×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

През първите месеци от живота на едно новородено, е напълно нормално то да спи близо до родителите си. Много хора предпочитат да удължат периода, в който детето им заспива с тях. Това значително улеснява майката, тъй като бебетата се нуждаят от храна и се будят често през нощта. В същото време има и родители, които желаят да научат децата си да заспиват сами по-рано. Процесът на научаване на детето да заспива само започва около 4-месечна възраст и може да се нарече своеобразно трениране на съня. То цели да изгради самостоятелен режим на почивка за малкия човек и като всяка голяма промяна, е съпроводено със стрес, отнема време и постоянство. В тези моменти на помощ идват няколко прости, но ефективни съвета и трикове.

Изграждане на рутина преди заспиване

До четвърти- пети месец, родителите вече разпознават лесно основните признаци, че детето им е уморено и има нужда от сън. Проблемът се явява в момента, в който то няма ясно изградена рутина преди лягане вечер, което може да породи объркване и да затрудни тренирането на съня. Идеята на рутината преди лягане е да се изберат определени дейности, които бебето да асоциира с това, че е време за заспиване.

Първата стъпка е осигуряването на спокойна атмосфера в стаята. Подходящата стайна температура и осветление ще помогнат то да се отпусне по-лесно и да заспи по-бързо. Пеенето на песнички, хранене, къпане, както и слушането на бавна и успокояваща музика, са отлични асоциации, които детето ще свързва със съня. Бебешките люлки, независимо дали са електрически или не, са ефективни за успокояване на бебето и по-лесното му заспиване.

Преместване в детската стая след подготовката за сън

Макар да има шанс бебето да е много недоволно и в началото да не реагира особено положително, с времето то ще се научи да заспива само в стаята си.  Постарайте се детската стая да е максимално уютна, в неутрални и не твърде ярки цветове. Ако бебето плаче продължително, влизайте и го успокоявайте периодично. То трябва да разбере, че е в безопасност и да свързва стаята си с това.

Музика и приспивни звуци

Бавната хармонична музика е не само добра асоциация за заспиване, тя често е и много ефективна в успокояване на бебето, което трудно заспива само. При стряскане, често будене нощем с къси интервали от спане, може да опитате бял шум. Това представлява  колекция от звуци, които маскират останалите шумове в заобикалящата среда (като шум от трафик или разговори). Съществуват специални уреди за бял шум, предназначени за детската стая и осигуряват по-лесно и спокойно заспиване.

Бъдете търпеливи

Не е възможно за един ден бебето да се научи да заспива само и да стои спокойно в детската стая. Това е процес, изискващ време и търпение. Бъдете уверени в себе си и научете детето с нежност и внимание как да заспива само.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.