Search
Филтрирай по...

Менопауза – как безболезнено да преминете през този етап от живота си?

Менопауза

 

Всяка жена неминуемо преминава през периода на менопауза – той е нормална част от репродуктивния жизнен цикъл и бележи края на репродуктивните способности. Може да продължи с години и да се съпътства от неприятни симптоми като горещи вълни, нощно изпотяване, промени в настроението, влошаване качеството на сексуалния живот.

 

Какви хормонални промени настъпват при менопауза?

Подобно на бързото израстване на детето или развитието на пола при подрастващите, и климаксът се задейства от „инструкциите“, зададени от ДНК. Гените на жената са онова, което определя кога при нея да започне менопаузата. Тялото изпълнява тази задача, предизвиквайки промяна в хормоните, която води след себе си до други промени.

При постменопазуалните жени производството на естроген и прогестерон е значително занижено. Но преходният период, който наричаме менопауза, е индивидуален и симптомите варират. Точно тогава настъпват силните хормонални колебания, засягащи основно нивата на естроген и прогестерон.

Симптомите на менопаузата могат да бъдат доста интензивни. Чрез доставката на дефицитните хормони обаче, нежеланите симптоми значително намаляват, а качеството на живот се подобрява.

 

Откъде да започнете?

Въпрос №1, който вероятно си задавате, е коя терапия е най-подходяща за вас. Няма как да знаете отговора, ако не сте тествали хормоните си. Климактериумът не протича еднакво при всички жени. Нивата на хормоните варират, а начинът, по който тялото реагира на тези промени също е различен при всяка жена. Изследванията ще дадат най-точната насока за облекчаване на проблема, така че обърнете се към специалист и не се самолекувайте.

 

Попитайте лекаря си за продуктите на Revita!

От години Revita е официален представител на едни от най-висококачествените марки природни продукти в цял свят – Nature’s Way и Natural Factors. Те подпомагат различни аспекти на здравето, включително поддържането на добър хормонален фон. За тази цел Revita ви препоръчва три от най-търсените продукти за облекчаване на менопазуалните симптоми: MenoSense® (Менопауза) и ДИМ Плюс™.

 

MenoSense® (Менопауза)

Природната формула MenoSense® (Менопауза) комбинира едни от най-популярните съставки за нормализиране на хормоналните нива при жени в менопауза. Всяка капсула съдържа екстракти от донг куай (китайска ангелика), витекс и черен кохош (гроздовиден ресник) плюс гама-оризанол (трици от семена на азиатски ориз) и хесперидин (антиоксидант в състава на цитрусовите плодове).

MenoSense® е подходяща алтернатива на традиционната хормонозаместителна терапия. Типично „женските билки“ в състава на продукта съдържат фитоестрогени, които подобряват чувствителността на естрогенните рецептори към произвеждащия се в тялото естроген и облекчават много от симптомите на менопаузата. Приемът на MenoSense® води до намаляване на горещите вълни и нощното изпотяване и стабилизиране на нервната система. MenoSense® допринася и за укрепване на костната структура, отслабена в резултат от естрогеновия дефицит. Гама-оризанолът и хесперидинът, включени в състава на MenoSense® осигуряват антиоксидантна подкрепа за сърдечно-съдовото здраве. Гама-оризанолът може да намали нивата на холестерола, а хесперидинът – да възпрепятства натрупването на излишни мазнини и покачването на тегло.

 

ДИМ Плюс™

Натуралният препарат ДИМ Плюс™ съдържа патентован BioResponse-DIM® Complex, източник на чист дииндилометан с повишена бионаличност (притежава патент от САЩ # 6,086,915), фосфатидилхолин и силициев двуокис, в комбинация с патентована зеленчукова смес Protectamins® (спанак пудра, броколи пудра, зеле пудра – със запазени пълноценни свойства на полезните съставки) и витамин Е. Основното действие на ДИМ Плюс™ е, че спомага за извеждането на излишния естроген от тялото и възстановява баланса между него и прогестерона.

Под излишен естроген се имат предвид ксеноестрогените, които попадат в тялото от заобикалящата ни среда. Ксеноестрогените се съдържат в пластмасовите продукти, в масовата козметика, в пестицидите, използвани за обработката на зеленчуците и плодовете и др. Те не могат да се разградят в организма, а се натрупват – предимно в мастните клетки, предизвиквайки естрогенна доминантност. Обикновено симптомите при естрогенна доминантност биват забавен метаболизъм, наддаване на тегло, задържане на вода и подуване, главоболие, лошо настроение.

Натрупването на ксеноестрогени в организма възпрепятства и правилната функция на прогестерона. Причината е, че в клетките рецепторите на прогестерона са „заети“ от естрогеноподобните вещества, което предизвиква прогестеронова недостатъчност и задълбочава дефицитът на прогестерон, съпътстващ менопаузата.

 

Какво представлява дииндолилметан

Дииндолилметан (DIM) – природната съставка в продукта ДИМ Плюс е мощен антиоксидант и най-ефикасното естествено средство за преодоляване на естрогенната доминантност. Съдържа се в зеленчуците от сем. Кръстоцветни (броколи, карфиол, зеле и др). DIM подпомага метаболизма на естроген в организма по изцяло естествен път. DIM допринася за правилния метаболизъм на естрогена при двата пола като възпрепятства превръщането на естрогена в неговите вредни метаболити и намалява нивата на канцерогенния 16-алфа-хидроксиестрон.Той не позволява на тестостерона да се превръща в естроген и проявява противотуморна активност предимно по отношение на репродуктивната система.

Свързани продукти

Още по темата

Андрографис срещу коронавирус
Всички Новини за Covid-19

Доказано: билковият екстракт от Андрографис помага срещу коронавирус при потвърдена ниска токсичност

  Природните съединения, получени от растения, имат огромен потенциал и си струва да бъдат проучени, за да се идентифицират мощни антивирусни средства срещу коронавирусите, смятат водещи учени. Така например познатата от векове азиатска билка андрографис

Прочетете повече »
Пробиотици за перфектно жензко здраве
Здраве и красота

Пробиотици за добро женско здраве и повишен имунитет

Киселото мляко е сред най-популярните храни не само по нашите географски ширини и това не е случайно – ползите му за здравето ни са безспорни. Всеизвестно е, че предците ни често са го слагали на

Прочетете повече »
Загуба на обоняние
Всички Новини за Covid-19

Как да възвърнем обонянието си след Covid-19

  Болни сте или вече сте преболедували Коронавирус и сте загубили вкус и/или обоняние? Искате ли да се отървете от това неприятно последствие от Covid-19? Ето няколко лесни трика как да се случи това Загубата

Прочетете повече »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top