×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Инхалациите са сравнително лесни за изпълнение и са удобно средство за облекчение на запушения нос, съпътстващ банална настинка при бебета и малки деца. Те са познати в народната ни медицина от повече от 2 поколения и присъстват до ден днешен в списъка на изпитани домашни лекове при неусложнени респираторни вирусни инфекции.

Със сигурност немалко от вас си спомнят още от детските години как баба или дядо приготвят вълшебната билкова отвара, от която се носи гореща пара, приканвайки ви да се надвесите над нея и да вдишвате дълбоко. В днешно време родителите имат възможността да закупят голямо разнообразие от инхалатори, работещи на подобен принцип, които не само че са лесни за употреба при бебета, но и са значително по-безопасни и подходящи за тях от старомодните парни бани. Модерните инхалатори изглеждат като детски играчки, за да може да ги свързват с положителни емоции още от първите си срещи с тях. 


Какви рискове крият инхалациите при бебета?

Старомодните парни инхалации, които познаваме от родителите или бабите си, се извършват като се заври малко вода, добави се 1 супена лъжица сода бикарбонат и парите се вдишват дълбоко за няколко минути. Те са ефективни при болки в гърлото и назална конгестия, но не са подходящи при новородени или бебета под 1 година. Това се дължи на факта, че крият рискове от изгаряне на нежните бебешки лигавици, покриващи въздухоносната част на дихателната система. Немарливо извършените инхалации могат да нанесат поражения и върху кожата на лицето на детето, ако не се съобрази разстоянието на детето от парата. Именно поради риска от изгаряния в днешно време педиатрите изрично забраняват извършване на подобен тип процедури. В Англия съществува проучване, извършено сред общопрактикуващите лекари в периода между 2010 и 2015 година, което установило притеснителен процент от деца до 7- годишна възраст, потърсили лекарска помощ поради кожни и лигавични изгаряния от неправилно извършени инхалации в домашни условия. Най-често срещаните места на изгаряния били краката или слабинната област, причинени от ритане или бутане на съда с горещата вода от детето. Бебетата и малките деца имат недоразвита способност да контролират движенията на крайниците си и не могат сами да разберат риска от изгаряне, когато са близо до горещи течности. 


Как се правят безопасно инхалации на бебета?

Съвременните бебешки инхалатори, които може да отрием на пазара, предлагат безопасност при употреба, когато се касае за деца под 7 години и бебета. Те представляват система за доставяне на лекарствени препарати под формата на аерозоли за вдишване. Инхалаторите могат да се използват с или без помощни средства като билки и лекарства.

Влажният и затоплен въздух подпомага втечняването на секрета в нослето и последващото му по-лесното отделяне, когато бебето страда от запушен нос, затрудняващ дишането и съня му. Често се използва със солен разтвор- физиологичен или морска вода. След извършване на инхалация излишните носни секрети се аспирират по-лесно, което води до моментално облекчение на дишането на детето. 

Бебешките инхалатори имат много предимства в сравнение със старите методи за парни инхалации. Те не се използват единствено за лечение на банални настинки. В педиатричната практика се прилагат за доставяне на медикаменти като Пулмикорт или Вентолин, когато детето проявява симптоми на ларингит или астматичен пристъп.


Кога да правим инхалации?

Може да се правят при проява на симптоми на затруднено дишане. Ако бебето е неспокойно, отказва да спи, издава мъчителни звуци при дишане, инхалациите с бебешки инхалатор могат да доведат до облекчение на неприятните симптоми като:

  • Затруднено и учестено дишане;
  • Кашлица;
  • Респираторни вирусни инфекции;
  • Алергични реакции;
  • Хронични респираторни заболявания като астма.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.