×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Костите в човешкото тяло не могат да изпълняват функциите си, ако нямаме стави. Без ставите е невъзможно да извършваме обичайните си движения и дейности. Ставите поддържат тежестта на тялото през целия ни живот. Те са изградени така, че да ни служат вярно и дълги години да не се износват или увреждат, въпреки че почти постоянно са подложени на сериозни натоварвания.

Какво трябва да знаем за устройството на ставите?

Краищата на костите в ставите са покрити с гладък хрущял и са обвити от ставна капсула, а пространството между тях е изпълнено със синовиална течност. Важно е да знаем, че сред основните съставки на тази течност са колагенът и хиалуроновата киселина. Ставата допълнително се подсилва от сухожилия, които заобикалят ставната касула и съединяват костите.

Колкото и да са здрави, с възрастта ставите се увреждат. При по-млади хора това също се случва след прекарани травми или някои възпалителни заболявания, както и при наднормено тегло, застоял начин на живот и др. Уврежданията могат да засегнат ставния хрущял, ставната капсула, сухожилията, синовиалната течност или прилежащите кости. Симптомите са изключително неприятни- силна болка, скованост, оток, топлина и зачервяване на надлежащата кожа, понякога абсолютна невъзможност за движение.

Как да се справим с износените и увредени стави? Как да удължим живота им?

Отговорът се намира в една дума и тя е колаген. С възрастта нивата на колаген постепенно намаляват (с над 1% на година). Над 60 годишна възраст вече сме изчерпали повече от половината ни наличен колаген. Причините са много и различни- вредни навици, прием на определени лекарства, диета, богата на захари, хормонални промени, както и прекомерното слънчево излагане, усилват процесите на загуба на колаген, които водят както до чисто физически проблеми, така и до такива, свързани с външния ни вид- кожата увисва, появяват се по-рано и по-дълбоки бръчки и т.н.

Преди години здравето на ставите се е свързвало предимно с по-възрастни хора. В наши дни обаче, любителите на активния начин на живот са по-склонни да започнат да поддържат здравето на ставите си още от 25 годишна възраст.

Съвременният човек не консумира достатъчно колаген с храната (протеини като цяло). Но пък може да си го набави лесно.

Когато говорим за ставите, съществуват различни средства за облекчаване на болката и премахване на сковаността, но сред най-ефективните е колагенът или по-точно една негова сравнително нова и модерна формула, а именно UC-II. Колаген UC-II е уникален вид колаген (тип 2), наречен неденатуриран т.е. естествен , който е особено важен за оптимално поддържане здравето на ставите. Липсата на този колаген в тялото протича сравнително „безшумно“, като се счита за абсолютно нормално след определена възраст той да е почти изчерпан. Някои хора дори не знаят, че е възможно да бъде набавен и че могат да започнат да възстановяват липсите му още в млада възраст, за да се застраховат от наистина сериозните последствия от липсата му в бъдеще. Недостигът на типовете 1 и 3 колаген, за които ще прочетете по-надолу, е по-видим в сравнение с този на колаген тип 2.

Без лекарства. Само с правилните добавки

Collagen UC-II представлява чист колаген, който е основният структурен протеин в хрущяла, отговорен за неговата здравина и издръжливост. Това всъщност е течният пълнеж на хрущялите (произвежда се от хондроцитите- хрущялните клетки). Съставен е основно от глюкозамин, хондроитин и хиалуронова киселина. Този колаген се извлича от хрущял на пилешка гръдна кост, а специалната му технология дава възможност да бъде усвояван през тънкото черво директно в имунната система, което е едно от най-големите му преимущества. От имунната система колагенът се изпраща до ставите, започвайки да действа почти мигновено върху възстановяването на тяхната структура.

Как действа Collagen UC-II?

 • Подпомага регенерацията на ставните хрущяли

 • Намалява болките и дискомфорта в ставите

 • Намалява триенето на ставните повърхности

 • Подобрява подвижността и гъвкавостта на ставите

 • Стимулира производството на колаген тип II, необходим за здрави стави

 • Облекчава широко разпространената слабост и пукането в коленете

 • Подпомага възстановителните процеси след физическо натоварване

 • Осигурява ви здрави нокти и кожа

 • Има много важна роля за здравето на чревната лигавица и подобряване на бариерната функция на чревния епител

 • Поддържа азотния баланс положителен- спомага за растежа на мускулите при тренировки

Колаген тип 2 се грижи за червата като:

- Укрепва и възстановява лигавицата на цялата храносмилателна система, благодарение на аминокиселините глицин и глутамин

- Подобрява храносмилането- при здрави клетки на червата и укрепена лигавица на храносмилане, се осигурява и по-пълноценно усвояване на нутриентите от храната

- Ускорява преминаването на хранителните остатъци през червата и намалява оплаквания като подуване на стомаха, тежест, газове и др.

Най-важното- препоръчва се не само за възрастни с остеоартрит, а и при здрави хора. Вече споменахме, че значително подобрява възстановяването след тренировка, отбелязва положителни промени в степента на огъване и разтягане на коляното. Доказал своята ефективност чрез изследвания върху плъхове, коне, кучета-придружители- дава забележителен резултат за срок само от около 4 месеца.

И още нещо, което е добре да знаем- според някои медицински изследвания, когато човек започне приема на колаген, естественото производство на този протеин в организма също се увеличава. Но тук има едно условие- за да се случи това, тялото има нужда от друг важен елемент -витамин С.

Прием и дозировка

Първото условие тук е да бъде приеман самостоятелно, без други видове колаген. При прием успоредно с колаген тип 1 и 3, ефективността му намалява. На второ място е хубаво да запомним да го пием преди лягане, но не и след хранене. Най-добре преди вечерята. Обикновено, в повечето случаи, само една капсула от 40мг на ден, осигурява комфорт и по-голяма здравина и гъвкавост на ставите. Разбира се, дозата варира в зависимост от нуждите на съответния организъм.

Странични ефекти

Като цяло не се съобщава за противопоказания при приема му. Изключително рядко води до странични ефекти, като най-често се наблюдава леко гадене, стомашен дискомфорт, промени в апетита.

След като ви запознахме с този продукт, ще ви посочим и няколко негови разновидности

Малко известен факт е, че съществуват около 16 различни вида колаген. Около 90% от тях се падат на типовете 1 и 3. Колаген тип 1 например е този, който участва във формирането на костите и ставите, може да бъде открит в стомашно-чревния тракт и е задължителен за нормалния, здрав и млад вид на кожата. Колаген тип 2 участва предимно в изграждането на хрущялните тъкани и е необходим за превенция на болки в ставите, дължащи се на различните форми на артрит- именно този, за който ви разказахме до тук. Колаген тип 5 е необходим за формирането на клетъчните повърхности, включително и нишките на космите, както и за плацентата по време на бременност. Колаген тип 10 пък подпомага формирането на костната тъкан и ставния хрущял и е препоръчителен в процесите на възстановяване след фрактури и увреждания на ставния апарат.

Не забравяйте, че преди прием на даден вид колаген, е необходимо да се консултирате с вашия лекар за типа, от който имате нужда.

Съществува доказана връзка между ниските нива на серамиди и състоянието на кожата- суха кожа, атопия, акне, псориазис, розацея. Тези проблеми спокойно може да избегнете с добавянето на серамиди в „диетата“ ви за здрава кожа. Биотинът, познат още като B7 или коензим, e ключов в контрола на кръвната захар и е свързан с правилното обработване на мазнините, въглехидратите и аминокиселините. Морският колаген ви гарантира повишена еластичност на кожата, забавено стареене, както и красиви и здрави коса и нокти.

Ако имате въпроси относно продуктите ни, по всяко време можете да ни попитате, за да изберем правилноти за вас решение. За да бъдете здрави, гъвкави, красиви и да се чувствате добре...дори на 70!

Коментари (1)

  • Румяна Димитрова
  • 2023-04-05 17:33:01
  Здравейте, на 63 години съм. Нямам оплаквания от болки в ставите или други . Случайно заведох моя близка да и направят остеометрия и реших и аз да си направя. На нея нищо и няма, а аз имам остеопороза. Това много ме изненада, защото нямам оплаквания. Препоръча ми Лекар да ми поставят инжекция/ Пролия / на всеки 6 месеца. Аз обаче се отказах, и реших да пробвам нещо друго, някакви добавки. Изпих 60 капсули UC-II. Незная как ще ми помогнат. Може би , Вие ще ми препоръчате нещо или ако са добри тези капсули да продължавам да ги взимам. Надявам се да ми отговорите. Благодаря.

  Здравейте!

  Щом сте започнали прием на колаген UC-II, продължете го до завършването на три цели месеца – минималната продължителност на полезния прием, който ще има по-траен и осезаем ефект. Колагенът обаче има изявен ефект основно върху регенерацията на ставните хрущяли – понеже е денатуриран, т.е. в запазения си вид, какъвто е той в ставите, след пероралния прием той се поема от Пайеровите плаки в тънкото черво, където активира имунокомпетентни клетки. Разпознаването на UC-II от наивните Т-клетки води до трансформацията им в Treg (регулиращи) клетки, които интерпретират колагена като сигнал, че ставният хрущял е увреден – независимо, че UC-II е внесен отвън и може да не е „отчупен“ от самия хрущял. Treg клетките секретират противовъзпалителни цитокини като трансформиращия фактор-бета и интерлевкините IL-4 и IL-10, което позволява на хрущялите да започнат регенерация – обаче отнема време, няколко месеца в повечето случаи.

  Описаният механизъм на действие обаче не е антиостеопоротичен – срещу намаляването на костната плътност може да използвате други нутриенти. Класическият представител е съчетанието на витамините D3 и K2 – първият подобрява усвояването на калция от диетата, а вторият го насочва от кръвообращението към костната тъкан, където остеобластите го вграждат в ново костно вещество. Подходящ продукт е този: https://revita.bg/shop/vitamin-k2-120-mcg-d3-1000-iu-vitamin-k2-i-d3-zdrave-za-kostite-i-kravonosnite-sadove-120-softgel-kapsuli - по 1 капсула дневно за 120 дни, колкото са в опаковката. При добро повлияване може да се повтори след месец почивка. Ако диетата Ви не съдържа много варива, ядки и млечни продукти, или пък имате установен калциев дефицит, може да си вземете и калций, най-добре в съчетание с магнезий – не в много висока доза, за да не натоварва бъбреците и сърдечносъдовата система, понеже организмът във възрастта над 60 вече по-трудно го преработва или елиминира. Добър продукт е този: https://revita.bg/shop/kaltsij-magnezij-250-mg - една до две капсули дневно, без ограничение в продължителността на приема.

  От билковите продукти, изофлавоните на детелината са добро средство срещу остеопорозата у жените в менопауза и след нея - https://revita.bg/shop/red-clover-blossom-herb-chervena-detelina-tsvyat-i-bilka-400-mg-h-100-kapsuli 2  пъти по 1 капсула дневно. Детелината се съчетава отлично с колагена, витамините D3 и K2, а също и с калция и магнезия.

  Поздрави,

  Борис Гинчев

  Магистър-фармацевт

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Петрова и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.