×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Екстракт от червено чили Capsifen при ниски дози подпомага поддържането на теглото, според проучване на Akay Natural Ingredients.

Рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване, публикувано в списанието Frontiers in Nutrition, изследва ефективността на Capsifen (CapF) върху разхода на енергия, окисляването на мазнините и издръжливостта на организма при физическа активност. Проучването е направено със 105 здрави участници с наднормено тегло.

CapF е екстракт от червено чили, капсулирано в разтворими диетични фибри, за да се въздейства върху продължителността на освобождаването.

Предварително е установено в предишни проучвания, че добавката е бионалична и безопасна при дози от 200мг/ден при хора със затлъстяване и помага за редуциране на телесното тегло след 28 дневен прием.

В проучването, участниците получават плацебо, CapF 100мг/ден или CapF 200мг/ден в продължение на 28 дни.

“При тестваните дози на CapF не се наблюдават нежелани събития като повишена сърдечна честота, сърцебиене, изпотяване и коремна болка”, пишат авторите от Индия и САЩ.

Лют червен пипер и влиянието му върху термогенезата

Разходът на Е (енергия) се състои от три основни компонента:

  • Разход на Е в покой (ЕЕ-R), необходим за основните телесни функции
  • Разход на Е при физическа активност (ЕЕО)
  • Индуциран от диетата разход на Е, използвана при метаболизма и храносмилането.

Индуцираният от диетата разход на Е включва термогенезата - разсейване на Е, чрез производството на топлина и регулиране на енергийния баланс.

Предишни изследвания показват, че лютите екстракти от червен пипер, съдържащи капсаициноиди, осигуряват физиологични ползи при хора с наднормено тегло чрез повишаване на термогенезата и стимулиране на телесните реакции.

Capsifen и управление на теглото

За проучването с три секвенции, изследователите събраха антропометрични индекси, кръвно налягане и данни от кардиологични упражнения на изходно ниво (ден 1) и в края на проучването (ден 28).

Данните показват, че телесното тегло е значително намалено в групите на CapF 100 и CapF 200, но не и в групата с плацебо.

Индуцираният от упражненията респираторен коефициент ( ERQ ) показва значително намаление при CapF 100 (5.1%; p=0.001) и съответно 12,24 % намаление на CapF 200 в сравнение с изходното ниво. Значителна промяна в плацебо групата няма.

Данните също така показват значително увеличение както на разхода на Е в покой, така и на разхода на Е, предизвикан от физическа дейност ( EE-R и EEE), когато CapF се консумира в доза от 100 и 200 мг/ден.

Докато групата на CapF 100 показва 11 кратно увеличение на EE-R и 25 кратно на ЕЕЕ, то групата на CapF 200 показва съответно 16 кратно и 30 кратно увеличение в сравнение с изходните стойности.

“Основното предизвикателство в клинични условия е консумацията на физиологично значима доза екстракт от червен пипер за системното усвояване на неговите биоактивни капсаициноиди”,пишат авторите. “Механизмът на бавно освобождаване предпазва касаициноидите от стомашната среда, като по този начин предпазва от стомашно-чревно дразнене, което обикновено се свързва с консумацията на капсаицин.”

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Галенова

Магистър - Фармацевт с познания в ботаниката, фармакогнозията, токсикологията, лекарствените взаймодейстия, фитотерапията и шуслеровата терапия.

Интересува се от всички иновации, настъпващи в сферата, които биха били полезни на пациентите.

Привърженик на здравословния начин на живот.

Продуктът беше успешно добавен в любими.