×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Билки при деменция

Нарушенията на паметта и вниманието са широко разпространен проблем, който засяга не само по-възрастните, но и много от хората в активна възраст. Напрегнатото ежедневие и стресът са водеща причина за тази тенденция, като се счита, че в развитите държави процентът на засегнатите се увеличава с всеки изминал ден.

Нормално е след недоспиване, напрегнат работен ден и др., да се появят временни „пропадания“ на паметта. Всеки е изпадал в ситуации да забрави къде е оставил ключовете си, да не може да се сети за дадена дума и т.н. В случай, че тези епизоди започнат да се повтарят често обаче, е препоръчително да подпомогнете работата на мозъка с естествени средства. Има билкови екстракти с доказани положителни ефекти върху мозъка и нервната система. Приемът им не само може да подобри състоянието при леки до средни нарушения, но и значително да намали риска от тежка деменция в по-късните години от живота. Ето кои са те!

1.Готу кола.

Произхожда от Югоизточна Азия, Австралия и Индия. Използва се като тонизиращо средство за цялостно балансиране на мозъчните функции. То е добре познато поради способността си да подобрява кръвообращението и да подпомага мозъчните функции. Освен това готу кола е адаптоген, който помага на тялото да се адаптира по-ефективно към стреса, което също подпомага мозъчната активност.2.Розмарин.

Розмаринът е широко използвана средиземноморска билка, която подпомага мозъчната дейност, особено когато се използва в ароматерапията. Ароматът на есенциално масло от розмарин подобрява ефективността и перфектното изпълнение на мозъчните задачи. Освен това розмариновото масло може да подпомогне паметта, което е особено полезно за ученици, студенти и всички, които учат нови неща.3.Ашваганда.

Използва се традиционно в аюрведичната медицина за освежаване и подсилване на мозъчната функция. В действителност най-новите изследвания показват, че билката може да помогне за правилното разклоняване на нервните клетки в хипокампа. Тази билка има благотворно действие при нервно изтощение и предотвратява разрушаването на мозъчните клетки. Ашваганда подпомага имунната система, което е много важно при мозъчно изтощение. Тя помага за менталната яснота, преработването на информацията и общата когнитивна активност.4.Златен корен.

Това растение се използва от векове в традиционната медицина за лечение на стрес, може да подобри мозъчната и физическата изява, когато човек се чувства претоварен. Освен това билката помага за подобряване на настроението като намалява нервната възбудимост и депресията. Тя е ефективна при умствената умора и подобрява паметта.5.Гинко билоба.

Тази билка се използва от векове в древни лечебни практики и има много полезен ефект върху когнитивните функции. Изследванията показват, че гинко билоба може да помогне за лечението и регенерацията на мозъчните клетки, което е много полезно за мозъчните функции, особено с напредване на възрастта. Най-новите изследвания показват, че това забележително растение може да подобри паметта, концентрацията и дори интелигентността. Гинко билоба разрежда кръвта и не трябва да се приема едновременно с нестероидни противовъзпалителни лекарства, ибупрофен, аспирин, варфарин и други разреждащи кръвта медикаменти.6.Тулси.

Човешкият мозък не може да функционира оптимално без адекватно кръвообращение. Индийската билка тулси помага за достигането на повече кислород в мозъка и подпомага кръвообращението му, което може да се окаже много полезно за общото когнитивно функциониране. Някои хора, които използват тулси споделят, че билката подобрява настроението.7.Женшен.

Намира широко приложение за увеличаване на жизнеността и подобряване на общото функциониране на мозъка. Освен това женшенът е адаптоген, който помага на тялото и мозъка да се справят до-лесно с ефектите на стреса. Женшенът може да защити мозъчните клетки от токсините и бета-амилоида, което е важно за превенция на свързания с остаряването когнитивен спад.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.