×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Медицинските власти в Китай обявиха, че използваното в Япония лекарство за лечение на нови щамове на грип, вероятно работи и при пациенти с коронавирус


Фавипиравир

 

От Министерството на науката и технологиите на Китай заявиха, че противогрипният препарат Фавипиравир, разработен от японската корпорация "Fujifilm Holdings", е дал обнадеждаващи резултати при клинични изпитвания в Ухан и Шънджън (Шенжен), включващи 340 пациенти.

„Фавипиравир е с оптимална степен на безопасност и очевидно е ефикасен в лечението на коронавирус", бе обявено във вторник.

Пациентите, третирани с Фавипиравир са дали отрицателни проби за новия вирус 4 дни след началото на заболяването. При хората, лекувани с други средства, съществени подобрения са настъпили след 11 дни.

И още:

  • отчетени са значителни подобрения в състоянието на белите дробове на 91% от пациентите, лекувани с Фавипиравир

  • при контролната група, подложена на друг тип лечение е имало подобрения в 62% от общо всички случаи


Лекарите в Япония използват Фавипиравир, известен още като Авиган, в клинични проучвания върху пациенти с коронавирус с леки до умерени симптоми, надявайки се, че той ще попречи на вируса да се размножава.

От японското здравно министерство обаче предполагат, че лекарството не дава толкова добри резултати при хора с по-тежки симптоми.

„Лекувахме с Авиган близо 80 души, но явно, че препаратът не е достатъчно ефективен в случаите когато вирусът вече се е размножил“, казва източник на здравното министерство на Япония пред изданието „Маничи Шимбун“.

Fujifilm Toyama Chemical разработва Авиган още през 2014 г. През 2016 г. японското правителство предоставя Фавипиравир срещу епидемията от вируса Ебола в Гвинея.

 

Източник: theguardian.com

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.