Search
Филтрирай по...

Хондроитин сулфат

Хондроитин сулфатът е глюкозаминогликан (GAG) – познат още като мукополизахарид – вид съставка, която се свързва с колагена и еластина при образуването на хрущялите. Хондроитин сулфатът е биологичен полимер, който произлиза от съединителната тъкан и подпомага производството на хрущяли.

С остаряване на тялото то става все по-малко ефективно при възстановяване и регенериране на тъканите, включително и на хрущялите, които поемат натоварването на ставите и прешлените.
Хондроитин сулфатът се среща в лигавицата на храносмилателния тракт, кръвоносните съдове, лигавичните мембрани и артериите и помага за нормалното кръвоснабдяване на тялото.

Ползи от хондроитин сулфата

Ходроитинът поддържа целостта и еластичността на хрущялите.

Хондроитин сулфатът може да бъде приеман заедно с глюкозамин сулфат, друга съставка, която подпомага хрущялната тъкан.

Хондроитин сулфатът се предлага и под формата на капки за сухота на очите. Освен това се използва при операции на катаракта на окото и за разтвора, в който се съхраняват роговиците, използвани за трансплантации.

Хондроитин сулфат В се намира в дермата на кожата и е една от съставките, които помагат за поддържане вискоеластичността на кожата.

Хондроитинът се извлича от естествени източници като акула или крава, както и от синтетични източници. Важно е да имате предвид, че абсорбцията на хондроитина отнема време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top