×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Ерекция

Еректилна дисфункция – това е неспособността да се постигне и задържи ерекция на мъжкия полово орган, достатъчна за задоволителното представяне на мъжа по време на сексуалния акт. Състоянието засяга около 20% от мъжете в развитите страни и противно на общоприетото мнение, невинаги е резултат от напредването на възрастта. Нерядко до еректилна дисфункция се стига и при емоционален стрес, хронична умора, заболявания и прием на определени лекарства (антихистамини, бензодиазепини, трициклични антидепресанти и др.), недостиг на хранителни вещества. Днес са известни няколко конвенционални фармакологични решения на проблема, които обаче осигуряват само временна промяна. Те също така могат да причинят странични ефекти - от леки и средни до изключително тежки – главоболие, проблеми с храносмилането, нарушения на зрението и дори слепота.

Физиология на еректилната дисфункция. Тя до голяма степен е свързана със състоянието на сърдечно-съдовата система. Поради това, мъжете които желаят да бъдат в добра сексуална форма колкото се може по-дълго време, трябва задължително да предприемат стъпки за профилактика на сърцето и кръвоносните съдове. Здравословният начин на живот, съчетан с подходящи хранителни добавки значително подобрява представянето в леглото.

Какво е ерекцията? Тя се случва в резултат на редица взаимодействия между централната и периферната нервни системи, както и чрез директна локална стимулация на гениталната област, в съчетание със стимулация на нервната система посредством визуални, слухови, обонятелни и тактилни дразнения. В резултат на сложната комбинация от тези взаимодействия, ендотелните клетки в кръвоносните съдове на пениса произвеждат вазоактивни вещества, (най-важното сред които е азотен оксид), които ги разширяват и позволяват нахлуването в т.нар. пещеристи тела – две „колони“, съставени от гъбоподобна тъкан, преминаващи по цялата дължина на члена. След като това се случи, пещеристите тела се разширяват, притискайки мястото, през което кръвта се оттегля от пениса. Именно това предизвиква съпротивление на кръвния поток от половия член, което води до възникване и поддържане на ерекция.

Получаването на ерекция изисква координация между редица системи в човешкото тяло. Това означава, че ако нещата започнат да куцат, причината може да се търси на много места. Тя може да бъде от биологично или физиологично естество, както и в резултат на комбинация между двете. Биологичните причини включват хормонални, съдови и неврологични разстройства.

Сърдечно-съдовите заболявания са в основата на около 80% от случаите на еректилна дисфункция. Атеросклерозата, най-често срещаният сърдечно-съдов проблем, е главна причина за възпрепятстването на кръвния поток към пениса.  Високото артериално налягане, както и някои други състояния възпрепятстват ендотелната функция, която, както вече бе споменато, е важна предпоставка за задоволителна ерекция.

Спадът в нивата на някои хормони (тестостерон, дехидроепиандростерон - DHEA), свързан предимно с напредването на възрастта е следващата най-честа причина за еректилна дисфункция.

Диабетът е третата основна причина за еректилна дисфункция, поради факта че намалява притока на кръв към пениса, увреждайки локалните нервни клетки.

Намалената еластичност на вътрешната структура на пениса е друга причина за отслабване на потентността. Тя е следствие предимно от напредването на възрастта.

Психологичните причини също не са малко на брой, като сред най-разпространените са депресия, тревожност, високи нива на стрес и редица други  състояния. Психологичните фактори подчертано преобладават при по-младите мъже, докато сред по-възрастните се наблюдава комбинация между психологични и физиологични причини.

Начин на живот и еректилна дисфункция.  Известно е, че някои предпоставки  и състояния, които могат сравнително лесно да бъдат променени, оказват влияние върху мъжката потентност, чувствително увеличавайки опасността от поява на еректилна дисфункция.  На първо място това са липсата на физическа активност, наднорменото тегло, както и употребата на алкохол, тютюневи изделия и други наркотични вещества. Нездравословната диета, бедна на антиоксиданти, също е сериозна предпоставка за полова немощ.

Съветите по тази точка са лесни за следване:

Редовна физическа активност. Специалистите са категорични, че спортът и физическите упражнения подобряват потентността и желанието за секс, както общото здраве на сърдечно-съдовата система.

Контрол на теглото и подходяща диета. Наднорменото тегло значително увеличава риска от проблеми с ерекцията. Една от най-подходящите диети за редукция на теглото и подобряване на здравето, средиземноморската диета. Тя включва пресни плодове, зеленчуци, риба, цитруси, сурови ядки, и ограничава до минимум приема на трансмазнини, преработени храни и колбаси. В комбинация с добра физическа активност, средиземноморската диета може да бъде от особена полза за мъже с еректилна дисфункция, които същевременно страдат от диабет или метаболитен синдром.

В заключение ви представяме и списък с най-ефикасните хранителни добавки срещу еректилна дисфункция!

Аминокиселини.

L-аргинин. Есенциална аминокиселина с множество метаболитни действия. Има съществена роля за подобряване на състоянието на страдащи от еректилна дисфункция, поради факта че допринася за образуването на вазодилататора азотен оксид в организма. Още по-ефикасен е, когато се комбинира с пикногенол – биоактивна съставка с подчертани съдоотпускащи свойства. Ефективността на това взаимодействие се доказва чрез проучване сред мъже между 25 и 45-годишна възраст с умерена степен на еректилна дисфункция. При 80% от доброволците, подложили се на експеримента, последвало чувствително подобрение.  Освен в тази обаст, L-аргининът е познат като много добро средство срещу натрупването на лош холестерол и развитието на коронарна болест на сърцето.

Билкови екстракти.

Епимедиум. Тази билка е позната на китайската медицина от хилядолетия. По-популярна е под названието „разгонен козел“, тъй като при опити върху животни, при козлите се забелязва чувствително нарастване на сексуалната активност след приема ѝ. Този й ефект се дължи на веществото икариин – биоактивна съставка, която повишава сексуалния апетит и подобрява ерекцията след  перорален прием. Ефектът от нея е подобен на този от основния мъжки хормон тестостерон.

Женшен. Още една билка, позната от дълбока древност – има сведения за употребата й в китайската народна медицина още отпреди 5000 години. Днес все още е позната като един от най-силните природни афродизиаци. По приблизителни сведения, над 20 млн. мъже по света употребяват екстракта от женшен за да подобрят сексуалното си представяне.

Клинично изследване проведено през 2009 г. сочи, че редовният прием на 1000 mg. екстракт от женшен два пъти дневно подобрява както ерекцията, така и цялостното преживяване по време на сексуален контакт, сред мъжете засегнати от умерена еректилна дисфункция. Освен това, билката е способна да повиши нивото на тестостерон в организма, съответно да подобри либидото, твърдостта на пениса и качеството на сексуалния акт.

Мака. Полезната част е коренът на растението, което е от сем. Синапови. Екстрактът се получава след като коренът бъде изсушен. Богат е на аминокиселини, йодин, желязо и магнезий. Свойствата на мака като афродизиак са признати от редица научни изследвания. Освен това, растението подпомага метаболизма, контролира телесното тегло,  стимулира паметта, намалява стреса и депресията. При опити върху животни показва андрогеноподобни ефекти. При редовен прием екстрактът от мака увеличава производството на мъжките хормони, покачва либидото и подобрява представянето по време на сексуален акт.

Гинко Билоба. Екстрактът от листата на това растение намира приложение при редица състояния – преумора, световъртеж, проблеми с кръвообращението и оросяването на мозъка, астма и др. Изследвания от последните години сочат, че то подпомага и сексуалните функции при мъжете. Доклад от 2004 г. твърди, че при мъже в напреднала възраст, приемащи гинко билоба с цел подобряване на паметта, се наблюдава подобрение и на еректилната функция. Опити от последното десетилетие сочат, че редовният прием на екстракта води до увеличаване притока на кръв към мъжкия полов орган и по-добра ерекция.

 

 

Витамини.

Витамин D. Недостигът на този витамин в организма може да се превърне в рисков фактор за поява на еректилна дисфункция. Причината за това е, че той играе основна роля за здравето на сърдечносъдовата система, поддържайки еластични артериалните стени. Доказано е, че над 75% от хората в развитите страни страдат от временен или хроничен дефицит на витамин D.

В-витамини. Недостигът на В-витамини, особено на В6 и В12, е честа причина за повишени нива на хомоцистеин. Това е метаболитна производна на аминокиселини, която може да увреди ендотелните клетки и да стане причина за сърдечно-съдови проблеми. Редица специалисти свързват пряко повишените му нива с еректилната дисфункция.

Витамин Е. Еректилната дисфункция често се свързва с оксидативния стрес, който потиска ендотелните функции и намалява бионаличността на азотен оксид в организма. Изследванията са категорични, че витамин Е може да помогне срещу еректилната дисфункция, тъй като именно той неутрализира въздействията от посочените по-горе процеси. Освен това, витамин Е оказва цялостно положително влияние върху нервната система, унищожава свободните радикали и повишава вътрекавернозното налягане, отговорно за постигането на качествена ерекция.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.