×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
как да подобрим зрението си

Човешкото зрение невинаги отслабва поради генетична предразположеност към далекогледство или късогледство. Много често, дори състояния като астигматизъм се развиват в следствие на неправилна грижа за нашите очи. Същевременно, има много добри и полезни практики, които биха подпомогнали ефективното подобряване на нашите зрителни способности. Повечето от тях представляват естествено ускоряване на процеса по премахване на симптоми като напрежение в очните ябълки, замъглено зрение или синдрома на така наречените уморени очи. Според мнозина офталмолози дори някои от тези практики и билки биха оставили редица пациенти без очила, въпреки че са склонни по един или друг повод да развият отслабване на собственото си зрение. Ето защо да направим нещо за неговото подобряване, определено, си заслужава.


Хранителна диета за подобряване на човешкото зрение

Според съвременните нутриционисти консумацията на определени хранителни продукти може значително да ускори самостоятелната регенерация на клетките, съставляващи зрителните ни органи. Това са предимно храни, съдържащи лутеин, цинк и витамини А и С, но също така и полезните омега-3 и омега-6 мастни киселини. По-конкретно, добре е да повишите количеството на следните продукти в своята ежедневна диета:

  • всякакъв вид риба и морски деликатеси, особено стриди;
  • бобови зърна и варива;
  • червено месо, но свежо и качествено;
  • повечето видове зеленчуци, най-вече зеленолистните;
  • сладки картофи;
  • моркови;
  • кайсии;
  • яйца.


Билки за подобряване на нашето зрение

Не само конкретни витамини и минерали спомагат за естественото подобряване на нашето зрение. Според учените двете най-важни за очното ни здраве вещества са лутеинът и зеаксинтът. Добрата новина е, че те присъстват в не малко билки, които в допълнение могат да съдържат и вече посочените цинк, витамини А и С и полезни мастни киселини. В тази връзка, чудесна възможност за подобряване на вашето зрение е и като използвате билки, включително и под формата на хранителни добавки:

  • екстракт от черна боровинка и синя боровинка;
  • шафран – сред всички билки, тази ароматна подправка получава признанието да бъде изключително ефикасна, защото значително намалява възпалението и увеличава тонуса на окото.
  • очанка, която допълнително разполага и важни за нашето очно здраве стероли, танини и гликозиди;
  • мента – смята се за най-доброто решение от всички успокояващи билки в случай на често зачервяване и сълзене на очите, включително при продължително взиране в екрана;
  • лайка – като повечето билки за подобряване на нашето зрение, тя спомага за отпускането на мускулите в очната ябълка и предпазва от прекомерно изсушаване;
  • куркума.


Други, различни от билки и диета, методи за подобряване на очното здраве

Офталмолозите алармират, че вредата от екраните е сред топ факторите за развитие на заболявания и проблеми със зрението. Ето защо те препоръчват максимално чести и продължителни почивки от телевизора, компютъра и телефона. Вредите, които можем да си нанесем с тях, често се задълбочават до степен, че и с билки да не можем да се справим с тях. За съжаление обаче не само екраните ни карат да се взираме продължително в даден обект, поради което и книгите могат да станат враг на нашето зрение. Не е нужно да се отказвате от тях обаче. Идеята е да четете на дневна светлина, с редовни почивки, а при дискомфорт в очите да правите упражнения за очното здраве. Такива можете да намерите в мрежата, а също така и да ви бъдат препоръчан от специалисти като форма за подобряване на очното ни здраве. Ето и още няколко алтернативни метода за подобряване на човешкото зрение извън обсега на лечебните билки:

  • поддържайте добрата хигиена на окото;
  • жените да използват хипоалергенен грим;
  • редовно посещение при специалисти за навременно хващане на евентуален проблем или заболяване;
  • правилото 20-20-20, според което е редно на всеки 20 минути да поглеждате към друг, различен от екрана обект на разстояние от 20 метра в рамките на 20 секунди;
  • отървете се от тютюнопушенето, защото цигареният дим е враг номер едно за очното здраве, както и всякакви подобни външни дразнения;
  • при ярко слънце носете качествени – задължително поляризирани – слънчеви очила;
  • ако носите контактни лещи, правете почивка от поне един ден в седмицата без тях. Когато е възможно, сваляйте и диоптричните очила. Всичко това ще ви помогне да избегнете риска окото да стане мързеливо, с което диоптерът ви се покачва още и още.

Очите са сред най-уязвимите органи в човешкото тяло. Грижете се за тях с билки и алтернативни методи, защото те са и сред най-важните части на нашия организъм, предоставящи ни зрителен достъп до красотата на заобикалящия ни свят.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.