×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Мед от манука


Често наричан „течно злато“ заради своите изключителни качества, цена и ограничени количества на добив, новозеландският мед от манука има солиден фен клуб сред световните знаменитости. Всъщност голямото „избухване“ на славата на този пчелен продукт е още през 80-те години на миналия век, когато учени от Нова Зеландия започват голямо проучване на хранителната му стойност, а на фокус са неговите антибактериални свойства, дължащи се на съставката метилглиоксал (MGO) - оказва се, много по-мощни от на останалите видове мед. 

С днешна дата медът от манука има репутацията на „естествен антибиотик“, супер храна с огромни ползи за здравето и красотата, към която не остават равнодушни много известни личности. Факт, редките и уникални продукти винаги привличат последователи в култ, но има и нещо друго - чистотата и естествените свойства на пчелния продукт. Истинският мед от храста манука идва само от Нова Зеландия и трябва да премине набор от строги лабораторни тестове, за да докаже, че е оригиналният артикул. Това е солиден аргумент за хората, за които парите не са проблем и могат да си позволят само най-доброто.

Накратко: точно както шампанското идва само от определен регион на Франция, така и новозеландският мед от манука може да се похвали, че наистина е един от най-специалните хранителни продукти в света. И не на последно място, за разлика от някои други изкуствени или травматични методи за поддържане на здравето, медът от манука е напълно натурален и преди всичко – вкусен!

 

Кои са феновете?

Носителят на „Оскар“ сър Кенет Брана приема лъжица с мед от манука всеки ден, разтворена в черното му кафе. Твърди, че така се поддържа в супер форма, има отличен имунитет и не го хваща дори обикновена настинка.

Американската мегазвезда Кортни Кардашиян също е голям фен на меда от манука, основно заради ползите му за подобряване на кожата. Нещо повече, през 2017 г. тя стана глобален посланик на компанията Manuka Doctor. И тя далеч не е сама в страстта си към тази медена сладост. Актрисата Гуинет Полтроу също е известен фен на меда от манука и своеобразен негов „адвокат“. Тя му посвещава доста място на своя уебсайт за начин на живот Goop, образовайки читателите как да разпознаят оригинала от ментетата.

За прелестната Скарлет Йохансон медът от манука е „суперхрана“. Звездата от филми като „Отмъстителите“, „Дневниците на бавачката“ и „Изгубени в превода“ е много силен пропагандатор на ползите му. Актрисата заявява, че предпочита да използва естествени продукти, както в диетата си, така и в рутината си за красота. Прочута е нейната маска за лице с мед, която, по думите й, „наистина добавя невероятен блясък и кожата става копринено мека“. Скарлет е убедена, че медът от манука изсмуква токсините и нечистотиите от кожата и е идеална основа за грим – „особено, ако отивате на голямо събитие, където трябва да сте „уау“. За целта трябва да отделите само 15 минути за процедура, преди да сложите грима си. „Подготвя кожата ви по наистина приятен начин.“ След като се убеждава в ползите на меда от манука, тя често го използва и като лосион за тяло след баня.

За спортистите пък медът от манука е натурален допинг и стимул за повишаване на постиженията. Олимпийката по колоездене, понастоящем състезател по езда Виктория Пендълтън разкри в интервюта, че регулярно приема мед от манука заради неговите естествени антимикробни и енергизиращи свойства.

Друг спортист, най-добрата тенис звезда Новак Джокович, също се  захранва всеки ден преди игра с две лъжици мед от манука. Важно е да отбележим, че номер 1 на професионалният тенисист до голяма степен приписва успеха си и на стриктен режим на хранене. В книгата си „Сервирай за победа“ той споделя някои аспекти на безглутеновата си диета, която включва пиене на топла вода през целия ден, избягване на млечни продукти, кофеин и захари, практикуване на йога и медитация,  осигуряване на седем до осем пълни часа сън всяка нощ. Именно там той разкрива и любовта си към меда от манука. „Първото нещо, което правя, след като стана от леглото, е да изпия голяма чаша вода със стайна температура“, пише Джокович в книгата си. „Второто нещо, което правя, може наистина да ви изненада: изяждам две лъжици мед от манука“.

Благодарение на своите естествено успокояващи свойства, медът от манука пък си спечели много фенове от света на развлеченията и сценичните изкуства. От певеца Ед Шийрън, за чието турне се казва, че задължително включва буркан „Манука“, до носителката на много награди „Грами“ Ариана Гранде, която използва медена близалка с мед от манука, за да защити гласа си. С две думи – пчелният продукт от Нова Зеландия е обичайна гледка в съблекалните на елита.

Един дългогодишен посланик на меда от манука е и оперната певица Катрин Дженкинс, която още през 2008 г. споделя пред репортер: „Наистина обичам меда от манука – това е моята специална малка тайна за хубав глас. Той е антибактериален и има невероятни ползи за здравето."

Оказа се, че дори кралски особи като херцогинята на Съсекс Меган Маркъл са фенове на меда от манука. Съпругата на принц Хари се наслаждава на новозеландския пчелен продукт всеки ден на закуска. Според списание Harper's Bazaar херцогинята избира да започне деня си с "овесени ядки с банани или други плодове, гарнирани с мед от манука и пчелен прашец, в комбинация с гореща вода и лимон”.

Така правят звездите! Оставам и ние да се доверим на част от тайните им, които са неизменна част от пътя към успеха.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Аглика Илиева

Аглика Илиева е журналист с дългогодишен опит в различни печатни и електронни медии, майка на две деца. Има множество публикации и авторски текстове в сферата на културата, лайфстайл и съвременен начин на живот. Интересът й към здравната тематика е продиктуван от убеждението, че всеки един от нас носи хармонията в себе си, а грижата за тялото е неразривна част от усещането за красота и душевен комфорт.

Продуктът беше успешно добавен в любими.