×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Аденом на простатата

 

Пигеумът или т. нар. африканска слива, е вечно зелено дърво, от семейство Розоцветни. Използваемата ччаст на дървото, използвана с лечебна цел, е кората, която е богат източник на смоли, мастни киселини, фитостероли (бета-ситостероли), N-бутилбензенсулфонамид, артарова киселина, танини и други невероятно полезни за здравето на простата вещества. Фитостеролите, тритерпените и феруловите естери са основните биологично активни съставки в кората на пигеума, на които тя дължи оздравителното си въздействие върху простатната жлеза.

 

Екстрактите от пигеум се използват още от 1960 г. в Северна Америка и Европа срещу различни нарушения във функциите на простатата, и особено доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ) и рак на простатата. Заради високата концентраия на антиоксиданти в състава си, кората на пигеума осигурява надеждна защита за цялостното здраве на мъжкия организъм.

 

 

Как екстрактът от пигеум влияе на простатата?

 

Обширен анализ върху действието на пигеума върху простата, публикуван през 2002 г. в Cochrane Database Systematic Review разглежда 18 двойни-слепи, рандомизирани, плацебо-контролирани проучвания, проведени върху повече от 1500 мъже с доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ).

 

Резултатите от проучванията се базирали на урологични симптоми като никтурия (нощно уриниране), болка, дискомфорт и др., и уродинамични измервания върху потока на урината и размера на простатата. Било установено, че пациентите, приемали пигеум имали значително подобрение на общите симптоми, за разлика от участниците в плацебо групата, при които не била отбелязана никаква разлика в състоянието.

 

Проучване за ефикасността на екстракта от пигеум при 50-75 годишни мъже с ДПХ, е публикувано и в издание Current Medical Research & Opinion още през 1998 година. Целта на проучването, продължило 60 дни, е да оцени дали приемът на екстракта води до подобрения в симптомите и качеството на живот. Състоянието на участниците било оценено 1 месец след проучването, а резултатите се оказали доста обнадеждаващи – при по-голямата част от групата, общите симптоми като често уриниране, включително през нощта, болки и смущения в сексуалния живот били редуцирани с над 75%.

 

Други проучвания са установили, че някои специфични съединения в състава на пигеума намаляват риска от от рак на простатата. Тези съединения, според учените, инхибират експресирането на ракови гени в клетките на простатата и възпрепятстват транспорта на андрогенните сигнали, предизвикващи клетъчен растеж в простатата, възпирайки нейния растеж. Освен това, екстрактът от пигеум насърчава апоптозата, или с други думи клетъчната смърт на изменените клетки на простатата.

 

За още по-голям ефект, пигеумът е препоръчително да се приема в комбинация със сао палмето и масло от тиквени семена. В продукта Просткеър на канадската компания Natural Factors, присъстват и двата екстракта, плюс масло от ленени семена.Екстрактът от пигеум в Просткеър е стандартизиран до 13%, а екстрактът от сао палмето – до стероли85-95% свободни мастни киселини, естери и стероли. Това гарантира високата клинична ефикасност и безопасен ефект на Просткеър.

 

 

 

 

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.