
Оказало се, че консумацията на кафе драстично намалява опасността от захарна болест. Изследователите смятат, че причината се дължи на три съставки в напитката – кофеин, кафеена и хлорогенна киселина. Всички те помагат за блокиране токсичното натрупване на протеини, които са свързани с развитието на заболяването. От тях кофеинът се оказал най-малко ефективният.
Диабетът тип 2 се наблюдава тогава, когато организмът изпитва недостиг от инсулин. Учените открили, че важните 3 съставки на кафето предпазват от разрушаване на клетките, отговорни за производството на инсулина.
Все пак учените предупреждават. Консумацията на голямо количество кафе, дори и безкофеиново не се препоръчва за всеки. Хората, с висок риск от сърдечно-съдови заболявания трябва да внимават. При много от тях кафето може да се окаже опасно.
Ревита Ви препоръчва
Блад шугар, 378 mg
Канела, 400mg
Алфа-липоева киселина, 360 mg;
Хром, 200 mcg;
GTF Хром, 200 mcg
Гимнема, 310 mg
Алое Вера (сок от цели листа), 1000 ml
Коментари (0)
Нов коментар