×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
За имунитет при децата


Темата за детския имунитет е сериозна и дълга. За съжаление, за нея се сещаме едва когато нашите деца се разболеят. Специалистите постоянно алармират родителите да предприемат навременни мерки за подсилване на детската имунна система, за да могат да се избегнат сериозни здравословни рискове и да се намалят настинките, вирусните и бактериални инфекции. Добрата имунна защита е олицетворение на старата максима, че превенцията е най-доброто лекарство. В тази връзка, като родители ние сме длъжни да направим всичко възможно, за да предпазим децата си от тежки заболявания, като започнем именно с адекватен и работещ план за подсилване на техния имунитет. Как да го направите, ще разберете в редовете по-долу, където ще ви дадем ефикасни и изпитани средства, често предоставяни и от самите педиатри.


Защо имунитетът на децата ни постоянно е подложен на риск?

Много родители се питат в недоумение защо децата им боледуват толкова често и най-вече по-често от самите тях. Отговорът на този въпрос се крие в детския имунитет. Причината за честите боледувания на най-малките е, че имунните им клетки, органи и системи от такива все още не са се сблъсквали с всички видове бактерии и микробни организми. Следователно, техният имунитет още не ги познава, не може да активира защитните си сили навреме. Докато са малки те получават имуноглобулини от майчината кърма и по този начин биват предпазвани от болести. След това обаче родителите имат задачата да подпомогнат развитието на имунните клетки на децата си.


Подсилване на имунитета при децата с традиционни средства

Преди да преминете към лекарства, витамини и домашни рецепти за по-силен имунитет, препоръчително е децата да бъдат закалявани. То е част от така наречените традиционни средства за активиране на защитните сили на организма. Ето няколко любопитни мерки в подкрепа на детския имунитет, които са прости и лесни за изпълнение, но и много ефикасни:

  • често проветряване на помещенията у дома;

  • повече време, прекарвано на чист въздух и по възможност сред природата;

  • редовно движение и физически дейности, най-добре някаква форма на спортна активност;

  • прием на достатъчно количество вода през деня;

  • осигуряване на здравословен и пълноценен сън;

  • спазване на добра хигиена без прекаляване и затваряне на децата в „балон“, тъй като така ще бъде забавена срещата им с бактериите и микроорганизмите в околната среда;

  • поддържане на нормалното им емоционално и психично здраве;

  • въвеждане на пълноценна и здравословна хранителна диета, която да включва сезонни и разнообразни свежи продукти с проверен произход и източник вместо вредните пакетирани, пържени, мазни и захарни продукти и изделия.


Хомеопатия и домашни рецепти за силен имунитет

Колкото и да се стараете да ги предпазите от болести, някои деца просто са по-склонни да прихващат вируси. Проблемът е особено сериозен в сезона на настинките и грипа, както и в критичната възраст, свързана с посещение в детски градини и ясли. Тогава малчуганите на практика се сблъскват с въпросната среща с патогени и бактерии. Да, факт е, че така имунните им клетки в бъдеще ги разпознава и ще реагира подобаващо срещу тях, но от друга страна, дотогава честото боледуване практически е неизбежно. В този момент родителите могат да се намесят с натурални лекарства и хранителни добавки в подкрепа на имунната система. За децата най-често се препоръчват следните средства:

  • клеева тинктура, пчелен прашец и прополис са все продукти на основата на пчелния мед, които могат значително да подсилят детския имунитет. Важно е да се спомене, че за всяка възраст трябва да се подбере не само правилния вид, но и точната концентрация и препоръчителна дневна доза. По този въпрос е важно да се говори с вашия педиатър;

  • витамини. Освен класическите формули с мултивитамини, родителите могат да наблегнат на някои конкретни представители на тези полезни вещества. А именно на тези с имунорегулираща роля. Обикновено, педиатрите съветват прием на витамините С, Д и някои от групата на Б комплекс;

  • минерали. Те са не по-малко важни за имунитета на най-малките. Особено когато става дума за минерали с противовъзпалителна активност, какъвто, например, е цинкът. Други важни минерали са магнезият, селенът и калцият;

  • джинджифил е само една от билките, с които природата ни дарява, за да подсилим имунитета на децата си. Към него можем спокойно да добавим и следните: черен бъз, ехинацея, африкански здравец, шипка, чесън, мащерка и други. Голяма част от тези природни екстракти и растения се препоръчват и по време на вирусна, бактериална или гъбична инфекция, защото могат значително да намалят симптоми като втрисане, повишена температура, кашлица, зачервено гърло, хрема, стомашни неразположения, болки в мускулите и други;

  • пробиотици и пребиотици. Все по-често се говори за връзката между силния имунитет и здравите черва. Съвременните медицински експерти посочват, че когато човешкият микробиом има проблем, той веднага се отразява и на имунната ни система. Това важи с пълна сила за децата, които са често подложени на чревни вирусни заболявания, но и на нарушения във функциите на стомашно-чревния тракт. Редовният прием на пребиотици и пробиотици може значително да повиши защитните им реакции при среща с патогени. В много случаи такива препарати се изписват дори за кожни проблеми, свързвани с нарушение на имунната реакция на детския организъм.


Абсолютно невъзможно е с един продукт или с едно действие да очаквате засилване на имунитета при вашите деца. Педиатрите алармират, че тази родителска задача не е еднократно действие, а постоянен път и дори маратон. Ето защо е толкова необходимо различните мерки в подкрепа на работеща имунна система при най-малките да бъдат комбинирани правилно и прилагани редовно, да не кажем постоянно. По този начин вашите деца не просто ще растат здрави, но и ще имат силен организъм, който ще се справя по-лесно с вирусните и бактериални атаки от външната среда и за в бъдеще. Не подценявайте никое от средствата за подобряване на защитните сили в детския организъм. Всяко от тях има своя съществена роля в общата цел. А целта на всеки родител е да има щастливо и здраво дете. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.