Риганът често се използва като подправка в италианска и мексиканска кухня. Знаете ли обаче, че той е един от най-силните антиоксиданти. Според данни на Американското министерство на земеделието антиоксидантна му дейност е между 3 и 20 пъти по-висока от тази на всяка друга билка. Дори и добре познати плодове, зеленчуци и билки, действащи като антиоксиданти не могат да се сравнят с ригана. Той има четири пъти по-висока антиоксидантна активност от боровинките, 12 пъти повече портокалите и 42 пъти повече от тази на ябълките.
Много хора смятат, че е достатъчно да използват ригана като подправка. Всъщност това не е така.
Маслото от риган е концентрирана формула, богата на антиоксиданти, които предпазват организма от свободните радикали. Смята се, че маслото е много ефективно при отслабена имунна система, проблеми със стомаха, стрес и депресия.
Ревита Ви препоръчва
Риган масло, 75 mg
Коментари (0)
Нов коментар