×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Природата ни е дарила с много билки, растения и дървета, богати на важните ни за организма витамини и микроелементи.
Черния бъз или Sambucus nigra е едно от тях. Известен от дълголетия, мощните му свойства помагат и подсилват имунитета, както при големи така и при най-малките.

Какво представлява?

Черният бъз (Sambucus Nigra) е дърво или разклонен храст високо около 3 метра. Принадлежи към семейство Мешковицови (Adoxaceae). Расте както около сухи така и около влажни плодородни почви. Другите му имена, с които е наричан са дръмбаз, свирчовина и мимер. Цветовете му са дребни и бели, а плодовете сочни с тъмно виолетов цвят. В народната медицина се използват кората, листата и плодовете.


Лечебни свойства

Черният бъз е богат на витамини, минерали, макро- и микро- елементи. В състава си той съдържа жизненоважните ни цинк, селен и калций.

Известен на света с множеството си полезни свойства, Sambucus nigra помага при проблеми със сърцето и регулира кръвното налягане. Показан е при болка в ставите и костите. Помага при хемороиди и невралгии

Едни от най-разпространените му роли са тези на антиоксидант и имуностимулант.


Действие

  • Като антиоксидант, Черният бъз ни защитава от вредните въздействия на свободните радикали. Богат на биофлавоноиди, той ги неутрализира. С мощните си способности, подпомага работата на клетките и ги предпазва от клетъчно увреждане.
  • Като имуностимулант, можем да му се доверим на 100%!

Приемът на Черен бъз(Sambucus nigra), защитава и повишава устойчивостта на организма от бактерии, вируси и простудни заболявания. Подпомагането на имунната система с извлек от това чудодейно дърво е важно във всяка една възраст.

Особено внимание трябва се обърне към децата. Те имат по-слаба защита от вирусите и бактериите. Как обаче да разберем кога имунната система на детето има нужда от помощ, кои са признаците на слаб имунитет?


Симптоми на слаба имунна система

Някои деца боледуват по-често от други. Но защо се получава така? Отговорът на този въпрос се крие в имунитета. Имунната ни система има ролята на „щит“. Този „щит“ ни пази и защитава от различни вируси и бактерии.

Нарушеният имунитет при децата често води до инфекции на горните дихателни пътища. Това се дължи на производството на имуноглобулин А. Той достига нужните си нива, когато децата навършат около 5 годишна възраст, затова са и честите боледувания, високата температура, кашлицата и хремите.

  • По-дълъг период на оздравяване

При децата със слаба имунна система периода на оздравяване и възстановяване е по–продължителен, в сравнение с деца със силен имунен отговор. Лечението в такива случаи отнема повече време и понякога се налага включването на антибиотична терапия.

  • Прекалено стоене на закрито

Посещаването на ясла, детска градина и училище допълнително излагат на изпитания имунната система. Всички знаем, че на закрито бактериите и вирусите се разпространяват много по-бързо, отколкото на открито и когато детето е със слаб имунитет може да стане лесна мишена. Наличието на климатици подпомагат циркулацията на всякакви видове микроби.

  • Чести боледувания

Според проучвания, ако едно дето боледува повече от 5 пъти годишно има слаба имунна система.

  • Липса на сън

Доказано е, че правилното функциониране на имунната система зависи до голяма степен от нервната система. Липсата на достатъчно сън при децата води до стрес, който от своя страна се отразява негативно върху нервната система. Всичко това отслабва Имунната система. Ето защо децата трябва да спят поне по 8 часа на вечер.

 

Как да помогнем на имунната система?

Пълноценното хранене, осигуряващо достатъчно витамини и минерали, подпомага правилното развитие и имунитета. Разходките и игрите на открито каляват организма и по този начин подсилват имунната система на децата. Освен по-здрави, те са пълни и с енергия.

Даването на стандартизиран екстракт от черен бъз се е доказал с полезните си действия и подпомагане имунитета при децата. Sambucus Nigra е природна алтернатива на медикаментите за силен имунитет. Приемът му при децата не носи риск от нежелани странични ефекти.

Клинични проучвания доказват ползотворното му действие в борбата с инфекциозни и простудни заболявания. Черният бъз стимулира детския имунитет по естествен начин, предпазва организма от чести боледувания и подпомага правилното развитие. Даването на Sambucus Nigra подпомага и по-бързото оздравяване при наличие на простуда или грип.

Подсилването на имунната система при децата трябва да започне още преди да застудее навън. Профилактиката е ключа към силния имунитет и правилното развитие на малчуганите. Черният бъз е верен помощник на организма във всяка една възраст.



Прочетете още:

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Магистър- фармацевт Станила  Донева

Казвам се Станила Донева и съм Магистър-Фармацевт.
Вярвам, че ключа към доброто здраве е навременната намеса на специалистите и профилактиката. Интерес за мен представляват взаимодействията между лекарствените средства и хранителните добавки, както и имунната защита в ранна детска възраст.

Продуктът беше успешно добавен в любими.