×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

ишиас



Ишиас е често срещано заболяване. То причинява изключително силна болка, която може да затрудни нормалните ежедневни дейности. Ето защо най-често лечението му включва методи и средства за овладяване на силния дискомфорт. Поради силните болки много пациенти са на мнение, че е по-добре за тях да почиват и да остават в поза на покой. Това обаче е грешен подход. Напротив – смяната на позициите (от права в седнала), разходките, редовния активен начин на живот, а дори и спорт биха могли значително да подобрят вашето състояние.


Какво представлява ишиас?

Това е заболяване, при което има притискане на конкретен нерв – седалищният – в следствие на което той се получава и силната болка. При продължително нелекуване на проблема се стига и до възпаление. Най-често до състоянието се стига в следствие на заседяване, но също така и неправилна позиция при хората, работещи на бюро. Възможно е до възпален нерв в седалищната област да се стигне и в следствие на травма.


Как се диагностицира ишиас?

Обикновено това не е трудна за специалистите задача. Ишиас е лесно за диагностициране заболяване. Понякога още по време на прегледа то се установява в следствие на изброяване на следните симптоми от самия пациент:

  • остра и пробождаща болка;

  • успокояване на дискомфорта в покой и засилването му при ставане и раздвижване. Ето защо мнозина смятат, че болестта се лекува с почивка, а не с движение;

  • изтръпване в крайниците – най-вече краката;

  • мравучкане и усещане за боцкане (наличие на малки иглички) в краката;

  • нарушени рефлекси и координация;

  • в напреднала фаза е възможно да настъпят затруднения в нормалното сгъване и разгъване на коленете и глезените.


Ефикасни методи и лекове при ишиас

Конвенционалната медицина лекува заболяването с болкоуспокояващи медикаменти, както и с противовъзпалителни средства. Тази терапия може да бъде подпомогната и с природни средства, които допълнително дават лек за дискомфорта и възпалителния процес:

  • повишен прием на храни или хранителни добавки със следните нутриенти – магнезий, В1, В12 и други витамини от групата В, както и цинк, някои антиоксиданти като витамин Е и С;

  • билколечение. Най-често то се прилага под формата на компреси. Приготвят се от следните лечебни растения: камфор, мента, мумио, конски кестен, арника, жълт кантарион, индийско орехче.

  • прием на терапевтични натурални средства вътрешно: екстракт от зеленоуста мида, чай от валериана, куркума, кора от бяла върба.

  • масажи с билкови смеси: сминдух, лют червен пипер, сусамово масло, индийско орехче и други. 

В случай че в рамките на няколко седмици терапията не доведе до облекчение на болката от ишиас, съветът ни е да посетите отново специалист. Той ще ви назначи допълнителни терапии под формата на физиотерапия, акупунктура или хирургическа интервенция.  

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.