×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Наистина ли е депресия? Симптомите на депресията, тревожното разстройство и биполярното разстройство имат много прилики, но изискват напълно различно лечение. Каква е тази тъга и безнадеждност, които засягат работата ви, връзката с околните, целия ви живот? Може би страдате от депресия... а може би причината е съвсем друга?
Много хора, страдащи от депресия, изпитват и известна степен на тревожност. В повечето случаи тя е отвъд границите на обикновеното напрежение, на което често сме подложени. За хората с тревожно разстройство обаче тревогата и страхът са постоянни. Те изпадат в пристъпи на паника, имат проблеми със съня, сърцето, ръцете и лицето им се потят. Тревожното разстройство или безпокойството представлява прекомерна или неконтролируема реакция към стреса, която оставя чувство на страх и несигурност. То може да предизвика пълно бездействие или социална изолация.
"За съжаление в много случаи депресията и тревожното разстройство вървя ръка за ръка", казва проф. Чарлз Гудстейн, психиатър в държавния медицински университет в Ню Йорк (САЩ) и ръководител на голяма частна практика в Ню Джърси. "Трудно е да се открият пациенти, изпаднали в депресия, но без симптоми на тревожност. Симптомите на двете заболявания се допълват.”

Къде е границата?
Тъгата, депресията и чувството на тревожност обикновено са резултат от промени, които настъпват в живота на болния. Финансови или семейни проблеми, липса на работа и какво ли още не. При повечето хора тези житейски сътресения предизвикват временно безпокойство и тъга. Когато обаче негативните емоции са прекалено силни и продължават седмици наред, може би става въпрос за заболяване. В повечето случай депресията и тревожното разстройство пречат на болния да живее нормално – променят навиците му, пречат му да общува с околните, затрудняват вземането на решения...
В някои, но много по-редки случай тревожността и депресията са съпътствани от трети проблем - биполярно разстройство. Това е състояние, което се характеризира с чести и резки промени на настроението – с усещане за еуфория, безпокойство, липса на концентрация, объркани мисли, безразсъдно поведение и лоша преценка. Между отделните фази на заболяването пациентът се държи напълно адекватно.


Полезни ли са антидепресантите?
Специалистите са категорични, че трябва да потърсите лекар още при първите симптоми. „За съжаление личният лекар в повечето случаи е много зает и няма време, за да разпита подробно болния как се чувства и какво е преживял. Ето защо понякога бързото предписване на антидепресанти не е най-правилният избор”, казва проф. Гудстейн. „Антидепресантите се използват за лечение на депресия и тревожно разстройство, но при биполярно разстройство пациентът се нуждае от напълно различни медикаменти, които да стабилизират настроението му.” Съществуват няколко вида лекарства, част от които са дори антиконвулсантите.
”Ако пациент с биполярно разстройство приеме антидепресант, това може да доведе до тежък епизод. При него болният трудно взема решение, преценката му не е правилна, шофира безразсъдно, настроенията му се менят постоянно”, допълва специалистът.
Добре е да знаете, че първата крачка съм решение на проблема е неговото осъзнаване. Ако веднъж сте потърсили помощ, не се отказвайте. Лечението на тези заболявания изисква време и постоянство. Потърсете съвет от специалист и ако не ви удовлетворява неговото отношение, не се колебайте да посетите друг. В повечето случаи комбинацията от медикаменти и психотерапия е най-доброто лечение.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.