×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Конска опашкаКонската опашка е многогодишно диморфно растение, разпространено в умерения температурен пояс на Северна Америка, Азия и Европа.  Като близък роднина на папратите, то няма цветове и се размножава чрез спори. Среща се често по  влажни, мочурливи места. В епохата на динозаврите то е приличало на тънкостеблен бор и достигал невероятната височина от 6м. Растението е лечебно през втората фаза от развитието си.

Билката е използвана за първи път от древногръцкия лечител Гален. Народната медицина на няколко древни цивилизации я прилага при бъбречни проблеми и  заболявания на пикочния мехур, артрит, кървящи язви и туберколоза, особено ако е придружена с отделяне на кървави храчки. От векове се използва в китайската медицина за лечение на открити рани. Поради високото си съдържание на танин, тя спира кървенето и затова се прилага при кръвоизливи от всякакъв характер. Освен това, сокът от билката се използва и за лечение на анемия, получена вследствие на стомашни кръвоизливи.

В Южна Америка, народната медицина я използва при лечението на рак и най-вече на рак на костите. В Турция се прилага като лек при туберколоза и други белодробни заболявания, при камъни в бъбреците, както и като диуретик. В много страни се използва при диария, подагра, диспепсия, водянка и при трудно заздравяващи язви и пресни рани.

Конската опашка съдържа 10% минерали, от които над 66% силиконови киселини или силикати. Нейният лечебен ефект при зарастването на костите и заздравяването на съединителната тъкан се дължи най-вече на силициевата киселина. Освен нея билката е богата на сапонини (главно екуизитонин), флавоноиди (главно на куерцитин гликозид, считан за един от най силните флавоноиди), фитостероли и не на последно място по значение танини, които имат адстрингентно действие.  Освен на тях, лечебният ефект на билката се дължи и на други съставки като калий, калций,магнезий, аскорбинова киселина и кофеинова киселина.

Билката има подчертан лечебен ефек при заболяваниятта на отделителната система. Тя е един от най-ефикасните диуретици между лечебните растения, като усилва отделянето на урина до 30% повече от обичайното. Съвременната медицина я използва при остри бактериални инфекции на отделителната система и пясък в урината. Тя предизвиква диуреза (отделяна на урината) без да се нарушава електролитния баланс в организма. Билката се използва и при инконтиненция при възрастни и деца, нощно напикаване, уретрити, язви и хематурия.  Отварата, смесена с вино, има много благотворен ефект при бавно и болезнено уриниране.

Счита се, че билката е ефикасно лечебно средство при доброкачествено увеличение на простатата. Използва се и за възстановяване на увредената белодробна тъкан след прекарана туберкулоза или други белодробни заболявания, тъй като силициевата киселина стабилизира тъканите.

Използва се вътрешно, за да спира кръвотечението от язви и за ограничаване на обилно менструално кървене. Няколко клинични изследвания в Европа показват категорично, че счупените кости зарастват много по-бързо, а честотата на остеопорозата намалява значително, ако се приемат хранителни добавки съдържащи конска опашка.

Използва се при кръвоизливи от различен характер като кървене от устата, носа вагината, стомаха и червата. Последни изследвания, проведени в Русия категорично доказват, че конската опашка е ефикасна при отстраняване на натрупаното в организма олово.

Лосион от билката може да се използва за лечение на кожни раздразнения като екзема, бавно заздравяващи рани, язви и измръзване. Отворени пресни рани зарастват много бързо, ако се използва лосион или отвара от билката

Промивки на устата или гаргара с отвара от билката са особено ефективни при афти, кървящи венци и възпалено гърло. Външно може да се използва и като компрес при фрактури и навяхвания. Тази билка е полезна за лечение на гнойни пъпки, уртикария или за облекчаване на подуване в интимните части на мъжа и жената. Стареещата кожа или кожата с признаци за преждевременно стареене също се повлиява много добре от това целебно растение То подобрява структурата на кожата, ноктите и косъма и много силно укрепва костите.

Билката конска опашка се предлага и под формата на хранителни добавки, които ако се приемат редовно, могат значително да подобрят качеството на човешкия живот.

 

Ревита Ви препоръчва:

Коса & кожа, 600 mg

Коментари (2)

    • jivko
    • 2014-04-13 12:31:10
    kak da si poracham bilkata konska opashka
    • Ревита
    • 2014-04-14 09:25:40
    Здравейте! За съжаление, не предлагаме билката конска опашка. Хубав ден, Весела Такучева www.revita.bg

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.