×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Проблемите със здравето на гастроинтестиналния тракт (ГИТ) са едни от най-широко разпространените в съвременния свят.
В  исторически план находки показват, че праисторическият човек е използвал растителни части, обвити в глина като елементарна форма на лекарствени средства. Основно проблемите в ГИТ се делят на функционални и структурни, като първите засягат най-голяма част от населението, защото се дължат на фактори от ежедневието – нездравословна храна, ниска подвижност, вредни навици и др.

 

Всеки един от нас се е срещал с поне един от най-често срещаните проблеми на храносмилателната система!

  • Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ),киселини
Може би най-честото срещаното страдание, свързано с ГИТ в световен мащаб. Дължи се на обратно навлизане (регургитация) на стомашно съдържимо, основно жлъчен сок и стомашна киселина към хранопровода (езофаг). Основна причина на заболяването е нарушената функция на долния езофагеален сфинктер - мускулна преграда в долната част на хранопровода, възпрепятстваща връщането на стомашен сок в обратна посока. Намалените перисталтични вълни на хранопровода и нарушеното изпразване на стомаха също заемат важна роля. Обикновено бариерите на организма се справят с тези процеси, но под влиянието на определени фактори - храни (пикантни, мазни, захарни изделия), напитки (кафе, цитрусови плодове и фрешове), вредни навици (употреба на алкохол, тютюнопушене, преяждане), структурни изменения (хиатална херния) - те отслабват и се развиват характерни симптоми - парене зад гръдната кост, киселини, тежест в горната част на корема, горчив/кисел вкус в устата, както и някои по-рядко срещани - дрезгав глас, сухота в устата, лош дъх, чести зъбни инфекции, нощна кашлица.
  • Диспепсия/нарушено храносмилане
Състоянието се характеризира с неприятни симптоми от страна на стомаха – пареща болка, подуване, дискомфорт, бързо засищане, от страна на червата – оригване, гадене, епигастрална болка и парене. Последствията от хроничната диспепсия включват загуба на тегло, повръщане с кървави нишки, промени в изхожданията, намалена абсорбция на витамини/минерали, анемия и др.
  • Гадене и повръщане
Обикновено това са защитни механизми на организма, които се проявяват при сериозни инфекциозни, травматични и възпалителни процеси  в ГИТ. В някои случаи обаче, те са признак на прием на неправилни или развалени храни, преяждане, злоупотреба с алкохол или никотин, свръхконсумация на кофеин, енергийни и захарни напитки.
  • Синдром на раздразненото черво (IBS)
Най-често се характеризира с болка, констипация и/или диария. Това е функционална промяна, свързана с начина, по който ГИТ функционира. Допълнителни симптоми са подуване, газове, чести изхождания. Състоянието е хронично и води до влошаване качеството на живот.
Състояние, изразяващо се в нарушения на перисталтичните движения и изпразването на дебелото черво. Наблюдава се втвърдяване на изпражненията, подуване, газове, гадене, колики, липса на апетит. Констипацията се описва като по-малко от 3 изхождания седмично, а обстипацията по-малко от 1. Състоянието може да засегне хора от всякакви възрасти и има разнообразна етиология- диетични грешки, бедна на фибри диета, употреба на някои лекарства и др. Често констипацията е придружаващо състояние при някои заболявания на ГИТ.
  • Диария
Състояние, обратно на констипацията, което се характеризира с изхвърляне на изпражнения с кашава до водниста консистенция. Характеризира се с повече от 3 изхождания дневно и подобно на констипация е симптом на друго заболяване. Основните причина за диария са инфекции, възпаления, хранителни натравяния, диетични грешки, IBS, злоупотреба с алкохол, тютюнопушене, прием на някои медикаменти, стрес и др. Диарията може да има сериозни последствия за организма, като повечето произтичат от тежката дехидратация, свързана с изхвърлянето на фекалната маса. При бебета, деца, възрастни загубата на електролити, съпровождаща дехидратацията, може да е фатална поради крехката хомеостаза.
  • Метеоризъм
Метеоризмът е състояние, характеризиращо се с повишено газообразуване или наличие на газови балончета в стомаха и червата. Въпреки че състоянието не е фатално, причинява сериозен дискомфорт и влияе на качеството на живота. Основни причини за метеоризъм са начина на хранене, стрес, индивидуални особености, а основните оплаквания включват подуване на стомаха, което е съчетано с увеличено отделяне на газове, болка, диария и запек, къркорене на червата.

 

Природна помощ в борбата с проблемите с храносмилателната система!

Gastritix на Nature’s way е комбинация от билки с доказан терапевтичен ефект върху ГИТ. Съставът е внимателно подбран и включва: семена от копър, корен от джинджифил, корен от див ям, кора от червен бряст, цвят от лайка, корен от медицинска ружа. Правилният избор гарантира синергистичния ефект на компонентите и ефектът върху голям набор оплаквания.

  • Дивият копър (Foeniculum vulgare, Apiaceae) e растение от сем. Сенникови, което от векове се използва в Аюрведичната доктрина поради многобройните си здравни ползи. Семената от див копър съдържат етерични масла, флавоноиди и фенолни съединения. Етеричните масла(основни компоненти анетол, естрагол и фенхон) регулират мотилитета на гладките мускули в червата и облекчават симптоми на метеоризъм, диспепсия и имат терапевтичен ефект при колити и друг възпаления. Семената от копър имат изразен антиулцерогенен ефект и общ гастропротективен ефект. 
  • Джиднжифилът (Zingiber officinale, Zingiberaceae) от древни времена се използва при стомашни проблеми. Коренът съдържа между 1 и 3% етерично масло с основни компоненти зигеон, джинджерон и шогаол. Пресният корен съдържа и храносмилателния ензим зингибаин. Джинджифилът има безброй ползи за ГИТ, но най-изразен е антиеметичният му ефект. Клинично проучване (Marx et al. (2017)) показва висока ефективност при гадене след химиотерапия без странични ефекти, сравнено с плацебо. Също така джинджифилът е високоефективен при гаденe, причинено от болест на пътуването, поради което е бил част от напитка заедно с цитрусов сок и ром, консумирана от моряци при дълго плаване, превенция на гадене и скорбут. В Канада джинджифилът се използва широко при сутрешно гадене при бременност като безопасен и ефикасен вариант. 
  • Дивият Ям (Dioscorea, Dioscoreaceae) е грудково растение с изразено спазмолитично действие. Известен още като “корен за колики”, кората е била широко използвана от различни индиански племена за лечение на стомашни дискомфорти. Освен това, дивият ям има противовъзпалително, гастропротективно и антиулцерогенно действие. 
  • Червеният Бряст (Ulmus Rubra, Ulmaceae) и Лечебната Ружа (Althaea Officinalis, Malvaceae) имат изразено гастропротективно действие. В клея от Бряст и корена от Ружа се съдържат полизахаридни комплекси, които образуват биоахдезивен гел върху стомашната лигавица, предпазвайки я от външни дразнители и в същото време стимулирайки нейното възстановяване, допълнително се наблюдава мощно противовъзпалително действие. Билките бързо и успешно помагат при симптоми на ГЕРБ, язва, колити, гастрити и други стомашни страдания. 
  • Лайката (Matricaria chamomilla, Asteraceae) е едногодишно тревисто растение с широко терапевтично приложение. Билката има доказано седативно, анксиолитично и антиконвулсивно действие, а върху ГИТ изразено спазмолитично и карминативно действие. Лайката има изключително разнообразен състав на биологично активни вещества, но основният ефект върху стомашния тракт се дължи на флавоноида апигенин. В Gastritix на Nature‘s way екстрактът от цвят на лайка е стандартизиран до 1.2% апигенин за оптимален ефект върху ГИТ.

 

Стомашното и чревното здраве са основополагащи за общото състояние на организма.

За всеки 10 човека на планетата, 4 страдат от гастроинтестинални оплаквания с различна тежест.

Gastritix на Nature‘s Way предлага готова мощна комбинация от билки с доказан ефект. Оптималната концентрация, дневната доза от 2 капсули, осигурява необходимото количество от биологично активните вещества на всеки от компонентите, за бърз и надежден ефект. Gastritix може да се използва самостоятелно или в комбинация с лекарствено лечение при повечето стомашно-чревни заболявания. Продуктът е произведен съгласно всички изисквания на GMP и е отлично допълнение към домашната аптечка.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

магистър-фармацевт Димитър Гълъбов

Димитър Гълъбов е магистър-фармацевт с интереси в областта на фитохимията, фармакологията, токсикологията, технологията на лекарствените форми, лекарствената безопасност и фармацевтичните грижи.

Продуктът беше успешно добавен в любими.