×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Лъвската грива (Hericium erinaceus) е вид лечебна гъба, която е дълго използвана в традиционната китайска медицина. Екстрактът от нея се свързва основно с по-добро когнитивно представяне и намален стрес


Когнитивна помощ, както за възрастни, така и за млади

Ново проучване установи незабавни и дългосрочни ползи от използването този продукт. Доказано е, че тази гъба поддържа когнитивната функция при по-възрастни хора, но ново проучване свързва добавките с тази гъба с подобрени когнитивни резултати и реакция на стрес и при по-млади хора.

Изследването се провежда с две групи- такава, на която се дава екстракт от Лъвска грива и такава с плацебо-контролиран дизайн. Само 60 минути след приема, при първата група се отчита способността за намаляване и/или предотвратяване на лесно разсейване, както и способности като планиране, умения за четене, вземане на решения и др. Продължителното (28-дневно лечение) ежедневно добавяне на 1,8 грама лъвска грива при 41 здрави възрастни на възраст между 18 и 45 години, дава положителен резултат. Резултатите за стрес на участниците, които са получили лечение, на 28-ия ден също са значително подобрени в сравнение с плацебо, измерени чрез визуалния аналогов резултат за стрес. Участниците, които са консумирали лъвска грива, също са се представили по-бързо в сравнение с преди приема на добавки.

За първи път- подобрена скорост на когнитивното представяне

Въпреки, че са правени и преди това изследвания и са наблюдавани предишни подобрения на когнитивния спад, не са наблюдавани ефекти върху скоростта на представяне. Това проучване е първото, което разкрива потенциалните подобрения на скоростта на когнитивното представяне при здрави индивиди.

Знаем, че когнитивните способности намаляват с възрастта. Знаем как с остаряването става все по-трудно да си спомним конкретни имена, дати, по-далечни събития от миналото. Лъвската глава активно насърчава здравето на мозъка и предпазва невроните от увреждане. Екстрактът от тази гъба може да бъде много добра превенция срещу подобни симптоми, дори срещу деменция, болестта на Паркинсон и Алцхаймер.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.