×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Въпреки че като цяло липсват проучвания върху хора, много лекари и пациенти съобщават за способността на екстракта от семена на грейпфрут да помага в борбата с инфекциите, когато се използва локално или вътрешно

Употребите на екстракт от семена на грейпфрут са многобройни, поради действието му като силно концентриран естествен и антимикробен антиоксидант. Ползите включват унищожаване на всички видове инфекциозни микроби- бактериални, вирусни и гъбични – това показват опитите в епруветки и изследванията върху животни.

Какво съдържа екстрактът от семената на грейпфрут?

Основните съединения в семената на грейпфрут, за които се смята, че са отговорни за способността му да убива инфекциозни агенти, са:

Химически съединения ( полифеноли )-  лимоноиди и нарингенин. Тези силно мощни съединения действат като антимикробни средства и антиоксиданти, като не само убиват опасни микроби, но и защитават тъканите на тялото срещу прекомерното производство на реактивни кислородни видове, което се получава, когато тези патогени заразят тъканите. Грейпфрутът съдържа и много флавоноиди, включително гликозиди, кверцетин, кемпферол, хесперетин и апигенин. Доказано е, че притежава антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства и силна антиоксидантна активност. Нещо повече- нарингенинът, биоактивният компонент на този екстракт, показва противоракова активност срещу човешки рак на гърдата.

Употреби на екстракт от семена на грейпфрут

Дозировката на екстракт от грейпфрут може да се предлага в различни форми и концентрации. Могат да се използват течности или капсули, независимо дали инфекцията е върху кожата, в ушите, носа или устата или в стомашно-чревния тракт. Екстрактът от семена на грейпфрут също се използва като консервант и антимикробен агент в естествени продукти за лична хигиена, както и от хранителната промишленост за консервиране на храни. Може да има доста ползи за здравето. Сред множеството му употреби, се отличават следните:

  • Използва се успешно като вода за уста- за здравето на венците и зъбите
  • При настинки и болки в гърлото, гаргара с него дава добър резултат
  • При инфекции на синусите, промивката също е препоръчителна
  • Може да се ползва като капки за уши
  • Укрепва имунитета
  • Храносмилателни смущения (включително кандида и диария)- Едно предварително проучване върху хора, изследва ефективността му при хора със симптоми на синдром на раздразнените черва и екзема. Субектите получават или 2 капки от 0,5% течен концентрат два пъти на ден, или 150 мг капсулиран екстракт три пъти на ден. След един месец всички, които са приемали капсули, са имали значително подобрение на запека, метеоризма и коремния дискомфорт, както и нощната почивка, докато 20% от субектите, приемащи течността, са имали значително подобрение на симптомите на синдрома на раздразненото черво. Резултатите установяват, че няма сериозни странични ефекти от екстракта.
  • Изследване доказва, че този екстракт повишава плазмените нива на гастрин при опити с плъхове и предизвиква намаляване на отделянето на стомашна киселина. Тук да направим малко уточнение- гастринът е хормон, произвеждан от "G-клетките" в частта на стомаха, наречена пилорна кухина, която представлява началният отдел на пилорната част на стомаха. Този хормон регулира производството на солна киселина в стомаха по време на храносмилателния процес.
  • Помага при зарастването на различни рани по кожата, намалява сърбежите. Известно е също, че подобрява текстурата на мазна и склонна към акне кожа. Продуктите на основата на грейпфрут, като рутинна грижа за кожата, се препоръчват за осигуряване на защитата и и подхранването.

Едно проучване установява, че Citricidal (вид екстракт от семена на грейпфрут), комбиниран с масло от здравец, е ефективен срещу устойчив на етицилин Staphylococcus aureus- стафилококова инфекция, която трудно се лекува с антибиотици.

Как да приемате вътрешно екстракт от семена на грейпфрут за борба с инфекциите?

Концентрирана течност и капсули от екстракт от семена на грейпфрут не трябва да се приемат от деца, освен под лекарско наблюдение. Възрастните могат да смесват 10 капки от течния концентрат в чаша вода или сок и да пият 1-3 пъти дневно, със или без храна. Имайте предвид, че екстрактът е изключително горчив. За да избегнете горчивия вкус, можете да изберете вариант на капсули и да приемате една до две от 250 мг един-два пъти дневно.

Екстрактът от грейпфрут може да изчерпи нормалната флора (здравословни „добри“ бактерии) в червата, когато се приема дългосрочно. Затова- консултирайте се с лекар!

Странични ефекти и предупреждения. Лекарства, които взаимодействат с екстракта

Известно е, че сокът от грейпфрут, включително екстракт от семена на грейпфрут, взаимодействат с определени лекарства и могат да доведат до сериозни нежелани реакции. Обичайните лекарства, които могат да взаимодействат с грейпфрута, включват разредители на кръвта, статини, лекарства за лечение на нарушен сърдечен ритъм и антихистамини. Някои лекарства за депресия и тревожност също взаимодействат с грейпфрутите. Грейпфрутът инхибира определени ензимни системи в тялото, които най-често участват в метаболизма на лекарствата. Това повишава кръвните концентрации на съответните лекарства, създавайки риск от предозиране и дозозависими нежелани реакции.

Екстрактът от семена на грейпфрут понякога може да причини дразнене на кожата, когато се използва локално. Течните концентрати винаги трябва да се разреждат- никога не ги използвайте неразредени и избягвайте контакт с очите или други чувствителни зони.

Тук обаче ще добавим нещо обезпокоително с предупреждението да си купувате само проверени добавки и след консултация със специалист. Проучване, направено през 2012 година от Американския ботанически съвет, установява, че много продукти от екстракт от семена на грейпфрут на пазара, съдържат синтетични химикали, които не са посочени на етикетите им. Те съобщават, че всяка антимикробна активност в продуктите с екстракт от грейпфрут може да се дължи на тези синтетични добавки, а не на самия екстракт от грейпфрут. Тъй като действителното количество на тези неизброени химикали може да варира в широки граници и са неодобрени съединения за вътрешна употреба, някои практикуващи естествено здраве, препоръчват да не се приемат подобни здравни продукти вътрешно. Ако обмисляте използването на подобен екстракт при лечение на хронично заболяване, отново напомняме- не забравяйте да се консултирате с вашия лекар.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.