×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Миши трън /бодлив залист/Все по-нарастващата популярност на природните лечебни средства  в Европа утвърждават позицията на растението Миши трън /Бодлив залист/ в модерната медицина.

Миши трън е името на нисък, вечнозелен храст с жилави, разклонени стъбла. Има малки зеленикави цветове и червени плодчета. Растението развива израстъци, които по форма наподобяват аспержи и могат да се използват за храна. Широко разпространен е по Средиземноморието, в Южна Европа и в южните части на САЩ.

Това ароматно лечебно растение намалява възпаленията, усилва потенето и укрепва стените на кръвоносните съдове. От стотици години билкарите използват екстрактите, отварите и  лапите от миши трън за подобряване на кръвообращението, като слабително, противовъзпалително и диуретично средсво, но едва през миналия век започва неговата масова употреба.

Френски изследователи установили, че билката съдържа стероидални сапунини, съединения много сходни със стероидите, на които се дължи нейното противовъзпалително действие. Те са основните й компоненти и допринасят най-много за нейните лечебни качества. Тя е богата и на флавоноиди, най-вече рутин, които засилват кръвоснабдяването в мозъка, краката и ръцете. Мишият трън съдържа 1.5% спартеин, потискащ преминаването на натриеви йони през клетъчните мембрани, в резултат на което се проявява силният му антиаритмичен  ефект. В билката се откриват и  малки количества кумарин, който има антикоагулантно действие. Други нейни съставки са  рускогенин и неорускогенин.

Изследвания проведени през петдесетте години на миналия век доказват, че екстрактът от билката предизвиква свиване на кръвоносните съдове и следователно може да се използва за лечение на болести на кръвоносната система.

Мишият трън проявява  много добър ефект при хронична ортостатична хипотония - състояние типично най-вече за пациенти болни от диабет и Паркинсон. Той е идеално лечебно средство при липса на  венозен тонус, събиране на кръв във вените, рани и кръвни съсиреци във вените.

В Европа патентованите препарати на тази билка се използват най-вече за лечение на флебит, варикозни вени, венозни язви. Те се прилагат за намаляване на отоците по краката на хора, работещи прави през целия ден.  В много европейски болници те са  въведени и за превенция на пост-хирургичната тромбоза, тъй като подобряват кръвообращението. Използват се и при отоци и болки вследствие на артрит и ревматизъм. Хранителните добавки от миши трън могат да се приемат и за лечение на различни други заболявания като хемороиди, жълтеница, подагра, атеросклероза, а така също и при бъбречни и жлъчни камъни. Освен таблети, за хемороиди могат да се ползват и свещички, съдържащи тази билка..

Приложена външно, тя е идеално средство за облекчаване на уморени крака и за лечение на целулит. Нейният екстракт се съдържа в много козметични продукти за чувствителна кожа.

Изключително безвредните продукти от миши трън могат да подобрят качеството на живот на големи групи от населението.

Миши трън не се препоръчва на хора с високо кръвно налягане и бременни жени.

Ревита Ви препоръчва:

Бодлив залист/ Миши трън (корен), 470 mg

Коментари (2)

    • Kristina
    • 2013-12-20 03:04:21
    Zdraveyte, imam problem s kravoorosiavaneto na dolnite krainici , izpisaha mi kravorashiriavashti tabletki agapurini trombeks , podhodiashta li e upotrebata na bodliv zalist v moia sluchei !Blagodaria Vi predvaritelni i Veseli praznici !
    • Ревита
    • 2013-12-27 15:36:03
    Здравейте, Действието на бодливия залист е укрепващо съдовата стена и противовъзпалително. Не е подходящ при бременност, високо кръвно налягане или склонност към повишаването му. Има и слаб антикоагулантен ефект /против кръвосъсирване/. Необходимо е мнението на лекар, запознат с цялостното ви състояние. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.