×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Да се изправим срещу истината: децата се разболяват. Постоянно.  Няма значение колко пъти им миете ръцете и колко дезинфектант използвате, рано или късно Вашето дете ще "пипне" някой вирус или бактерия - може би ушна инфекция, болно гърло или стомашно-чревен проблем, която изисква лечение с антибиотик. Антибиотиците са чудесно средство за унищожаване на бактериалните инфекции, но широкоспектърните антибиотици могат да доведат до много неудобна и неприятна ситуация: диария.

Един от начините за контролиране на диарията, предизвикана от антибиотици, са пробиотиците за деца, които представляват живи, активни, „добри” бактерии. Изследване показва, че пробиотиците за деца могат да намалят с 75% диарията, предизвикана от антибиотици. Поради тази причина, педиатрите често препоръчват децата да приемат пробиотици, когато са на антибиотици.

Какво представляват пробиотиците?

Съществуват милиони бактерии (познати като полезни или „добри” бактерии), които живеят  в нашите черва и ни поддържат здрави. Пробиотиците, повечето от които идват от една от двете групи бактерии Lactobacillus или  Bifidobacterium, са живи организми, полезните бактерии, които са естествена част от организма ни.

Децата, които са били кърмени и тези, които са родени по естествен път, имат повече от двете групи полезни бактерии в чревната си флора, в сравнение с децата, които са били хранени с изкуствени формули и са родени със секцио (кърменето благоприятства развитието на „добри” бактерии, а бебетата, които са родени по естествен път, са били изложени на здравословна доза полезни бактерии при преминаването през родовия канал ). Извън телата ни, пробиотиците могат да се открият в хранителни добавки или в някои храни като киселото мляко.

Какво правят пробиотиците ?

Тъй като някои антибиотици убиват „добрите” бактерии заедно с „лошите”, може да мислите за пробиотиците като за резервен корпус - подкрепления, изпратени, за да подсилят броя на полезните  и да изтласкат болестотворните бактерии. Тези „добри” бактерии също така помагат за подсилване на чревната флора, така че „лошите” да не могат да преминат към кръвообращението, и дори променят чревната среда, като я правят по-киселинна и по-малко желана от „лошите” бактерии.

При какви здравословни състояния помагат пробиотиците за деца ?

Изследователи изучават пробиотиците и техния ефект върху здравословни проблеми като инфекции на червата, стомашна язва, алергии, екзема, инфекции на пикочо-половия тракт, настинка, грип, ушни инфекции, рак на пикочни мехур, загниване на зъбите и дори висок холестерол и високо кръвно налягане. Доказано е, че пробиотиците са подходящи за профилактика и лечение на диария, предизвикана от антибиотици и инфекциозна диария, която може да се хване в забавачката или при пътуване. В доклад на Американската академия на педиатрите се констатира, че пробиотиците могат да спомогнат за подобряване на храносмилането, имунната защита и метаболизма.

Lactobacillus

Lactobacillus е щам полезна бактерия, която нормално обитава храносмилателния тракт, пикочната и половата системи. Освен за лечение на пикочната система и за гъбички, лекарите използват различни щамове  Lactobacillus и за третиране на инфекциозна диария, причинена от болестотворни бактерии или вирус ротавирус и за диария, причинена от антибиотици.

Bifidobacterium

Bifidobacterium е бактерия, която се развива при липса на кислород, при естествени условия обитава червата. Здравословни състояния, при които има възпаление на червата, като чревни инфекции, могат да разрушат баланса на микроорганизми. Този дисбаланс може да позволи на вредни бактерии да вземат надмощие в чревната флора. Болестотворната бактерия може да допринесе за възпалението като влоши състоянието и симптомите, например при диария. При прием на пробиотик, който съдържа Bifidobacterium се възвръща баланса на микрооранизмите.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.