×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Жегата е опасна!Август е един от най-топлите месеци през цялата година. Много хора не знаят какво може да причини жегата, а понякога последиците могат да са дори фатални. Не подценявайте температурите навън и внимателно следете състоянието си.  Спортистите са по-застрашени. Специалистите предупреждават, че опасната външна температура е повече от 35 °C. Организмът на българина е пригоден да се справя с температура до 35 °C. По-високите стойности на живака могат да са много опасни. Особено склонни към дехидратация и чувствителни на топло време са децата и възрастните над 60 години.

Гърч предизвикан от топлината. В повечето случаи това са болезнени контракции на мускулите, които се появяват по време или след интензивни упражнения. Понякога се стига дори до загуба на съзнание.
Причината: Силна умора, загуба на вода и натрий. Често съчетанието между стрес, физическа и психическа умора  е в основата на това състояние.
Симптомите: Дехидратация, болезнени крампи, умора, сухота в устата, замаяност.
Лечението: Пострадалият трябва да се премести на хладно и проветриво място. Лекият масаж на главата и краката, обилната хидратация и почивката са най-доброто лечение.

Прегряване. Това е срещано явление, което се дължи предимно на загубата на течности и соли от организма. Пострадалият се чувства уморен, не може да се движи, главата му е замаяна.
Причината: Прегряването се дължи на продължително излагане на слънце или усилена физическа дейност. Дехидратацията също може да е причина.
Симптомите: Силна умора, раздразнителност, гадене, световъртеж и сухота в устата.
Лечението: Преместете пострадалия на сянка, вдигнете краката му на високо и сложете няколко малко лед на челото. Важно е да приема много вода. Кафето и содата са забранени

Припадък, причинен от горещината. При високи температури много хора припадат за няколко минути. Когато дойдат в съзнание, са неориентирани и замаяни. Рискова група са страдащите от хронични заболявания, най-вече със сърдечно-съдови проблеми и диабет. Високите температури са опасни и за бременните и малките деца.
Причината: Продължително излагане на слънце, тежка физическа дейност, рязко ставане.
Симптомите: Замаяност, бледа кожа, слабост, забавен пулс.
Лечението: Важно е припадналият да се премести на хладно и проветриво място. Също както при прегряването краката му трябва да са на високо и да пие много вода.

Топлинен удар. Понякога това състояние е фатално. То може да се получи при работа в топли и влажни помещения, при задушно време и висока влажност на въздуха и продължителен престой на открито. При такива условия се затруднява отделянето на топлина от организма към околната среда.
Причината: Предразполагащи фактори са усилена физическа работа на пълен стомах, употреба на алкохол, дебелите и затворени дрехи, както и сърдечно-съдово заболяване и затлъстяване
Симптомите: Дезориентация, световъртеж, крампи, повръщане и гадене.
Лечението: Пострадалият трябва да се охлади като се свалят дрехите и се увие във влажен чаршаф. Тялото може да се обтрие с мокра кърпа, да се поставят торбички със студена вода и лед под мишниците и корема. Ако е в съзнание, трябва да пие много течности.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.