Лекарите посочват няколко рискови храни и напитки, от които се подува корема. На първо място те съветват да се избягва употребата на
захар, която е отлична храна за гъбички и бактерии, стимулира размножаването им и провокира подуването на корема. Захарта вреди на лигавицата на стомаха, тъй като заради бактериите започва възпаление. Подобен ефект имат и химичните ингредиенти на
хляба, които могат да провокират алергични реакции, едно последствията на които е подуване на корема, съобщава BBC Health.
Бирата съдържа много мая, а ечемикът от който я варят е потенциален алерген. Той предизвиква изтъняване на лигавицата и предизвиква образуване на газове.
Антибиотици. Микрофлората на червата може да издържи максимум два лечебни курса с антибиотици. Ако лечението продължи повече, се нарушава нормалната функция на имунната система и възниква вероятност от развитие на кандидоза.
Газираните напитки, които съдържат захар и въглеродна киселина, също предизвикват подуване. Когато тези компоненти попаднат в стомашно-чревния тракт се повишава киселинния баланс, образуват се газове и се активизира размножаването на гъбички.
Коментари (0)
Нов коментар