×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Витамини за красива косаЗа да бъде здрава и красива, косата се нуждае от ежедневни грижи и подхранване с полезни вещества. Недостигът на някои витамини и минерали може да се отрази пагубно върху нейното състояние и да влоши чувствително външния й вид.

Кои са основните хранителни съставки за красива коса?

Витамини от група B:

Витамин В1 (тиамин) – защитава организма от стрес.

Витамин В2 (рибофлафин) – чудесно профилактично средство срещу депресии. При недостиг на този витамин кожата на главата започва да се бели, а корените на косата започват да се омазняват по-бързо.

Витамин В3 (витамин РР, ниацин) – подобрява циркулацията на кръвта и участва в образуването на пигмента в косата. Недостъгът на витамин B3 води до преждевременно побеляване и забавяне на растежа на косата.

Витамин В5 (пантотенова киселина) – отговаря за регенерацията на тъканите, особено на кожата и лигавиците. Провитамин В5, пантенол е единственият витамин, който се абсорбира добре при директно нанасяне върху кожата.

Витамин В6 (пиридоксин, адермин) – действа превантивно срещу появата на пърхот. Той е отличен антидепресант и участва в синтеза на серотонин – хормон, който отговаря за апетита, съня и доброто настроение.

Витамин В8 (инозит) – намалява падането на косата и повишава ефективността на витамин E.

Витамин В9 (фолиева киселина) – стимулира растежа на косата. Съчетава се с витамин B12. Фолиевата киселина е необходима за синтеза на нови клетки. В комплекс с витамин B5 забавя побеляването на косата.

Витамин В12 (кобаламин, цианокобаламин) – помага при пърхот, слаба накъсана коса и чупливи нокти. Стимулира притока на кислород към кожата на главата, благодарение на което оказва положително въздействие върху растежа на косата.

Други важни витамини и елементи за коса са витамините A, F, E и C.

Витамин А (ретинол) и бета-каротин – подобряват здравината и блясъка на косата. Витамин A прави косата еластична и я предпазва от въздействието на ултравиолетовите лъчи. При недостиг на този витамин кожата на главата започва да се бели, а косата става слаба и започва да се къса.

Витамин F (ненаситени мастни киселини) – Витамин F е витамина на младостта. Той способства за запазването на хидро-липидния баланс на косата и помага в лечението на себорея на скалпа.

Витамин Е (токоферол) – подобрява способността на кръвта да пренася кислород и подпомага достигането на полезни вещества до косата.

Витамин С (аскорбинова киселина) – предпазва космените фоликули от разрушаване, подпомага усвояването на желязо и отговаря за тонуса на капилярите. При дефицит на витамин C микроциркулацията на кръвта се нарушава и косата спира да получава необходимите питателни вещества и започва да пада.

За здравето на косата са важни също елементите: селен, магнезий, цинк, желязо, калций, хром, мед, йод, калий и силиций.

Цинкът се бори с преждевременното побеляване и оплешивяване. Желязото помага при слаба и накъсана коса. Калцият придава плътност на косата, а медта запазва естественият й цвят.

Коментари (1)

    • ЕМЕЛ
    • 2012-12-02 12:45:58
    ЗА ЗДРАВА И КРАСИВА КОСА СА НЕОБХОДИМИ ГРИЖИ ДА СЕ ПОЛАГАТ. ПРОДУКТИТЕ НА БРИЛЯНТ ЛУК ПОДПОМАГАТ КОСАТА ДА ИЗГЛЕЖДА СВЕЖА, КРАСИВА И НАЙ-ВЕЧЕ ДА БЪДЕ ЗДРАВА.

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.