×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Канела, Канелата се използва от хилядолетия, още от времето на древните цивилизации. Римляните са я използвали в ритуалите за балсамиране. През Средновековието лекарите лекували с нея възпалено гърло, кашлица и артрит. Канелата има противовъзпалително, антибактериално, противогъбично и антиоксидантно действие.Канелата е подправка, която се извлича от вътрешната част на кората на дърветата от вида Cinnamomum, които се срещат на Карибите, в Южна Америка и Югоизточна Азия. Щом дърветата станат на 3 години, те се използват за добиване на канела 2 пъти годишно след дъждовния сезон, тъй като тогава кората е по-лесна за обработка.

Канелата се използва от хилядолетия, още от времето на древните цивилизации. Римляните са я използвали в ритуалите за балсамиране. През Средновековието лекарите лекували с нея възпалено гърло, кашлица и артрит. Канелата има противовъзпалително, антибактериално, противогъбично и антиоксидантно действие. Много природни лечители я препоръчват при проблеми с храносмилането като гадене, повръщане, диария и лошо храносмилане. Изследванията показват, че канелата влияе върху нивата на кръвната захар.

Според изследване, публикувано в Международното списание за превантивна медицина, канелата може да подобри нивата на кръвна захар, липидните нива и разпределението на веществата в тялото при болните от диабет тип 2. В изследването участвали 37 души, които приемали по 3 грама канела или плацебо дневно в продължение на 8 седмици. В началото и края на изследването били измерени тяхната височина, тегло, телесни мазнини, кръвно налягане, кръвна захар, инсулин и холестерол. Резултатите показали, че при хората, приемащи канела, имало значително понижаване на кръвната захар, триглицеридите и телесните мазнини.

Най-новите изследвания показват, че канелата е полезна и при жените с поликистоза на яйчниците. Учени от Колумбийския университет провели изследване с 45 жени в продължение на 6 месеца. След края на изследването жените, които добавяли канела към храната си имали по-редовен месечен цикъл от жените, които приемали плацебо. Две от жените в групата, приемаща канела, забременели по време на изследването.

При хората с хормонални проблеми канелата трябва да се приема с особено внимание, тъй като тя има естрогенно действие и може да задълбочи дисбаланса на даден хормон.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.