×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

В глобалния свят на 21 век, с предимствата на новите високоспециализирани технологии, един от най-новите методи за създаване и патентоване на суплементи с максимална ефективност, които да отговарят напълно на все по-високите очаквания на потребителите , е т.нар. липозомна технология.

В последните години, на базата на голям брой клинични проучвания, учените потвърждават нейното обещаващо приложение в терапевтичните схеми на медицината и доказват потенциалните й ползи за нашето здраве.

Данните за нейната ефективност са описани в различни международни списания като International Journal of nanomedicine, Journal of Molecular Chemstry, International Journal of Pharmaceutics и др.

Какво представлява липозомната технология?

Липозомната технология с право може да бъде определена като ,, game changing technology” в генерирането на най-модерните хранителни добавки. За да разберем в детайли механизма на действието й, първо трябва да разгледаме какво представляват липозомите, които са структурите в основата й.

Липозомите се разглеждат като производни на липидите.

Липидите, от своя страна, са едни от трите вида основни биорганични съединения, наред с въглехидратите и протеините.

В човешкия организъм към липидите се отнасят някои от най-важните молекули за клетките,като холестерола,триглицеридите, висшите мастни киселини и др. Те имат жизненоважна и незаменима роля за живота на организма.

Липозомите са нано-частици с клетъчен произход, които имат уникална функция да доставят необходими на клетката субстанции. Уникалната им двуслойна структура от фосфолипидни слоеве , определя високата им специфичност и сходство със структурата на клетъчните мембрани. Самите липозоми са образувани от слоеве на специални видове молекули, известни като фосфолипиди. Фосфолипидите са жизнено важни, тъй като представляват основен компонент на всяка биологична мембрана. Свързани, те образуват защитна мембрана, много подобна на тази, която обгражда клетките в нашия организъм.

Двуслойната структура на липозомите определя тяхната основна функция в организма – транспортната. Въпреки това, най-важната структура на липозомите е тяхната мастно-разтворима ,,капсула” която представлява защитна микросфера.

Капсулата на липозомите се отличава с висока бионаличност, което позволява на свързаното в нея биологично вещество, да бъде в максимално количество за нуждите на таргетния орган.


Как действа липозомната технология?

В основата на липозомната технология стои процеса на капсулиране на активното вещество. Технологията на липозомно капсулиране е започнала развитието си през 70-те години. Тя се базира на уникалната функция на фосфолипидите – да образуват липозоми, когато са във воден разтвор при определени условия. Тези липозоми се зареждат автоматично с водния разтвор, в който се намират.

В производствения процес на суплементи, най-често липозомите са производни на лецитина, тъй като той е едно от веществата с най-богат на фосфолипиди състав. Лецитинът е основен липид, който има жизнено важна функция за метаболизма на холестерола и мастните киселини в организма. Когато се смеси с водни разтвори на витамини, фосфолипидите от състава му абсорбират съответните вещества, разтворени във водата и след това, в процеса на енкапсулиране , те остават свързани в капсулата и защитени от хидрофобната част на фосфолипидите, което запазва тяхната висока бионаличност. Така например, когато те се намират в разтвор на витамин С, те се изпълват с течен витамин С. Тези малки мехурчета от липозомен витамин С остават защитени и капсулирани в липозомите в резултат на хидрофобната част от структурата им, докато не се доставят директно в желаните органи на тялото.

Примери за такъв тип свързване са витамините С и В12, които са водоразтворими. Тъй като Витамин В12 се намира в източници от животниски произход, приемът му под формата на суплемент от хора, които не консумират животниски храни, е задължителен. Под формата на липозомно- технологични суплементи този витамин се усвоява лесно от организма.

Основният принцип на действие на липозомната технология е да се транспортира определено активно вещество до определени тъкани, с максимално висока бионаличност. Бионаличността е количеството активно вещество в определена доза, повлияваща симптомите .


Какви са предимствата на липозомната технология?

Липозомната технология се отличава с висока специфичност, тъй като липозомите са производни на фосфолипидите от клетъчните мембрани. Това позволява по-лесното им свързване и абсорбиране от клетките на таргетните органи, а от друга страна капсулата им осигурява максимално висока бионаличност на активното вещество.

Освен това, самата капсула на липозомите се отличава с висока резистентност към действието на стомашните киселини и деградативни ензими, което позволява защитата на активното вещество в сравнение с капсулни форми на стари технологии.

Липозомната технология се отличава с висока ефективност в транспортирането на суплементи. Освен факта, че осигуряват максимална абсорбция на биологични вещества от клетките, учените потвърждават и факта, че липозомите могат да увеличат и нейната скорост, с което терапевтичният ефект да настъпи по-бързо.

Пример за такава молекула е мелатонинът, известен като ,,хормон на съня”. Тъй като той е от веществата, чийто ефективност е пряко зависима от неговата бионаличност и скорост на абсорбция, на базата на липозомен мелатонин се постига значително по-лесно и бързо заспиване и поддържане на циркадния ритъм.

Високоспециализираните липозоми могат да транспортират различни вещества директно в лимфната система и така да намалят натоварването на метаболитната функция на черния дроб. Това намалява риска от появата на странични ефекти за пациентите и ускорява настъпването на желания ефект.

Благодарение на липозомната технология може да се постигне по-продължителна и постепенна абсорбция на активно вещество в гастроинтестиналния тракт, което да осигури по-продължителен ефект за пациента и да намали риска от рязко възникване на странични ефекти като дразнене на лигавицата, диспепсия, диария и т.н.Това определя голямото предимство на липозомните суплементи пред обикновените такива.

Липозомната технология увеличава ефикасността на витамините С И В12 в сравнение с форми, произведени в обикновена капсулна форма

Витамин С и витамин В12 са два от най-важните витамини за човешкото здраве. Благодарение на липозомната технология, те могат да се абсорбират на фракции в стомашно-чревния тракт в дозо-зависим ефект. Това позволява по-прецизното дозиране за пациента, чрез използване на максималната бионаличност на активното вещество в липозомната капсула. Тъй като Вит.С и вит.В12 са водоразтворими витамини, обикновените суплементи, не ги запазват от обезвреждащото действие на стомашно-чревния сок и ензимите , в резултат на което се абсорбира по-малко количество от тяхната бионаличност, което пък води до по-слаб ефект на ниво организъм.

Липозомната технология запазва максималната бионаличност на суплемента, благодарение на капсулата и двойния фосфолипиден слой на мембраните.

Чрез липозомна технология могат да бъдат транспортирани и мастноразтворимите витамини A,D, E, K, които по-лесно да преминават от кръвта в клетките и увеличаване на тяхната бионаличност не е задължително, но чрез липозомна технология може да бъде максимално точно дозирана.


В кои случаи е най-подходящ приемът на липозомни суплементи?

Терапията с диетични добавки, разработени посредством процеса на липозомно капсулиране, е особено подходяща в следните случаи:

  • напреднала възраст и съпътстващите я здравословни проблеми, възпрепятстващи усвояването на полезните вещества от храната и/или диетичните добавки

  • стомашно-чревни заболявания, които водят до малабсорбция

  • дисбаланс на чревната флора, характеризиращ се с дефицит на „приятелски“ бактерии и свръхрастеж на патогенни бактерии

  • лечение с медикаменти, които намаляват абсорбирането на нутриентите от диетата.


Възможна ли е употребата на липозомни суплементи от деца, бременни и кърмещи жени ?

Употребата на липозомен суплемент от хора в тези групи, се преценява индивидуално с оценка на общия здравен статус и спрямо съответното активно вещество. В повечето случаи суплементирането не крие сериозни рискове от повата на странични ефекти.

Кои са най-ефективните и клинично потвърдени липозомни суплементи на пазара?

Препоръчвам Ви продуктите на марката Doctor’s Formulas.

Doctor's Formulas е една от най-бързо развиващите се компании в Гърция с международно присъствие и експортни дейности по целия свят. Брандът е специализиран в производството на висок клас натурални продукти за здраве, разработвани от лекари и фармацевти и осигуряващи надеждна защита срещу хроничните здравословни проблеми.


Защо да изберем продукти на
Doctor`s Formulas?

  • Всички продукти са разработени под наблюдение на лекари и фармацевти и са преминали широк кръг на изпитвания

  • Имат изцяло натурален произход и не съдържат ГМО

  • Компанията е една от най-бързо развиващите се на пазара с международно присъствие в цял свят.

Брандът е разработил формули на едни от най-търсените суплементи, а именно:

  • Витаминни комплекси – витамини от В и С групата

  • Мастноразтворими витамини – Д и К

  • Минерални комплекси – Магнезий , Цинк и др.

  • Комбинации от билкови екстракти за определени заболявания

  • Комбинация от коензими и витамини за оптимален метаболизъм.

Липозомната технология, освен че дава нови възможности за производство на суплементи с най-високо качество, позволява на лекарите да осъществяват надеждна и сигурна първична профилактика на най-често срещаните здравни проблеми.

Вижте всички продукти на Doctor’s Formulas

В последните години, на базата на голям брой клинични проучвания, учените потвърждават нейното обещаващо приложение в терапевтичните схеми на медицината и доказват потенциалните й ползи за нашето здраве.

Данните за нейната ефективност са описани в различни международни списания като International Journal of nanomedicine, Journal of Molecular Chemstry, International Journal of Pharmaceutics и др.

Какво представлява липозомната технология?

Липозомната технология с право може да бъде определена като ,, game changing technology” в генерирането на най-модерните хранителни добавки. За да разберем в детайли механизма на действието й, първо трябва да разгледаме какво представляват липозомите, които са структурите в основата й.

Липозомите се разглеждат като производни на липидите.

Липидите, от своя страна, са едни от трите вида основни биорганични съединения, наред с въглехидратите и протеините.

В човешкия организъм към липидите се отнасят някои от най-важните молекули за клетките,като холестерола,триглицеридите, висшите мастни киселини и др. Те имат жизненоважна и незаменима роля за живота на организма.

Липозомите са нано-частици с клетъчен произход, които имат уникална функция да доставят необходими на клетката субстанции. Уникалната им двуслойна структура от фосфолипидни слоеве , определя високата им специфичност и сходство със структурата на клетъчните мембрани. Самите липозоми са образувани от слоеве на специални видове молекули, известни като фосфолипиди. Фосфолипидите са жизнено важни, тъй като представляват основен компонент на всяка биологична мембрана. Свързани, те образуват защитна мембрана, много подобна на тази, която обгражда клетките в нашия организъм.

Двуслойната структура на липозомите определя тяхната основна функция в организма – транспортната. Въпреки това, най-важната структура на липозомите е тяхната мастно-разтворима ,,капсула” която представлява защитна микросфера.

Капсулата на липозомите се отличава с висока бионаличност, което позволява на свързаното в нея биологично вещество, да бъде в максимално количество за нуждите на таргетния орган.

Как действа липозомната технология ?

В основата на липозомната технология стои процеса на капсулиране на активното вещество. Технологията на липозомно капсулиране е започнала развитието си през 70-те години. Тя се базира на уникалната функция на фосфолипидите – да образуват липозоми, когато са във воден разтвор при определени условия. Тези липозоми се зареждат автоматично с водния разтвор, в който се намират.

В производствения процес на суплементи, най-често липозомите са производни на лецитина, тъй като той е едно от веществата с най-богат на фосфолипиди състав. Лецитинът е основен липид, който има жизнено важна функция за метаболизма на холестерола и мастните киселини в организма. Когато се смеси с водни разтвори на витамини, фосфолипидите от състава му абсорбират съответните вещества, разтворени във водата и след това, в процеса на енкапсулиране , те остават свързани в капсулата и защитени от хидрофобната част на фосфолипидите, което запазва тяхната висока бионаличност. Така например, когато те се намират в разтвор на витамин С, те се изпълват с течен витамин С. Тези малки мехурчета от липозомен витамин С остават защитени и капсулирани в липозомите в резултат на хидрофобната част от структурата им, докато не се доставят директно в желаните органи на тялото.

Примери за такъв тип свързване са витамините С и В12, които са водоразтворими. Тъй като Витамин В12 се намира в източници от животниски произход, приемът му под формата на суплемент от хора, които не консумират животниски храни, е задължителен. Под формата на липозомно- технологични суплементи този витамин се усвоява лесно от организма.

Основният принцип на действие на липозомната технология е да се транспортира определено активно вещество до определени тъкани, с максимално висока бионаличност . Бионаличността е количеството активно вещество в определена доза, повлияваща симптомите .

Какви са предимствата на липозомната технология?

Лип.технология се отличава с висока специфичност, тъй като липозомите са производни на фосфолипидите от клетъчните мембрани. Това позволява по-лесното им свързване и абсорбиране от клетките на таргетните органи, а от друга страна капсулата им осигурява максимално висока бионаличност на активното вещество.

Освен това, самата капсула на липозомите се отличава с висока резистентност към действието на стомашните киселини и деградативни ензими, което позволява защитата на активното вещество в сравнение с капсулни форми на стари технологии.

Липозомната технология се отличава с висока ефективност в транспортирането на суплементи. Освен факта, че осигуряват максимална абсорбция на биологични вещества от клетките, учените потвърждават и факта, че липозомите могат да увеличат и нейната скорост, с което терапевтичният ефект да настъпи по-бързо.

Пример за такава молекула е мелатонинът, известен като ,,хормон на съня”. Тъй като той е от веществата, чийто ефективност е пряко зависима от неговата бионаличност и скорост на абсорбция, на базата на липозомен мелатонин се постига значително по-лесно и бързо заспиване и поддържане на циркадния ритъм.

Високоспециализираните липозоми могат да транспортират различни вещества директно в лимфната система и така да намалят натоварването на метаболитната функция на черния дроб. Това намалява риска от появата на странични ефекти за пациентите и ускорява настъпването на желания ефект.

Благодарение на липозомната технология може да се постигне по-продължителна и постепенна абсорбция на активно вещество в гастроинтестиналния тракт, което да осигури по-продължителен ефект за пациента и да намали риска от рязко възникване на странични ефекти като дразнене на лигавицата, диспепсия, диария и т.н.Това определя голямото предимство на липозомните суплементи пред обикновените такива.

Липозомната технология увеличава ефикасността на витамините С И В12 в сравнение с форми, произведени в обикновена капсулна форма

Витамин С и витамин В12 са два от най-важните витамини за човешкото здраве. Благодарение на липозомната технология, те могат да се абсорбират на фракции в стомашно-чревния тракт в дозо-зависим ефект. Това позволява по-прецизното дозиране за пациента, чрез използване на максималната бионаличност на активното вещество в липозомната капсула. Тъй като Вит.С и вит.В12 са водоразтворими витамини, обикновените суплементи, не ги запазват от обезвреждащото действие на стомашно-чревния сок и ензимите , в резултат на което се абсорбира по-малко количество от тяхната бионаличност, което пък води до по-слаб ефект на ниво организъм.

Липозомната терапия запазва максималната бионаличност на суплемента, благодарение на капсулата и двойния фосфолипиден слой на мембраните.

Чрез липозомна технология могат да бъдат транспортирани и мастноразтворимите витамини A,D, E, K, които по-лесно да преминават от кръвта в клетките и увеличаване на тяхната бионаличност не е задължително, но чрез липозомна технология може да бъде максимално точно дозирана.

В кои случаи е най-подходящ приемът на липозомни суплементи?

Терапията с диетични добавки, разработени посредством процеса на липозомно капсулиране, е особено подходяща в следните случаи:

  • напреднала възраст и съпътстващите я здравословни проблеми, възпрепятстващи усвояването на полезните вещества от храната и/или диетичните добавки

  • стомашно-чревни заболявания, които водят до малабсорбция

  • дисбаланс на чревната флора, характеризиращ се с дефицит на „приятелски“ бактерии и свръхрастеж на патогенни бактерии

  • лечение с медикаменти, които намаляват абсорбирането на нутриентите от диетата.



Възможна ли е употребата на липозомни суплементи от деца, бременни и кърмещи жени ?

Употребата на липозомен суплемент от хора в тези групи, се преценява индивидуално с оценка на общия здравен статус и спрямо съответното активно вещество. В повечето случаи суплементирането не крие сериозни рискове от повата на странични ефекти.



Кои са най-ефективните и клинично потвърдени липозомни суплементи на пазара?

Препоръчвам Ви продуктите на марката Doctor’s Formulas.

Doctor's Formulas е една от най-бързо развиващите се компании в Гърция с международно присъствие и експортни дейности по целия свят. Брандът е специализиран в производството на висок клас натурални продукти за здраве, разработвани от лекари и фармацевти и осигуряващи надеждна защита срещу хроничните здравословни проблеми.



Защо да изберем продукти на Doctor`s Formulas ?

  • Всички продукти са разработени под наблюдение на лекари и фармацевти и са преминали широк кръг на изпитвания

  • Имат изцяло натурален произход и не съдържат ГМО

  • Компанията е една от най-бързо развиващите се на пазара с международно присъствие в цял свят



Брандът е разработил формули на едни от най-търсените суплементи, а именно:

  • Витаминни комплекси – витамини от В и С групата

  • Мастноразтворими витамини – Д и К

  • Минерални комплекси – Магнезий , Цинк и др.

  • Комбинации от билкови екстракти за определени заболявания

  • Комбинация от коензими и витамини за оптимален метаболизъм.



Липозомната технология, освен че дава нови възможности за производство на суплементи с най-високо качество, позволява на лекарите да осъществяват надеждна и сигурна първична профилактика на най-често срещаните здравни проблеми.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Димитър Жиланов

Завършил съм Медицина в Медицински университет, София през 2019 г.
Интересувам се от здравословен начин на живот и суплементиране с хранителни добавки. Личното ми мнение е, че те могат да бъдат много ефикасни за здравето и правилното функциониране на организма. 

Продуктът беше успешно добавен в любими.