Search
Филтрирай по...

Витамин B15 (Пангамова киселина)


Силата на пречистването!

Витамин В15 – пангамова киселина, е класифициран в групата на В-витамините поради факта, че се синтезира в следствие консумацията на продукти, богати на този комплекс. Витамин В15 е необходим на организма за синтезирането на витамините, хормоните и други вещества. Предпазва от затлъстяване на черния дроб, стимулира дейността на надбъбречните жлези и хипофизата и повишава способността на организма да изхвърля токсините.

Все още не са доказани симптоми или заболявания в следствие недостиг на витамин В15. Все пак има данни за увреждания на жлезите, нервни смущения, сърдечни болести и намалено окисляване на живата тъкан.

Витамин В15 успешно се използва при профилактика на алергии, артрит, аутизъм, проблеми с дишането като астма и емфизема, диабет и хипогликемия, сърдечни проблеми (сърдечно-съдови заболявания) и преждевременно стареене. Сред особено полезните ефекти на панфамовата киселина е способността й да удължава живота на клетките. При зависимост от алкохол витамин В15 успешно неутрализира влечението на организма, като в същото време спомага за детоксикацията му и предпазва черния дроб от цироза, с което е осбено полезен и за за хора, живеещи в големите градове с висока степен на замърсяване. Най-добри профилактични резултати витамин В15 дава,  ако бъде вземан заедно с витамините А и Е.

Витамин В15 се съдържа в семената на много растения. Най-добри естествени източници за набавянето му са: бирена мая, нелющен кафяв ориз, житни растения, тиквено и сусамено семе.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамини, 1 g

2 thoughts on “Витамин B15 (Пангамова киселина)”

  1. Ревита

   Здравейте,

   За съжаление не внасяме този продукт и не разполагаме с нужната информация.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   http://www.revita.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top