×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Чували ли сте за меда от манука? Неговата сила и уникалност могат наистина да помогнат на здравословното ви състояние. Ще ви разкажем малко повече за меда, който предлагаме ние, както и за перфектната му комбинация с ябълков оцет

Както много други продукти, и този е обект на фалшификация. Затова започваме със следното пояснение- медът от манука внасяме от Нова Зеландия и той гарантирано отговаря на строгите изисквания на новозеландското правителство. За да сме сигурни, че е истински, правителствени учени са идентифицирали четири химикала и ДНК маркер, които са уникални за този мед. Поради тази причина върху капака на всеки буркан, ще видите точно този държавен стандарт за автентичност. Така че не забравяйте да търсите „опаковано в Нова Зеландия“ на етикета и винаги купувайте от доверена марка, която тества продуктите си преди продажба.

Manuka Doctor е частна семейна компания, базирана в Оукланд, Нова Зеландия, чиито мед се продава по целия свят. Manuka Doctor разполага с 60 000 индивидуални пчелни кошера в Северните и Южните острови на Нова Зеландия.

Медът от манука се слави с антимикробната си сила, която може да разберете каква е по числото на опаковката, което стои преди буквите MGO. Силата на меда Manuka Doctor се измерва с помощта на системата за класифициране на MGO- от 30 MGO до 1000 MGO. Учените като цяло са съгласни, че MGO е най-добрият начин да се установи антимикробната (убиваща бактерии) сила на меда. Числото MGO се отнася до количеството метилглиоксал на килограм. Например 300 MGO има 300 мг на кг MGO. Помнете, че само продукти с индекс равен или по-голям от 100+ имат антимикробна ефикасност. Естествено, колкото по-висока е стойността (може да достигне и до  1000+), толкова повече е и антисептичната сила, както и покачването на  цената.

Какво представлява метилглиоксал (MGO)?

MGO в меда от манука се извлича от дихидроксиацетон (DHA), който естествено присъства в нектара на храста манука. През последните две десетилетия това вещество е обект на множество изследвания поради огромните му ползи за здравето. Представлява съединение, което е производно на пирогроздната киселина и по същество се получава по три начина: чрез  естествена трансформация  в някои храни, след  ферментация  на сурови масла (синтетичен метилглиоксал) или чрез  гликолиза при химични реакции. Метилглиоксалът е напълно биосъвместимо органично вещество, неразделна част от много метаболитни процеси. Той е особено ефективен в борбата с  гъбички, бактерии и вируси.

Сред останалите предимствата на това вещество са:

 • Възстановяващите му способности

 • Високият антибактериален, антивирусен и противогъбичен потенциал

 • Успокоителното действие върху лигавиците

 • Нулевата му токсичност

Къде можем да открием MGO?

Незначителни количества се откриват в различни храни или напитки, включително печени кафеени зърна, но единственият, който е ефективен за човешкото тяло, е метилглиоксалът, съдържащ се в меда от  манука. Количествата, съдържащи се него се отличават със сериозна антимикробна активност в сравнение с тази на много естествени продукти. MGO е антибактериално средство и изследванията показват, че е много трудно за бактериите да развият имунитет към него.

Полезни свойства на меда от манука

Медът от манука има антибактериални и антиоксидантни свойства, които са свързани с редица ползи за благосъстоянието според много научни списания. Части от храста Манука са били използвани от векове от местните маори в Нова Зеландия като билково лекарство за лечение на различни състояния, като например треска и пърхот. Този мед се е използвал широко от древни времена за подпомагане на зарастването на рани.

Съществува една подробност около този мед и тя е:

Съгласно законодателството на Нова Зеландия има две класификации на меда от манука- мултифлорен и монофлорен .

Мултифлорален мед от манука означава, че пчелите са посетили храста, както и други флорални източници в близост до кошера, за да произведат мед. За да бъде класифициран като мултифлорален, медът трябва да съдържа изцяло или главно нектар от манука повече от всеки друг източник плюс да отговаря на четири естествено срещащи се маркера и поленов тест.

Монофлорален мед от манука се произвежда от пчели, които събират предимно нектар от самия храст манука. За да бъде наречен монофлорен, медът трябва да отговаря на по-високо ниво на два от четирите естествено срещащи се маркера и да отговаря на поленовия тест.

Сред основните ползи на мануката ще отбележим:

 • Спомага за по-здрава храносмилателна система- при бактериален свръхрастеж на тънките черва (SIBO), при ниска стомашна киселина и киселинен рефлукс, които обикновено са взаимно свързани състояния. Медът от манука е перфектният лек за всякакви проблеми с храносмилането, които са свързани с бактерии.
 • Може да помогне за облекчаване на възпалено гърло- според някои изследвания този мед спира растежа на стрептококовата бактерия, която причинява възпалено гърло.
 • Прави по-здрава кожата ви- предвид антимикробните и лечебни свойства на меда, може да се предположи, че помага при различни кожни заболявания, макар че тук все още няма достатъчно изследвания. Този продукт се използва и за лечение на милиуми - намалява подутините и признаците на възпаление.
 • Може да помогне за лечение на инфекции- учени са установили, че манука може да предпази тялото от разрушителни бактерии, тъй като притежава силно изразена антимикробна активност срещу спектър от микроби, включително тези с резистентност към доста лекарства. Медът от манука може дори да понижи действието на MRSA бактерията (устойчив на метицилин Staphylococcus aureus), считана за „супербактерия“, към която са резистентни често използвани антибиотици.

Вече ви представихме ползите от този мед. Сега обаче ще ви разкажем и за ползите на меда манука в комбинация с ябълков оцет.

Нека започнем от един добре известен факт- ябълките съдържат пектин, за който е доказано, че подпомага храносмилането. От векове ябълковият оцет се използва в народната медицина като лечебно средство. Той съдържа множество ензими, които влияят на храносмилането, както и важни аминокиселини и антиоксиданти. Ябълковият оцет спомага за балансирането на цялата вътрешна система на организма. Той помага на тялото да поддържа здравословно алкално ниво на рН. Знаете, че по-високите нива на киселинност водят до липса на енергия и по-висока честота от инфекции. Нефилтрираният ябълков оцет може да се счита за пробиотик, тъй като съдържа „добри“ бактерии. Тези бактерии са „виновници“ за поддържането на здрав микробиом на червата. В състава на биологичния ябълков оцет влиза т. нар "майка" - нишки на протеини, ензими и полезни бактерии, които придават на продукта мътен, паяжиноподобен вид. Ябълковият оцет съдържа само около 3 калории на супена лъжица.

Ползи от употребата на ябълков оцет:

 • Доказано повишава имунитета.
 • Сваля много висока температура.
 • Облекчава успешно главоболието, предизвикано от температура, стрес, претоварване и т.н.
 • Прочиства организма вътрешно от гъбички и инфекции.
 • Помага при кожни възпаления- при слънчеви изгаряния, екземи, брадавици, някои видове пърхот.
 • При ревматизъм и артроза също има положителен ефект.
 • При проблеми в устната кухина- бори се активно с бактериите и помага на венците да са здрави, премахва лошия дъх, бори се със зъбния камък.
 • Както вече споменахме, ябълковият оцет доказано помага при проблеми с храносмилателната система- чревни спазми, запек, киселини, гадене, повръщане.
 • Помага на чревната флора да работи както трябва- ограничава растежа на гъбичките кандида в червата и насърчава здравата чревна флора, която от своя страна спомага за подобряване на имунната ви система.
 • Ежедневното му приемане спомага за разграждане на слузта и почиства лимфните възли.
 • Потиска апетита.
 • Подпомага загубата на тегло- свързва се с ефекта на оцетната киселина, която може да инхибира отлагането на мазнини и да повиши метаболизма. Въпреки това, има малка научна подкрепа на тези твърдения.
 • Регулира кръвната захар- проучване при хора с диабет съобщава, че консумацията на две супени лъжици ябълков оцет преди лягане, намалява кръвната захар на гладно с 4% на следващата сутрин. Въпреки това, проучванията по темата не са достатъчни и при диагностициран диабет не е препоръчително да се пристъпва към такъв вид самолечение.
 • Доказано намалява холестерола.
 • Бори се с мускулните спазми и така нареченото мравучкане.
 • При камъни в бъбреците и жлъчката също може да извлечете ползи от този продукт.

За създаването на продукта, който ви представяме, е използван най-добрият италиански нефилтриран, органичен ябълков оцет

Несъмнено Apple Cider Vinegar with Manuka Honey 300 MGO на Manuka Doctor е един от най-здравословните природни продукти, които сте срещали. Затова, ако искате да  прочистите тялото си от токсини, да отслабнете и да засилите имунитета си, не се колебайте да го пробвате. Една чаена лъжичка- 5 ml 3-4 пъти дневно, ще направи чудеса с имунитета и здравословното ви състояние. Може да изберете и някой от останалите ни продукти- ябълков оцет в съчетание с манука, куркума и дълъг пипер или пък в съчетание с канела или джинджифил за по-различен вкус и в зависимост от ефекта, който искате да постигнете. И помнете- резултатът не е мигновен, но е осезаем още след първите 500 мл.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Петрова

Казвам се Мая Петрова и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.