×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Вагиналните пробиотици в комбинация с пероралните пробиотици могат да помогнат при борбата с инфекциите на пикочните пътища (UTI), според скорошно проучване

В списанието Clinical Infectious Diseases екип от италиански и индийски учени споделя, че профилактичен прием на добавки с щамове Lactobacillus имат странични продукти като млечна киселина и водороден пероксид, които потискат обикновените уропатогени.

По-специално в интравагиналната пробиотична форма щамовете Lactobacillus могат да произвеждат антиинфекциозни средства, съобщава проучването.

“Пробиотичните бактерии се поддържат във високи нива във човешките епителни клетки, като изместват вагиналните патогени, упражнявайки бактерициден ефект върху някои от често срещаните опортюнистични микроорганизми на женския генитален тракт.”

“Освен това, прилагането на пробиотични щамове може да възстанови вагиналната флора и да намали колонизацията на уропатогените, намалявайки риска от инфекции.”

Пробиотичната комбинация се предлага като алтернатива на антибиотичната, която понастоящем е основен метод за лечение на повтарящи се инфекции на пикочните пътища в епохата на широко разпространените мултирезистентни уропатогени.

ПРОУЧВАНЕТО

Проведено е рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване в учебна болница в Уандигарх, Индия. То включва 174 жени в пременопауза на възраст между 18 и 45г с анамнеза за три или повече неусложнени инфекции на пикочните пътища през предходната година. Участниците са се съгласили да не приемат антибиотици по време на периода на изследване.

Изследователи са назначили орални и вагинални пробиотици в комбинация и плацебо група и са проследили симптомите на UTI по време на едногодишен период за проследяване.

Добавките използвани в проучването включват перорални капсули (налични като Visbiome и Florimax) и вагинални таблетки (налични като Florabalance и EvaNew), заедно със съответните плацебо препарати. Всяка пробиотична капсула съдържа повече от 112 млрд живи, лиофилизирани, млечнокисели бактерии и бифидобактерии. Пробиотичните вагинални таблетки съдържат 1 млрд единици образуващи колонии, от смес от три щама лактобацили.

“Комбинацията от орални и вагинални пробиотици даде по-добри резултати от вагиналните пробиотици самостоятелно. Поддържането на здрава микробиота във влагалището е ключова стратегия за намаляването на риска от възходящи инфекции в пикочните пътища.”

Изследователите също така документират, чрез PCR тест, че има по-малко вагинални Е.коли сред експерименталните групи в сравнение с плацебо, включително в оралната пробиотична група, „подчертавайки здравата чревна микрофлора в превенцията на повтарящи се UTI.”

Повтарящи се UTI

“Пробиотиците предотвратяват или спират издигането на уропатогени в пикочния мехур, чрез различни механизми на действие, включително намеса в адхезията на патогените, образуване на защитен филм, инвазия и растеж, експресия на факторите на вирулентност и модулация на защитните сили на гостоприемника в борбата с инфекциите.”

“Възстановяването на здравата вагинална флора, намаляването на броя на вагиналните Е.коли и намаляването на процента на рецидиви на UTI се получава във висока степен с орално и вагинално приложение на пробиотици.”

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Галенова

Магистър - Фармацевт с познания в ботаниката, фармакогнозията, токсикологията, лекарствените взаймодейстия, фитотерапията и шуслеровата терапия.

Интересува се от всички иновации, настъпващи в сферата, които биха били полезни на пациентите.

Привърженик на здравословния начин на живот.

Продуктът беше успешно добавен в любими.