Search
Филтрирай по...

Гроздово семе срещу рак на дебелото черво – възможно ли е?

грозодово семе

 

 

Лечебните свойства на виното са познати от хиляди години насам. В Средновековието, то е било използвано като съставка за много лекарства. Именно тогава производството на вино е било подобрено от монасите, които измисляли множество рецепти с вино срещу синузит, болки в ушите, главоболие, кървящи венци и др. По време на епидемиите пък, при които заразата се разпространявала чрез питейната вода, хората са смесвали водата с вино няколко часа преди консумация.

 

Всеизвестен факт е, че виното е богат източник на антиоксиданти, важни за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Но през последните няколко години излязоха резултати от изследвания, според които гроздовият екстракт притежава и противоракови свойства.

 

Австралийски учени от университета в Аделаида твърдят, че гроздовият екстракт е ефикасен и в битката с рака, включително химиотерапия при рак на дебелото черво. В изследването, публикувано в PLoS One, се твърди, че включването на екстракт от грозодово семе в лечението на колоректален рак, намалява болезнените странични ефекти от химиотерапията.

 

Това е първото изследване, което доказва, че екстрактът от гроздово семе подобрява ефективността на химиотерапевтичното лечение. Данните показват, че той намалява нивата на възпаление в тялото и усилва ефикасността на химиотерапията срещу раковите клетки.

 

Екстрактът от гроздови семена е богат на витамин Е, флавоноиди, линолова киселина и други антиоксидантни съставки, които действат силно противовъзпалително и антиканцерогенно.

 

Както вече споменахме, гроздовият екстракт традиционно се използва при сърдечни заболявания, включително висок холестерол. Използва се още при хронична венозна недостатъчност и различни очни заболявания, вследствие от диабета.

 

Имайте предвид, че набавянето на добро количество флавоноиди и линолова киселина посредством консумация на вино, е невъзможно! Екстрактът на капсули, е източник на много по-концентрирани количества от активните вещества.

 

Вниманиие: екстрактът от гроздово семе взаимодейства с медикаменти за разреждане на кръвта и болкоуспокояващи, включително аспирин.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top