×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Умореният и слаб организъм не е щастлив организъм. Затова, ако пролетната умора не ви е никак чужда и ако топлото време не ви прави по-енергични, а напротив- чувствате се изтощени, е добре да помислите за витамини

Включването на хранителни добавки в ежедневието ни през най-топлите месеци от годината, със сигурност е добро решение. В тази статия ще ви обясним защо и на кои витамини е препоръчително да наблегнете през лятото.

Разпространено мнение е, че добавките са нещо, от което се нуждаем през есента и зимата. Твърди се, че през тези сезони има дефицит на плодове и зеленчуци, т.е. не можем да си набавим необходимите витамини и микроелементи. Това не е цялата истина обаче, защото на първо време екзотичните плодове през тези сезони ни осигуряват не малко витамини. И на второ място- трябва да знаем, че ако не следим с какво се храним, можем да бъдем лишени от нужните ни микроелементи дори през лятото.

Един особено важен фактор през пролетта и лятото са диетите, които много хора предприемат, за да премахнат някой-друг килограм за плажа. Рязката смяна на хранителния режим, както и увеличеното движение, малко или много се отразяват не организма ни и то не винаги по благоприятен начин. Може тялото ни вече да изглежда по-добре, но това не означава, че организмът не е изгубил ценни хранителни вещества. И още нещо- през лятото много по-бързо отделяме вода чрез потта. А това в комбинация със забързания начин на живот, не винаги минава без неприятни последици. Нека добавим и великденските пости, които ако спазвате, също могат да имат негативен ефект.

Витамин С (аскорбинова киселина)

Той е антиоксидант, който ще откриете почти навсякъде – в портокалите и ягодите, в листните зеленчуци и дори в картофите. Този витамин е отговорен за цялостното ни имунно здраве и играе главна роля в производството на колаген. Важен е за невротрансмитерната функция. Често през лятото настиваме, чудейки се как се е случило в тези топли дни. Истината е, че точно през този сезон контактите ни с хора са най-интензивни и е напълно нормално да хванем някой вирус. Ако си набавяме редовно витамин C, има много по-малка вероятност това да се случи, а когато се случи ще преборим много по-бързо съответното заболяване. И още нещо- витамин C помага на тялото да управлява топлината и да предотвратява проблеми като топлинни удари и обриви през лятото.

Витамин А (ретинол)

Витамин А е изключително важен. Наричат го еликсир на младостта. Той формира цялата основа на зрението при хората и повечето животни. Можем да си го набавим от месото, рибата, сладките картофи, морковите и зелените листни зеленчуци. Въпреки това не е изключено да имате дефицит. Лекият дефицит често се проявява като проблеми със зрението, затруднено виждане през нощта и затруднено четене. Ако си осигурите допълнителен прием през лятото, може да предотвратите увреждане на очите от слънцето, но също така по принцип ще ви бъде много полезен, за да виждате по-добре.

Витамин Е (токоферол)

Той е мастноразтворим витамин. Ще го откриете в яйца, месо, ядки, тофу, царевица, както и в повечето плодове и зеленчуци. В тялото ни този витамин действа като антиоксидант, който помага на черния дроб да изчисти свободните радикали и токсините. Знаете, че свободните радикали, могат генетично да увредят тялото и са свързани с много заболявания. Те са причина и за традиционните признаци на стареене. Сред най-важните свойства на този витамин е да предпазва кожата от вредното въздействие на слънцето. Витамин Е може значително да намали вероятността от увреждане на кожата и да помогне за по-бързо възстановяване от слънчево изгаряне. Ето защо ви е необходим точно през лятото.

Магнезий

Той е един от елементите, който не произвеждаме естествено. Вероятно не знаете, че той е и елементът, който тялото ни най-бързо губи заради изпотяването през летните месеци. Магнезият отговаря за нивата ни на енергия и качествения сън, намалява стреса и забързва възстановяването ни след мускулни натоварвания. Като сигнали за недостатъчно количество магнезий в организма ни, можем да посочим постоянната умора, некачествения сън и мускулните крампи.

Рибено масло (Омега 3)

Подобно на магнезия, рибеното масло не се синтезира в тялото и можем да си го набавяме от малко източници. Обикновено това са морските дарове- сьомга, риба тон, треска, миди, скариди и т.н. Ако не сте почитатели на морската кухня, е добре да помислите и за този елемент. Питате за какво ще ви помогне приемът на Омега 3 през лятото? На първо място ще ви кажем, че той е противовъзпалителен при сезонни алергии. Затова е добре да започнете с приема му още през пролетта. Здравата и красива кожа, както и очи, също дължим до голяма степен на него. При диети и сваляне на килограми (типични за този сезон), Омега 3 също се препоръчва, защото забързва метаболизма и подпомага изгарянето на мазнини.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Петрова и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.