×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Обличането на новороденото спрямо сезона и възрастта му е важна част от ежедневната грижа за бебето. То осигурява комфорт и превенция на настинки и заболявания. Избирането и закупуването на първите дрешки е вълнуващ и изпълнен с щастие момент за всеки млад родител. Бебето расте много бързо през първите месеци от своя живот, затова и може да ви се стори, че за отрицателно време първите му дрешки вече не са достатъчно по мярка. Именно поради тази причина е добре родителите да са подготвени предварително с разнообразен набор от нужните бебешки дрешки, подходящи за големината на бебето през месеците от усиления му растеж.

Освен бързия растеж на детето, друг важен аспект на неговото обличане е, че след раждането бебетата не могат да регулират съвършено телесната си температура. До към втората година телесната температура на малките деца силно се влияе от средата, в която се намират. Поради това е ключово новородените да бъдат обличани в подходящи за сезона и външните температури дрехи.


Как да изберем облекло за новородено?

През периода от първите няколко седмици, след като бебето се роди и вече е в дома ви, то се нуждае от набор от няколко основни типа дрехи. Това не означава, че още преди раждането вече трябва да имате пълен гардероб, макар социалните мрежи често да ни представят именно тази картина на изобилие. Новороденото има нужда от достатъчно дрешки, за да може да има всеки ден чисто облекло.

Строги правила за обличане на бебето няма, но има основни съображения, които родителите трябва да имат при пазаруване за бебешкия гардероб. Когато избирате първите дрехи за новородени, старайте се да избягвате модели, които потенциално може да крият опасност. Дрехите с много апликации или излишни декоративни елементи, които са недобре зашити или залепени за текстила на дрешката може да крият опасност от задавяне или задушаване. Те могат да направят обличането по-трудно и да изпаднат по време на обличане или пране. Избягвайте изкуствени материи, те често дразнят нежната бебешка кожа и водят до зачервяване и обриви.


Примерен начален списък на основните дрехи за обличане на новороденото

През първите седмици е добре да подготвите достатъчен минимален брой от някои основни вида дрешки за обличане. Ако детето е родено през лятото, може да изчакате със закупуването на по-дебелите дрешки като: космонавти, якета, грейки, елеци и др.

Основни дрешки за новороденото и минимален брой:

  • Тениски- 4-6 бр;
  • Потници- 4-6 бр;
  • Блузки с дълъг ръкав- 4-6 бр;
  • Бодита - 4-6 бр;
  • Пижами- 2-4 бр;
  • Чорапи и чорапогащници- 4-6 чифта;
  • Панталони- 2-4 чифта.


Практични съвети за обличане на бебета според сезона

През топлите месеци от годината като пролет и лято, новороденото не трябва да се облича твърде дебело, за да се избегне риска от прегряване. Ако температурите навън вече са около и над 25 градуса, то обличането само на един слой е напълно достатъчен. Старайте се дрехите на детето да са от естествени материи, а моделите им да позволяват проветрение и комфорт на новороденото. Добре е да разполагате с лека шапка, която да покрие главичката му и да го предпазва от слънчевите лъчи  през летните месеци. Признаци на прегряване като зачервяване на лицето му, плач и промяна в ритъма на дишане показват, че трябва да е по-леко облечено.

През пролетта като преходен сезон, често температурите навън варират и може силно да се различават от ден на ден. Добре е да сте подготвени за непредвидимата смяна на метеорологичните условия навън и да носите в чантата си леко яке или жилетка, в случай че бъдете изненадани от по-лошо време и ниски температури.

Наслояването на дрехи е по-удачно през сезони като есен и зима. Постепенното застудяване навън налага да се снабдите с някои основни дрехи за по-студено време като: жилетки, елеци, якета, грейки, космонавти, по-дебели чорапки и чорапогащници, шапки и ръкавици. Особено през зимата е винаги по-добре да имате повече дрехи, отколкото по-малко, когато излизате навън. Не забравяте, че лесно може да свалите излишния слой, ако е по-топло от очакваното.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.