×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Кверцетин срещу Ковид-19

Възможно ли е само за няколко дни да стопирате симптомите на Covid-19 след положителен тест? Възможно е, според д-р Майкъл Мъри, един от водещите специалисти и световни авторитети в областта на природната медицина, автор на над 30 книги, посветени на природосъобразния начин на живот и грижа за здравето. 

Д-р Мъри споделя, че е имал щастието да премине съвсем леко през болестта, без да позволи на вируса да нанесе поражения на организма му. „Сега съм на 100 процента във форма“, уверява ни той, признавайки, че има тайно „оръжие“ – прием на специална форма на кверцетин.

Оказва се, че в момента тази натурална съставка е една от най-горещите теми в медицинската литература. Причината е потенциалът й евентуално да неутрализира вируса SARS-CoV-2, отговорен за COVID-19.

Какво представлява кверцетинът и къде може да бъде открит

Кверцетинът е може би най-разпространеният и активен член на група пигменти, открити в растенията, известни като флавоноиди. Кверцетин се съдържа в много плодове, особено цитрусите, ябълки, ягоди, зелени листни зеленчуци, семена и ядки, зелен чай и други лечебни растения, тъмен шоколад и червено вино.

Ползи за здравето

Кверцетинът има значителни ползи за здравето в ролята си на важно антиоксидантно и противовъзпалително съединение, а те са особено актуални в условията на глобална пандемия. С днешна дата фокусът е върху имуностимулиращите и антивирусни аспекти на тази естествена съставка, която повишава активността на белите кръвни клетки и ги мобилизира в зони на инфекция. Оказва се, че кверцетинът има огромен потенциал да блокира заразността на различни вируси, като инхибира множество процеси в жизнения цикъл на вируса. Това е доказано и при клинични изследвания със спортисти, диагностицирани с вирусни инфекции на горните дихателни пътища.

Противодействие срещу COVID-19

Кверцетинът е добре познат на медицината, но в последно време името му се споменава все по-често в контекста на неговата антивирусна активност и специфичните му действия срещу SARS-CoV-2. Този ценен пигмент дава надежда на учените, заради способността си да засилва антивирусните ефекти на йонния цинк. Когато цинкът не е свързан с други молекули, т.е., когато е в свободно йонно състояние, той упражнява значително действие при блокиране на репликацията на вирусите, като инхибира ензим, произведен от вируса, известен като репликаза. Този ензим използва вируса, за да се възпроизведе в човешките клетки. Кверцетин действа на принципа на цинков йонофор, като създава канал, който позволява на йонния цинк да попадне в заразената клетка и да блокира вирусната репликация.

Нови изследвания в полза на кверцетина

Науката възлага все по-големи надежди на кверцетина, споделя д-р Майкъл Мъри. Като доказателство той цитира резултатите на изследване на италиански учени, базирано на  подробни молекулярни докинг изследвания и експерименти с клетъчни култури.

В статия със заглавие „Ролята на кверцетина при коронавирусна инфекция (COVID ‐ 19)“ учените прилагат много сериозни аргументи за потенциалните ползи от кверцетин в превенцията и лечението на COVID-19. Значително внимание е отделено на многобройните целеви „мишени“ на действие на кверцетин срещу SARS‑CoV ‐ 2 и по-специално способността му да неутрализира коронавируса. Ключов момент в научния подход е анализ на заразността на  SARS-CoV-2: наличието на специализирани протеини, които му позволяват да се свърже и след това да проникне в клетките на гостоприемника, за да причини инфекция. Оказва се, че кверцетинът успешно инхибира свързването на протеините на вируса към ACE-2 рецепторите на повърхността на човешките клетки, като ги блокира „на вратата“. Доказано е също, че кверцетинът директно неутрализира вирусните протеини, които са критични за репликацията на SARS-CoV-2.

Как да изберем правилната форма 

Резултатите от предварителните изследвания, свързани с активното действие на кверцетин срещу Covid-19, дават достатъчно основание за започване на сериозни клинични изследвания. В момента текат три такива върху пациенти, хоспитализирани с коронавирус. „За да може кверцетинът да прояви своите антивирусни ефекти, е необходимо да се приложи необходимата висока доза от него, използвана при подробните молекулярни докинг изследвания и експерименти с клетъчни култури“, отбелязва д-р Мъри. С други думи, приложената доза кверцетин трябва да може да повиши нивото на кверцетин в телесните тъкани, така че да може ефективно да блокира вируса. В тази връзка възниква следната особеност: кверцетинът в регулярната му форма не се абсорбира много добре и има висока степен на вариабилност при всеки един човек. Така че, най-добре е да се използват специални форми на кверцетин, които показват засилена абсорбция и намалена вариабилност. На пазара се предлагат три продукта, които имат следните характеристики:

„От тези усъвършенствани форми, тази, която лично използвах в кратката си битка с COVID-19, беше Quercetin LipoMicel Matrix (Кверцетин LipoMicel Matrix ™)“, признава д-р Мъри. Според него този кверцетин е особен, заради специалната микро-емулгирана формула с липозоми и мицели. Те образуват два слоя мазнина върху активното вещество. Чрез процеса LipoMicel Matrix ™ кверцетинът се задържа в центъра на мицелната матрица чрез патентована технология. Тази технология решава проблема с лошото усвояване и разтворимостта на кверцетина. „Ако сложите в чаша вода малко количество гел, съдържащ Кверцетин LipoMicel Matrix ™, той веднага ще се разтвори. Кверцетинът е в микро-емулсия. Това е доста впечатляваща технология“, признава Мъри.

Предварителните изследвания на абсорбцията показват, че кверцетинът в Кверцетин LipoMicel Matrix ™ се абсорбира до 10 пъти по-добре от обикновения кверцетин. Препоръката за дозиране, като част от програма за хранителни добавки в подкрепа на имунната функция, е 250 mg два пъти дневно.

По време на COVID-19 се изисква много по-висока доза, за да се получи концентрацията на кверцетин, необходима за евентуална неутрализация на вируса. „Моята препоръка е, че веднага, щом се появи някакъв симптом, предполагащ COVID-19, или се получи положителен тест, незабавно започнете да приемате четири капсули от 250 mg Кверцетин LipoMicel Matrix ™ три пъти дневно. Вземайте ги с интервал от четири часа и продължете с тази доза 10 дни. И тъй като витамин С действа толкова синергично с кверцетин, не забравяйте да приемате и 500 до 1000 витамин С три пъти на ден“.

Кверцетинът може да се прилага и при деца, като за тях дозата е наполовина под формата на таблети или гел, добавен към мека храна (ябълковото пюре е идеален вариант).

Кверцетин е безопасен и не се съобщава за странични ефекти дори при прилагане на по-високи дози. Той обаче може да увеличи абсорбцията на някои лекарства, включително химиотерапевтични средства и лекарства за високо кръвно налягане. Ако приемате лекарства от тези класове, може да се наложи дозата да бъде намалена, за да се избегнат странични ефекти или токсичност.

В заключение: кверцетинът е едно от най-обещаващите антивирусни съединения, способни да възпрепятстват способността на SARS-CoV-2 да инфектира клетките, както и неговата репликация. При първи симптоми на коронавирус можете да започнете незабавен прием на добавката, за неутрализиране на вируса и бързо преодоляване на признаците на болестта. 

Източник:

https://doctormurray.com/is-quercetin-natures-magic-bullet-against-covid-19/

Още полезна информация за кверцетин, можете да научите от тук:

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.