×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Високо кръвно

Пушите? Водите уседнал начин на живот без достатъчно движение? Честичко преяждате? Прекалявате с алкохола, наситените мазнини и рафинираните въглехидрати? Честито – вие сте идеалната жертва за „лошия” холестерол! Той обожава хора като вас и със сигурност не би ви подминал!

Тихият убиец. Лошият холестерол идва неусетно и заживява в тялото ви, без да подозирате за това. През цялото време той върши своите злини подло и прикрито, без да издава присъствието си. Вие разбирате за "съжителството" си с него едва накрая, когато вече е станало твърде късно.

Ето защо е нужно редовно да измервате нивата на холестерола. Кръвният тест, известен като липиден профил ще ви покаже дали сте застрашени от атеросклероза, заболявания на кръвоносните съдове, коронарна болест на сърцето, камъни в жлъчката, инфаркт, инсулт...

Статините не са най-големия враг на холестерола, а на здравето ви! Статините са най-често използваните медикаменти срещу високи нива на LDL и триглицериди. В определени случаи, като например след прекаран инфаркт, те наистина са жизнено важни. Проблемът е, че статините могат да имат сериозни странични ефекти, особено за пациентите с диабет, чернодробни или бъбречни заболявания, хора над 65 години и др. Статините могат да доведат и до изключително тежки усложнения, като разпадане на мускулната тъкан и освобождаване на мускулен белтък в кръвта, което от своя страна да предизвика увреждане на черния дроб и бъбреците.

Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула) – великолепна природна комбинация за перфектен контрол върху холестерола и триглицеридите!

Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула) съдържа мощна комбинация три естествени съставки с доказано холестеролопонижаващо действие: ниацин (витамин В3), мощен 4:1 екстракт от розела, стандартизиран до 6% антоцианини, както и патентованата смес Sytrinol®, източник на екстракт от цитрусови кори и палмови плодове.

За разлика от много други холестеролопонижаващи лекарства, тази синергична формула спомага за намаляване на вредните триглицериди и липопротеини с ниска плътност (LDL), докато в същото време повишава нивата на "добрия" холестерол (HDL). Много малко са природните продукти, оказващи HDL-повишаващ ефект, което прави тази формула особено привлекателна за всеки с ниски нива HDL, високо кръвно налягане, високи нива на триглицеридите, и повишени нива на общия холестерол. Резултатите от приема на Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула), обикновено се наблюдават в рамките на около месец, а действието на продукта имитира това на статините, без обаче да предизвиква техните странични ефекти.

 Хипертония

Ето как точно действа всяка една от съставките в Холестерол формула!

1.Никотинова киселина. Известна е още като ниацин, витамин B3, витамин PP. Представлява водноразтворим витамин от група B. Основните ефекти на никотиновата киселина са нормализиране концентрацията на липопротеини в кръвта, понижаване на холестерола/фосфолипидите, разширяване на малките кръвоносни съдове и подобряване микроциркулацията на кръвта.

Приемът на никотинова киселина самостоятелно или в допълнение към LDL холестерол понижаващи лекарства намалява риска от развитие на атеросклероза и болести на сърцето. След поредица от клинични изпитания се установява, че приемът на високи дози ниацин (от 500 мг до 3 000 мг) е един ефикасен метод за увеличаване (от 20 % на 35 %) нивата на HDL холестерола , намаляване на „лошия” холестерол и редуциране на триглицеридите. Липидопонижаващата терапия с никотинова киселина намалява риска от смърт, настъпила вследствие от атеросклеротични увреждания.

2.Sytrinol®. Патентована смес, получена от натурални цитрусови и палмови плодови екстракти. Съчетава полиметоксилирани флавони (PMFs), делта, гама, и алфа токотриеноли. Клинични изпитвания показват, че Sytrinol® подобрява общия холестерол с 30%, понижава „лошия” холестерол с 27%, и намалява нивата на триглицеридите с 34% (в сравнение с плацебо). В допълнение, Ситринол увеличава нивата на „добрия” холестерол.

Защо ситринол? Цитрусите и палмовите плодове съдържат съединение, наречено ситринол, което има свойството да поддържа здравословни нивата на триглицеридите, общия холестерол и на LDL-холестерола. Ситринолът подкрепя нормалното състояние на артериите и има изключително безопасен спектър на действие, като доказано не предизвиква нежелани странични ефекти!

Sytrinol® намалява артериална плака, подобрява гликемичния контрол и намалява агрегацията на тромбоцитите в кръвта. При васкуларно възпаление способства за понижаване нивата на С-реактивния протеин, което обуславя неговото противовъзпалително действие. Оказва мощна кардиоваскуларна протекция.

3.Розела. Розелата (Hibiscus sabdariffa) е растение от семейство Слезови (Malvaceae). Има различни видове Хибискус, в случая това е т. нар. Суданска роза, от чиито листа се прави вкусния чай каркаде. Растението е в червеникави цветове. Листата му в суров и свеж вид могат да се добавят и към салати, а семената – препечени и смлени, се използват в сладкарството и в приготовлението на супи.

Основната причина, поради която розелата е включена в Холестерол формула, са нейните доказани антихипертензивни ефекти. Налице са редица клинични проучвания, които сочат, че екстрактът от розела понижава „лошия” холестерол (LDL) и нивата на триглицеридите, което неминуемо намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Ефективен е и за понижаване на кръвното налягане при пациенти с лека до умерена хипертензия. Розелата има и меко диуретично действие, засилвайки уринирането, както и леко съдоразширително (вазодилатиращо) действие – все фактори, които понижават кръвното налягане.

Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула) не съдържа: глутен,  пшеница,  млечни продукти,  яйца,  захар,  соя,  фъстъци,  риба,  миди , животиснки продукти,  сол, изкуствени аромати, консерванти, подсладители или ГМО. Оригинален продукт на Natural Factors, Canada.Вземете Холестерол формула и се убедете сами в нейното ефективно действие!

 

Коментари (12)

  • Росица Радулова
  • 2017-11-18 14:57:13
  Моя холестирол е 7,30 вместо 5 и лекарствата със статини /дори и Крестор/ми действат зле на тялото.Опитах и сортикс, крестор...Дали тази добавка ще ми помогне,защото лошият ми холестерол е 5, вместо 3.Немога да си намеря лек,,Всички доктори ми изписват статини и казват пии, щото е опасно....А аз незнам какво да предприема!!!!
  • д-р Аелита Петрова
  • 2017-11-28 15:32:14
  Здравейте, Advanced Cholesterol Formula би могла да помогне, ако се храните с подходящите храни и избягвате неподходящите. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
  • надя
  • 2020-05-28 14:29:27
  Здравейте, майка ми има същият проблем - на 73г. има висок холестерол, но триглицеридите са и в норма, понеже консумира много омега 3 и смлени семена, отделно не пуши не пие и няма наднормено тегло. Консумира фибри, зърнени, пълнозърнест хляб, много зеленчуци, фрешове, плодове, вода, движи се, гледа да се храни здравословно, без мазнина- само растителна, без сол, яйца почти не яде, но консумира не тлъсто птиче месо, без кожа, млечни като кисело мляко и сирене, кашкавал почти рядко или изобщо, масло не, и независимо от тази диета, пак има висок холестерол. Не е прекарала нито инфаркти нито има запушени съдове- беше правила изследвания. И лекарката й е изписала на рецепта 2 различни марки добавки като и двете обаче са с едно и също съдържание на активна съставка- мая от червен ориз! За мен това е чист маркетинг а не лечение! След около 2 месеца лечение със статини- организма и рязко отслабна, няма жизнена сила, мускулите почти изчезнаха, стопи се а е слаба съвсем отслабна, сега има проблеми със стомаха, така че ще ги спре тези с татини. Но понеже има висок холестерол, вие бихте ли обяснили какви са тези подходящи храни- и неподходящи? Изобщо трябва ли да стане човек вегетарианец и да отреже изцяло животинските храни, или проблема е някъде другаде като причина за високият холестерол? Аз подозирам една друга причина- хормонална. Особено за жените. Понеже от холестерола се произвеждат хормоните, след менопауза- когато няма вече производство на хормони, този холестерол остава в повече в организма, независимо, че човек се старае да се храни здравословно. Вие какъв съвет бихте дали по този въпрос, за балансиране на хормоните така че да не си циркулира свободно този холестерол и да се натрупав в плаките, а да влезне в употреба? Също така, бихте ли препоръчали диетолог- специалист? Благодаря предварително.
  • Sonia
  • 2020-06-01 14:34:22
  Здравейте, Както знаете, с годините нивото на холестерола се покачва поради възрастовите промени и отслабване функцията на всички органи. Черният дроб, отговарящ за метаболизма на липидите /холестерола, в частност/ и хормоните, е с понижена функция и някои от показателите са извън норма. Майка ви се храни с подходящите храни и отбягва неподходящите, и не са установени рискови отклонения в сърдечно-съдовата система. Добре е да има и подходяща физическа активност – това определено повлиява метаболизма и кръвообръщението. Спокойствието и способността за отпускане и приятни преживявания също са значими при подобни ситуации. При такъв начин на живот – здравословна храна, подходяща физическа активност, релакс и здрав сън, рискът от повишен LDL холестерол /до 4,1 mmol/L/ е приемлив. След като не се чувства добре от статините, не е нужно да ги приема. По-добре е да приема хранителни добавки в подкрепа на черния дроб – продукти от Млечен бодил https://revita.bg/%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5?controller=search&s=%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD+%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB И общоукрепващи – мултивитамини Алайв. Подходящ диетолог - Д-р Митко Ригов, : 0888842200, NutriGen - ул. “Юнак” 24, София. д-р Аелита Петрова
  • НИКОЛИНА ЗЛАТАНОВА
  • 2020-07-22 10:36:53
  Здравейте. На 67 години съм. Холестерола ми беше 7,2 а триглицеридите в норма. Започнах да пия Сортис - дано правилно да го пиша. Пия го вече 3- 4 години като правя почивки от около 10 дни между отделните опаковки. До сега не съм почувствала неразполо- жение но все пак се притеснявам от това лекарство. Мжля препоръчайте ми трябва ли да про- дължавам да го пия и ако не с какво бих могла да го заменя.
  • Борис Гинчев, магистър-фармацевт
  • 2020-07-24 16:29:53
  Здравейте, г-жо Златанова! Терапията със статини (в случая аторвастатин под марката Сортис) обикновено продължава с години и е относително добре поносима от повечето пациенти при по-ниските дози – 10-20 мг дневно, но понякога може да създаде сериозна опасност. Статините имат увреждащо действие върху черния дроб и поради това е необходимо поне веднъж в годината да проверявате в лаборатория нивата на основните чернодробни трансаминази – така наречените ASAT и ALAT, както и гама-глутамил трансферазата (GGT). Ако са завишени и няма друга логична причина (консултация с лекар!), трябва да се преосмисли терапията и да се потърси алтернатива на Сортис. Друго важно нещо, което е добре да знаете, е фактът, че статините потискат стъпка от биосинтеза на холестерола, която е обща с биосинтетичния път на енергийното съединение коензим Q10 (убихинон) – основен кофактор на ензимите, произвеждащи енергия в клетките и особено в миокарда на сърцето. С други думи – ако приемате Сортис, вземете си Коензим Q10 и го приемайте в доза, не по-малка от 100 мг дневно (при по-високо телесно тегло – 2 х 100 мг), за да не се допусне дефицит на коензима и увреждане на сърдечния мускул (една от „малките мръсни тайни на статините”). Следете за мускулна умора или болка, понякога съпроводена с висока температура – едно от тежките странични действия на Сортис и подобните му е рабдомиолизата – разкъсването на напречно-набраздените мускулни влакна, рязко появяващо се след физическо натоварване. Ако получите такива симптоми, се обърнете веднага към лекар! Крампите на мускулите, които се появяват за кратко време и схващат целия крак, не са проява на рабдомиолиза и обикновено се повлияват от 400-500 мг магнезий дневно. Не мога да Ви препоръчам да спрете приема на статини, понеже това е в компетенцията на лекаря, но можете да ги съчетаете с Холестерол формула и с Коензим Q10 и след месец-два съвместен прием да си пуснете липиден профил, за да се провери ефектът. Ако общият и LDL-холестерол са значително понижени, обсъдете с лекаря дали може да се отмени статиновото лечение и на каква диета и двигателен режим е най-добре да се подложите. Полезни хипохолестеролемични добавки са диетичните фибри – Псилиум (Хуск), инулин, пектин, нискомасленото кисело мляко, Омега-3 мастните киселини от рибен, ленен или маслинов произход (маслото от дива сьомга на Natural Factors е чудесен вариант), както и всички видове пресни плодове и зеленчуци. Поздрави, Борис Гинчев, магистър-фармацевт
  • Румяна
  • 2021-01-28 10:41:56
  Здравейте! Имам аденом на надбъбречната жлеза.Ще се повлияе ли от статините в лекарствата за завишен холестерол?
  • магистър-фармацевт Борис Гинчев
  • 2021-02-01 10:31:45
  Здравейте! Кое имате предвид - дали статините ще подобрят по някакъв начин състоянието, или дали могат да навредят при него? Аденомите на надбъбречната жлеза са предимно доброкачествени образувания, които често не се нуждаят от лечение, но в някои случаи продуцират хормони (алдостерон и кортизол, когато се образуват в кората на жлезите и адреналин/норадреналин, когато произлизат от сърцевината – тогава се наричат феохромоцитоми) и може да се наложи хирургичното им лечение. Какъв е Вашият аденом? За злокачествените тумори на надбъбречните жлези (адренокортикален карцином – надявам се, че нямате такъв!) има нови данни от 2020 г., че статините (описано за симвастатин и росувастатин) понижават вътретуморното съдържание на холестерол и потискат растежа на тумора, поради което статините вероятно ще се предлагат занапред като помощно антинеопластично средство https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32546662/ . При доброкачествените аденоми, протичащи с повишена секреция на алдостерон, статините оказват понижаващо алдостерона действие и съответно намаляват задръжката на вода и натрий и оттам кръвното налягане – това действие е част от кардиопротективния им ефект, който явно не е свързан само с намаляване синтеза на холестерол. По преценка на лекаря може да се назначат статини за тези състояния. При останалите разновидности на аденома на надбъбречните жлези, които не са видимо функционални (NFAT – Non-functional adrenal tumors) и за които се знае, че крият известен риск от развитие на сърдечно-съдови и метаболитни усложнения или се развиват у пациенти с такива, статините могат също да се прилагат успешно в превенцията – разбира се, по преценка на ендокринолога за всеки конкретен случай. Не се очакват специфични нежелани реакции на статините при тези състояния, различни от обичайните, описани в листовките им. Поздрави, Борис Гинчев Магистър-фармацевт
  • Росица Миланова
  • 2021-06-04 09:08:30
  Аз с години съм с висок холестерол, но не мога да понасям статини- отразяват ми се зле- или мускулни болки, изтръпване на ръцете , които не ми дават мира, или получавам разстройство - Розвера последно. С години пих ябълков пектин като в началото постигнах резултати до горните допустими граници. Сега пия Биостатин от 3-4г и пак общ х-л 5,97 , триглицериди 1,25, HDL холестерола е 1,38, LDL холестерола ми е 3,79, VLDL холестерол е 0,65 , но не е достатъчно за моите лекари- понеже имам и плаки към сърцето и мозъка. Жлъчката ми е отстранена, имам чернодробна стеатоза, нямам щитовидна жлеза, имам и левкемия и съм на постоянна терапия с хапчета... Изписват ми Езен от 10 мг , но не мога да започна да го пия , защото ми е увреден черния дроб, освен това и съм прекарала някога хепатит В, което предполага, че мога отново да се разболея вследствие терапията , която провеждам за левкемията... Лекарите не се съобразяват с тези заболявания и мислят, че е мой каприз да не пия статини - дори отказват да разговаряме на тази тема... или друго лечение. Така всичко се проточва и не се стига до правилното решение. На 71 години съм. Ще съм Ви благодарна , ако предложите вариант за моето лечение или ме насочите към специалист, който отговорно да подходи по моя проблем. Благодаря!
  • д-р Аелита Петрова
  • 2021-06-04 16:32:08
  Здравейте, Може да се консултирате с лекар-диетолог, който да предложи подходящата лично за Вас хранителна добавка. https://acibademcityclinic.bg/bg/sofia_mladost/dcc/hranene-i-dietetika https://hillclinic.com/dietologia-endokrinologia/ и т.н., според района ,който е удобен за Вас https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%BF%D0%BE+%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F&oq=%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%BF%D0%BE+%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82&aqs=chrome.1.69i57j0i22i30l9.9158j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8 д-р Петрова
  • Gabriela Dimitrova
  • 2021-11-02 10:30:11
  Здравейте ! Откриха ми висок холестерол - общ 7.66. Лекуващият ми лекар ми изписа Ромазик - 20 мг. След двуседмичен прием на лекарството получих болка в ставата и в стомаха и преустанових приема му. До края на м. октомври 2021 г. приемах добавката Вerberine 500 mg. /за три месеца/. Въпросът ми е : мога ли сега да си закупя и започна приемът на Advanced Cholesterol на natural Factor, веднага след като съм спряла приема на Верберин, има ли опасност да претоваря организма си като приемам без почивка една след друга добавка. Смятате ли, че само с добавката Advanced Cholesterol, и разбира се спазване на диета и повече движения, мога да сваля хлестерола си /тоест, без намесата на лекарства/. Ще Ви бъда благодарна, ако ми отговорите !

  Здравейте,

  Не е противопоказано да започнете прием на Advanced Cholesterol формула без почивка след прием на Берберин. Няма опасност от страничен ефект. При спазване на съответната диета и подходяща физическа активност, е напълно възможно липидният Ви профил да се нормализира. Може да направите контролно изследване след 3 месеца и да проследите ефекта. Ако не Ви удовлетворява, т.е. индивидуалната Ви чувсвителност към продукта е ниска, може да продължите с някой от другите продукти за поддържане на нормални нива на холестерола и триглицеридите, предлагани от Ревита -

  AdvancedLipidControl/ За контрол на холестерола;  

  Schwarzer Knoblauch Extrakt Черен чесън,

  Apple Pectin Concentrate/ Ябълков Пектин Супер концентрат

  CHOL-Support™/ За нормални нива на холестерола и др. 

  Изборът се определя от общото Ви здравословно състояние и заболявания, ако има такива.

  Поздрави,
  д-р Аелита Петрова

  • Gabriela Dimitrova
  • 2022-01-14 12:15:30
  ЗДРАВЕЙТЕ ! ПОРЪЧАХ СИ ОТ ВАС Advanced Lipid Control, КАТО СЪЩИЯТ ПИХ 2 МЕСЕЦА. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ УСПЯХ ДА ПОСТИГНА ЖЕЛАНОТО ПОНИЖАВАНЕ НА ХОЛЕСТЕРОЛА. СЕГА ИСКАМ ДА ПОРЪЧАМ ДВА НОВИ ПРОДУКТА - МЛЕЧЕН БОДИЛ И ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН НА КАПСУЛИ. МОЛБАТА МИ Е ДА МИ ОТГОВАРИТЕ, МОГА ЛИ ЕДНОВРЕМЕННО ДА ГИ ПРИЕМАМ, КОЛКО ВРЕМЕ ДА ПРОДЪЛЖА ПРИЕМЪТ ИМ /МЕСЕЦ, ДВА ИЛИ ПОВЕЧЕ/ И ПОСЛЕДНО ДА МИ ОТГОВОРИТЕ ТРЯБВА ЛИ ДА ИЗЧАКАМ ДА МИНЕ ОПРЕДЕЛЕН ИНТЕРВАЛ ОТ ВРЕМЕ, СЛЕД КАТО СЪМ ПРИЕМАЛА /ДО 13.01.2022 Г./ ЛИПИД КОНТРОЛА ? БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

  Здравейте!

  Можете да приемате млечен бодил и пектин на капсули паралелно, но е добре да раздалечите приема им с 2-3 часа едно от друго (независимо кое ще бъде първо), за да не се адсорбират и изхвърлят през червата активни вещества от силимариновия комплекс на млечния бодил. Продължителност на приема – от 3 до 6 месеца, според резултатите.

  Не е нужно да изчаквате след A.L.C. – неговите компоненти са различни и няма да се натрупат или „застъпят“ с нещо друго в организма, ако започнете с новите продукти без пауза.

  Важно е обаче да се диагностицира точно по каква причина холестеролът не е подлежал на понижение – дали е по диетични причини, или е налице генетично обусловена дислипидемия (много видове са и могат да се третират с различни средства). Може да се наложи медикаментозна терапия в някои случаи, която се определя от ендокринолога или кардиолога.

  Поздрави,

  Борис Гинчев

  Магистър-фармацевт

   

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.