×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Стресът причинява припадъциНад 1/3 от епилептичните припадъци се дължат на стрес, а не на заболяване. В това са убедени изследователи от болницата „Джон Хопкинс” в Балтимор (САЩ). Припадъците всъщност са на психогенна основа, а не на проблеми с мозъчната активност. Учените смятат, че много от болните всъщност страдат от стрес. Гърчовете при повече от пациентите са физическо проявление на емоционални проблеми, а не на абнормна електрическа активност в мозъка, както е при епилепсията.
В експеримента участвали 40 пациенти, диагностицирани с епилепсия и 20 напълно здрави доброволци. Участниците попълнили подробни въпросници за начина си на живот и как се справят със силния стрес. Те трябвало да опишат какво биха направили при 102 стресови ситуации, свързани със семейството, работата, приятелите, парите. Оказало се, че голяма част от пациентите, диагностицирани с епилепсия по-трудно овладяват стреса и често се поддават на паника. Епилептиците и напълно здравите участници в експеримента възприемали стресовите ситуации по различен начин. Когато са поставени пред проблем, болните от епилепсия били по-склонни да се откажат, да проявят неангажираност или да реагират неадекватно. Те са много по-чувствителни на стрес, отколкото останалите. Психогенните гърчове са начинът на организма да се справи с психологични или емоционални проблеми, смятат експертите. Това е механичната отбрана на тялото срещу силни външни стресови фактори. Много често тези пациенти страдат от депресия, пост-травматичнен стрес и др. „За съжаление животът ни е изпълнен със стрес. Човек трябва да се бори с все повече предизвикателства. Много хора не успяват да ги преодолеят и тялото им дава сигнал. Това не означава, че те са по-слаби от останалите. Те просто не могат да издържат на безумния начин на живот. Психогенните гърчове са червеният флаг, сигналът, над който трябва да се замислим”, казва ръководителят на проучването д-р Грегъри Л. Клаус. „Изненадващ е броят на епилептиците днес. Той непрекъснато се увеличава. Много от тези хора обаче са диагностицирани с епилепсия, приемат лекарства, а в крайна сметка се оказва, че не са им необходими. Когато проблемът се диагностицира правилно и се приложи адекватното лечение, симптомите изчезват от само себе си”, твърди лекарят. Според него, ако човек се справи със стреса и  гърчовете ще спрат.
Над 70 000 българи страдат от епилепсия в България сочи статистиката. Лекарите обаче са убедени, че броят им е много повече. Епилепсията е едно от най-честите хронични заболявания на главния мозък и нервната система изобщо. Тя се характеризира с повтарящи се пристъпи, които се проявяват с различни двигателни, сетивни, автономни и поведенчески нарушения. Епилептичният пристъп невинаги протича със загуба на съзнание.

Ревита Ви препоръчва

Жълт кантарион, 420 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Добро настроение, 471 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Маточина (лист), 490 mg

Глог (плод), 510 mg

Валериана (корен), 530 mg

Валериана, 525 mg

Жълт кантарион 15 ml, отпуска нервите и подобрява съня

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.