×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Как се прави масаж на бебе



Колкото и странно да ви звучи или да не ви се вярва, бебето ви обича масажа. Ако не е доволно, докато го практикувате, просто не правите нещо правилно. Тук сме, за да ви помогнем и да ви дадем правилната насока.


Защо е полезен бебешкият масаж?

За едно новородено той може да послужи като истински стимулатор буквално на всички сетива. Неслучайно го включват в задължителните грижи за бебето. Той подпомага физическото, емоционалното и менталното развитие на детето. Нещо повече – с него можете дори да облекчите някои видове дискомфорт, характерни при най-малките:

  • при запек масажът по коремчето подпомага лесното изхождане;

  • при колики значително намалява не само болката, но и раздразнението на детето, защото го успокоява, а може даже да го приспи;

  • при запушен слъзен канал подпомага лесното му отпушване;

  • при нервност, защото стимулирате мозъка и подпомагате производството на серотинин;

  • при безсъние го унася и приспива, поради което често се препоръчва като част от вечерната рутина непосредствено след баня и с подходяща щадяща козметика, каквото е бебешкото олио, а за по-топлите дни от годината – лосион.


Правилните масажни техники, подходящи за най-малките

Той представлява своеобразна гимнастика, с която ще стимулирате растежа и ще подобрите мускулния тонус. Най-често масажната терапия се изпълнява в следната хронология и с движения, градивно променящи динамиката и скоростта си (от галене към леко потупване и накрая разтриване):

  • крачета, започвайки от пръстчетата и преминавайки от стъпалата с въртеливи движения нагоре към тялото;

  • ръчичките, избягвайки ставите;

  • коремчето – само с пръсти и кръгови движения;

  • гърдите, следвайки хода на ребрата;

  • гърба – ако детето го позволява, защото може да не обича да ляга по корем на определена възраст или в определени моменти.


Противопоказания за масаж при бебета

Можете да започнете с масаж на бебето още от раждането. В някои ситуации обаче е по-добре да го пропуснете, а именно:

  • когато бебето е болно;

  • при по-ниски от 20 градуса температури в помещението;

  • в случай на заболяване, за което педиатърът е забранил гимнастика, включително и масажни терапии след баня;

  • при кожни проблеми.

Редовният масаж прави бебето не просто здраво и тонизирано, но и много по-спокойно и щастливо. Не го лишавайте от това удоволствие за нищо на света. Ако се съмнявате, че извършвате движенията правилно, се консултирате с вашия личен педиатър. Той ще ви даде необходимите съвети и насоки, а при нужда ще ви поправи. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.