОстеоМуув – свръх мощна формула за здрави и силни стави!

ОстеоМуув (OsteoMove) представя съвършено нов етап в превенцията и лечението на ставните увреждания. ОстеоМуув няма аналог на българския пазар и се отличава от всички останали продукти, препоръчвани срещу ставни проблеми по това че съдържа огромно богатство от съставки в максимално високи концентрации.

Остеомуув е комбиниран натурален препарат за поддържане на ставите при хронично възпаление, износване или при последици от травма. Подходящ както за профилактика на здрави хора и спортисти, така и за артритно болни пациенти.

В състава на ОстеоМуув влизат четири групи вещества с доказана биологична активност:

1.Всички основни градивни елементи на ставния хрущял (глюкозамин сулфат, метилсулфонилметан, хондроитин сулфат, хидролизиран колаген тип II, хиалуронова киселина);

2.Патентована смес от плодови екстракти InflamRelief™, стандартизирана до 76% полифеноли;

3.Растителни екстракти – босвелия (индийски тамян) и куркума;

4.Минерали – манган (манганов сулфат монохидрат) и бор (натриев тетраборат).

 

Балансираният състав на ОстеоМуув е разработен така, че да осигури комплексна грижа за ставите по следните механизми:

 

Глюкозамин сулфатът (ГС), хондроитин сулфатът (ХС) и метилсулфонилметанът (МСМ) са наричани „голямата тройка” на хондропротекцията. Те подобряват лубрикацията на ставите, неутрализират свободно-радикаловите механизми на увреждане на хондроцитите и понижават възпалението в подвижните стави. Ефектът им в комбинация е съпоставим с този на нестероидните противовъзпалителни средства, но може да продължи до три месеца след спиране на приема (carry-over effect). Стабилизирането на добития от черупчести мекотели ГС с калиев хлорид, вместо с натриев, допринася за спазването на диета с ниско натриево съдържание.

 

Хондроитин сулфатът е основен градивен елемент на ставните хрущяли. През последните години се установи, че противовъзпалителният ефект на ХС е свързан с потискане транслокацията на провъзпалителния, интерлевкин-1-β-индуциран  ядрен каппа-би фактор (NF-κB) към хондроцитите. Получен е от говежди хрущял, което го прави съвместим с културите, в които не се употребяват свинско месо и продукти.

 

МСМ е донор на биологично активна сяра за изграждане на ставния хрущял и оказва противовъзпалителен ефект.

 

Хидролизираният колаген тип II („хрущялен тип”) е основен градивен елемент в ставния хрущял. Добива се от пилешки хрущял – източникът с най-висока бионаличност (в растенията НЕ се съдържа колаген). Отделя в серума активния дипептид пролин-хидроксипролин (Pro-Hyp), който стимулира човешките кожни фибробласти и хондроцити да произвеждат хиалуронова киселина, отговорна за задържането на водните молекули в кожата и изграждаща синовиалната течност в свободно движещи се (синовиални) стави. При хидролизирането му е постигната молекулна маса 1.5-2.5 kDa (килодалтона), докато неденатурираният колаген има 200-300 kDa. Ниската молекулна маса определя много по-добрата абсорбция в стомашно-чревния тракт и неколкократно по-високата му бионаличност спрямо тази на неденатурирания колаген.

 

Хиалуроновата киселина (патентована формула Hyabest™) регулира водното съдържание в хрущяла и в синовиалната течност. Важна съставна част на съединителната тъкан с механични свойства, тя подпомага правилната артикулация в ставите. Образува покривен комплексен филм около хондроцитите, който има отрицателен електричен заряд и привлича водните молекули в хрущяла, като увеличава устойчивостта му на компресия. Hyabest е специална формула, добита чрез ферментация и осигурява висока бионаличност.

 

Патентованата смес от плодови екстракти InflamRelief™ придава на ОстеоМуув мощни антиоксидантни свойства. В нея са блендирани екстракти от плодове с висока биоактивност – грозде, нар, ягода, малина и три вида боровинки – червена, синя и черна. Тези плодове често се обозначават като „функционални храни” или „суперхрани”. InflamRelief е стандартизиран на 76% съдържание на полифенолни съединения.

 

Комбинацията на екстрактите от индийски тамян (Boswellia serrata) и куркума (Curcuma longa) притежава антиоксидантно и противовъзпалително действие. Двете растения имат хилядолетна употреба в Аюрведа и в традиционната китайска медицина. Екстрактът от смолата на индийския тамян (босвелия) съдържа минимум 60% босвелиеви киселини – пентациклични тритерпеноиди, които потискат ензима 5-липоксигеназа (5-LOX), катализиращ образуването на възпалителния медиатор арахидонова киселина. В екстракта от корена на куркума (25:1) активните вещества са главно куркуминоидите (с основен представител куркумин – натурално жълто багрило), които също са 5-LOX инхибитори, освен това имат антиоксидантно действие и неутрализират супероксидния радикал и синглетния кислород на възпалените тъкани.

 

Минералните веществаманган и бор не са случайно добавени в състава на Остеомуув. Манганът е важен кофактор на ензима супероксид дисмутаза (SOD), който се намира в митохондриите и обезврежда супероксидните и пероксидните радикали в клетките на възпалените тъкани. От възможните му соли е избран сулфат монохидратът, защото добавя на организма биоактивна сяра, важна за съединителната тъкан и ставните хрущяли в частност. Борът е рядък микроелемент – среща се в много храни, но в ограничени количества. За опорно-двигателния апарат е важен поради това, че активира витамин D3 и предпазва организма от загуба на калций, заздравявайки костите, ставите и хрущялите.

 

ОстеоМуув следва да се приема два пъти дневно по една капсула, заедно с храната за оптимална резорбция. Видим ефект се наблюдава след първия месец, но първоначалното облекчаване на възпалението може да настъпи още в първите 10 дни! Предлага се в два варианта:

 

разфасовка от 120 таблетки, която съдържа доза за два месеца:

 

разфасовка от 60 таблетки, която съдържа доза за един месец:

 

Остемоуув е продукт на Natural Factors – производител №1 на хранителни добавки в Канада и носител на награда от Канадската Асоциация за здравословни храни (CHFA) за високи постижения в сферата на здравословните храни.

Вносител: Гео Нутришън ЕООД. Търсете в аптеките или онлайн ТУК!

За повече въпроси: 02/9530583

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top