Подобни противовъзпалителни свойства притежава и ябълковият оцет. На трето място е ананасът, който съдържа големи количества от противовъзпалителното вещество бромелайн. Едновременно с това за намаляване болките в ставите, следва да бъде увеличена употребата на Омега-3 мастни киселини. Те се съдържат в големи количества в рибата и яйцата, авокадото, ленените и конопените семена. Омега-3 мастни киселини потискат възпалителните процеси и при артрит влияят позитивно на пациента.
Продукти, които помагат при артрит
Използването на фармацевтични препарати може да се струва на мнозина единствения начин за намаляване на хроничната болка в ставите. Но с течение на времето страничните ефекти от тези средства стават все повече заедно с вредата , която нанасят на организма. Английски учени съставиха списък на продуктите, които имат свойства да облекчават болките при артрит и да намалят необходимостта от лекарства, пише Natural News. На първо място е куркумата, която е преминала клинични изпитани за противовъзпалителни свойства, като ефективно профилактично и лечебно средство за редица заболявания. Полезният ефект на екстракта от куркума се дължи на активно вещество куркумин.
Подобни противовъзпалителни свойства притежава и ябълковият оцет. На трето място е ананасът, който съдържа големи количества от противовъзпалителното вещество бромелайн. Едновременно с това за намаляване болките в ставите, следва да бъде увеличена употребата на Омега-3 мастни киселини. Те се съдържат в големи количества в рибата и яйцата, авокадото, ленените и конопените семена. Омега-3 мастни киселини потискат възпалителните процеси и при артрит влияят позитивно на пациента.
Подобни противовъзпалителни свойства притежава и ябълковият оцет. На трето място е ананасът, който съдържа големи количества от противовъзпалителното вещество бромелайн. Едновременно с това за намаляване болките в ставите, следва да бъде увеличена употребата на Омега-3 мастни киселини. Те се съдържат в големи количества в рибата и яйцата, авокадото, ленените и конопените семена. Омега-3 мастни киселини потискат възпалителните процеси и при артрит влияят позитивно на пациента.
Категории
Най-нови
Коментари (0)
Нов коментар