- Мишела Христова
- Здравна енциклопедия , Здраве и красота , Храносмилателна система
- 7 коментари
Черната ряпа е богата на различни и разнообразни вещества. Тя съдържа захари, белтъчини, калциеви соли, магнезий, желязо, аскорбинова киселина, витамин С, витамин В, сяра и фибри, които са синтезирани оптимално в екстракта от черна ряпа. Въпреки че черната ряпа не се използва често от домакинствата в България, такова отношение към това растение е най-малкото незаслужено, имайки предвид неговите чудесни лечебни свойства.Черната ряпа има жлъчегонно, пикочогонно и отхрачващо действие, ускорява отделянето на жлъчен сок. Използва се при жлъчнокаменна болест, панкреатити, хроничен хепатит, лениви черва, храносмилателни разстройства, пясък в бъбреците и пикочния мехур, счупвания на кости, невралгии и бронхит. Черната ряпа спомага за отделянето на жлъчен сок и укрепва чернодробните клетки, като ги предпазва от вредни вещества. Ускорява перисталтиката на червата, което предизвиква очистителен ефект. Черната ряпа подпомага функциите на жлъчката и черния дроб. Също така подпомага храносмилането и отстраняването на газове от червата. Не на последно място, усилва възстановяването на счупени кости.
Не трябва да се подценяват и свойствата на черната ряпа като имуностимулант. Наличието на витамин С и минерали укрепва имунната система и Ви прави по-устойчиви на различни болести, дори и такива, които не са пряко свързани със стомаха, жлъчката или черния дроб.
Ревита Ви препоръчва:
Черна ряпа 400 mg, подпомага функциите на жлъчката и черния дроб










Коментари (7)
Нов коментар