×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Не веднъж сме писали за каротеноидите- пигментите, намиращи се в храните на растителна основа. Оказва се, че диета, богата на каротеноиди, изглежда предлага защитен ефект срещу затлъстяването



Екип от китайски изследователи използва диетата на 25 868 възрастни и изчислява сумата от дневния им прием на пет каротеноида, които включват алфа-каротин, бета-каротин, бета-криптоксантин, ликопен и лутеин/зеаксантин. След като се изключва наличието на други съосноваващи фактори, е установено, че количеството каротеноиди, консумирани в даден калориен обем, изглежда предлага защитен ефект срещу затлъстяването.

Диетичният прием на комбинация от множество каротеноиди при 2400 mcg/1000 калории и лутеин/зеаксантин при 80 mcg на 1000 калории показва значителен защитен ефект срещу затлъстяването. Намаления са наблюдавани и при участници, които са превишили праговете от 50 mcg на ден бета-каротин, 17 mcg бета-криптоксантин и 10 mcg алфа каротин на 1000 калории.

Най-интересното в това ново голямо проучване е, че то хвърля светлина върху значителното защитно въздействие на мултикаротеноидите срещу затлъстяването. Резултатите са от решаващо значение за разбирането на потенциалната роля на диетичните интервенции в управлението на затлъстяването и свързаните с него рискове за здравето.

Докато се ориентираме в сложността на съвременния начин на живот, включването на богати на каротеноиди храни, може да се окаже ценна стратегия за насърчаване на метаболитното здраве. Сега точно се появява и безпрецедентната възможност да се създаде мултикаротеноидна диета или добавка, обогатена с растителни каротеноиди. Например, чрез включване на мощни природни елементи като ликопен от домати, лутеин/зеаксантин от екстракт от невен, може да се предложи уникална смес, която не само поддържа цялостното здраве, но също така се справя с критичния проблем, свързан с излишните килограми. Тази новаторска комбинация осигурява гъвкава основа за изработване на мултивитамини, мулти-каротеноиди или формули за управление на теглото, представяйки примамлива перспектива за онези, които се стремят да създават продукти, които дават приоритет на холистичното благополучие и хранене.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.