Лютите чушки атакуват раковите клеткиСпоред специалисти от Нотингамския университет, веществото капсаицин, съдържащо се в лютите чушки, убива туморните клетки и дори възпрепятства развитието на нови такива.

Учените смятат, че чрез свързването си с протеините в митохондриите на туморните клетки, капсаицин всъщност предизвиква и клетъчната им смърт.

Капсаицин убива само анормалните клетки, без да повлиява състоянието на здравите такива, успокояват учените.

Прекомерната консумация на люти чушки и пикантна храна обаче, не предпазва от появата на ракови заболявания. Експерименталните тестове с клетъчни проби от рак на панкреаса и на белия дроб, са били извършени с оглед въздействието на екстракт от люти чушки върху раковите клетки.

Учените са на мнение, че за в бъдеще е възможно да се разработят медикаменти срещу туморните процеси в тялото, чиито състав да бъде именно на основата на капсаицин.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Product added to wishlist

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.