×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

През есенно-зимния сезон, в пика на инфекциозните и простудни заболявания, имунитетът се нуждае от стабилна подкрепа. Студеното време и струпването на хора в затворени помещения улесняват разпространението на въздушно-капковите вирусни инфекции като COVID-19, грип, аденовирусни инфекции и др.  
В условията на пандемията с COVID-19 подсилването на имунната функция се превърна в ежедневна необходимост заради продължаващо разпространение на вируса и възникването на нови вирусни варианти с повишена адаптация към човешката популация (какъвто е новият вариант Омикрон с неговата повишена инфекциозна способност).
И новият коронавирус, и грипният вирус предизвикват заболяване предимно при хора с хронични болести, метаболитни нарушения и понижена имунна функция. Това означава, че имунната функция е ключовият фактор за предпазването от инфекциозни болести или лекото им протичане.

 

Как работи имунната система

Първа система на защита на човешкото тяло е естествената резистентност – здравата кожа и лигавиците на дихателната, храносмилателната и пикочно-половата система. Кожата осигурява не само механична защита на тялото, но на повърхността й се намират антибактериални вещества и полезни бактериални видове, които пречат на заселването на болестотворни микроби.

Лигавиците са влажни и в лигавичната течност се съдържат много антибактериални вещества, например ензимът лизозим, който разгражда попаднали върху лигавиците вируси и бактерии. Различните лигавици имат различни защитни механизми срещу проникване на инфекции през тях. Лигавицата на стомаха секретира солна киселина, която разрушава микроби, приети с храната. Лигавицата на дихателните пътища е покрита с реснички, които се движат непрекъснато и изхвърлят навън вдишани прахови частици и микроорганизми. Лигавицата на влагалището произвежда млечна киселина и тази кисела среда е неблагоприятна за развитието на външни микроорганизми.

Ако вируси или бактерии преодолеят естествената защита на тялото, в защитата на тялото се включва имунната система. Имунната система се състои от много видове имунни клетки и синтезираните от тях вещества – антитела и имунни медиатори, чрез които клетките си взаимодействат. Имунните клетки срещат микроорганизмите, образуват антитела срещу тях, обезвреждат ги, запомнят ги и ги разрушават. Така се формира придобитият имунитет. При повторна среща със същите вируси и бактериите имунните клетки ги обезвреждат по-бързо и ефективно, защото вече ги познават. При някои инфекции паметта на имунните клетки продължава до края на живота, а при други е по-краткотрайна.

 

Подсилване на имунитета с витамини, минерали и билки

Препаратите за подсилване на имунната функция биват два основни вида:
1) осигуряващи есенциални вещества, необходими за правилното функциониране на имунната система и цялото тяло;
2) съдържащи вещества или непатогенни микроорганизми или части от тях, които стимулират активността на имунните клетки.

 

Alive immune health капсули

Alive immune health капсули е препарат, източник на витамини и растителни екстракти.

Препаратът съдържа 100% от дневните нужди на основните антиоксидантни витамини – витамин А, С и D3, и 50% от необходимата дневна доза цинк. Цинкът, витамин С и витамин D3 повишават съпротивителните сили на кожата и лигавиците, които са първа линия на защита срещу болестотворни микроорганизми. Дефицитът на тези вещества понижава естествената резистентност и е по-чест през зимата (витамин С се доставя от пресни плодове и зеленчуци, витамин D се синтезира под действие на слънчевите лъчи). Цинкът модулира активността на Т-клетките, подобрява активността на специфични имунни клетки – „естествени убийци“ на микроорганизми и на цитолитичните Т-клетки, балансира имунната активност и спомага за предотвратяване на  цитокиновата буря.

Alive immune health съдържа масло от риган, което е източник на карвакрол – вещество със силно антибактериално и противовирусно действие, и тимол с антимикотично и антипротозойно действие. Маслото от риган потиска всички типове патогенни микроорганизми, включително метицилин-резистентните стафилококи, и микроорганизмите не развиват резистентност срещу него.

Други активни компоненти в състава на продукта са растителните екстракти. Растенията са богати на биологични-активни вещества и антиоксиданти, които се приемат с храната и са жизненоважни за оптималното функциониране на човешкото тяло.

Екстрактът от стръкове ехинацея има синергично действие с това на маслото от риган – антимикробно и имуностимулиращо, и ускорява оздравителните процеси. Приеман профилактично, екстрактът от ехинацея понижава риска от респираторна инфекция. Като терапевтично средство екстрактът облекчава симптомите на респираторните инфекции, понижава времетраенето на треската и скъсява времето на боледуване. Уникално действие на ехинацеята е намаляването на 4болките по цялото тяло“  при вирусни инфекции, което се дължи на противовъзпалителния й ефект.

Съставът на Alive immune health е допълнен от екстракти от градински плодове и зеленчуци, които съдържат множество биологично-активни вещества и микроелементи – витамини и минерали, които действат като кофактори на важни ензими в организма. Екстрактът от плодове и зеленчуци има силен адаптогенен и тонизиращ ефект срещу изтощението и хроничната умора.  

Alive immune health може да се прилага като профилактично или терапевтично средство с антиоксидантно и имуностимулиращо действие. Подходящ е за превенция и в подкрепа на терапията при неусложнени респираторни инфекции – ринити, синуити, фарингити, ларингити, тонзилити, бронхити. Може да се съчетава с аналгетици, антипиретици, антитусиви и експекторанти, както и с антибактериални и антивирусни лекарства. Съвместим е с ваксини от всички видове.

Препаратът се приема в доза 1 капсула дневно. Меката желатинова капсула улеснява бързата и пълна абсорбция на активните вещества.

 

Sambucus immune lozenges таблетки за смучене

Този препарат съчетава имуностимулиращото, противовирусното и антибактериалното действие на черния бъз, ехинацеята, цинка и витамин С.

Черният бъз е традиционно имуностимулиращо, противовъзпалително и противораково средство в българската народна медицина. Екстрактът от черен бъз е извлечен от сорта Haschberg, който има най-високо съдържание на кверцетин от всички култури черен бъз в Европа. Сортът Haschberg се характеризира с най-висока култивация и стандартизация, което позволява производството на големи партиди с гарантирано високо качество. Плодовете се събират ръчно в райони на Европа с плодородни почви и така се запазва целостта им и се съхранява антиоксидантният им потенциал (минимален контакт на плодната пулпа с атмосферния въздух преди обработката им).

Екстрактът от черен бъз е стандартизиран по отношение на съдържанието на флавоноидни гликозиди (BioActives®), главните от които са кверцетин-3-рутозид (рутин), кемпферол- и изорамнетин-3-рутозиди. Всяка таблетка за смучене съдържа биологично-активни вещества, еквивалентни на 6400 mg пресни плодове черен бъз екстра качество. Стандартизацията и качественият контрол не допускат присъствието на обичайните за дивия черен бъз токсични вещества – цианогенни гликозиди (самбунигрин и пруназин) и тежки метали (кадмий, живак, олово).

Черният бъз неутрализира бързо симптомите на простудата и грипа, особено ако започне да се приема през първите 48 часа от началото на симптомите. Плодовете на черния бъз са ефективно и безопасно противопростудно средство и при деца.

Екстрактът надземните части на ехинацея (листа, цветове, стъбла) съдържа всички биологично-активни вещества от растението – полизахариди, гликопротеини, алкамиди, фенилпропаноиди, сесквитерпени, етерично масло и т.н. Алкамидите имат обезболяващо (активират на канабиноидните CB2-рецептори) и противовъзпалително действие (инхибират важни ензими на възпалението – циклооксигеназа, липоксигеназа). Това действие на ехинацеята е подобно на действието на аспирина, но без неговите странични ефекти върху храносмилателната система. Полизахаридите на ехинацеята повишават фагоцитарната и микробицидната активност на макрофагите. Екстрактът от ехинацея потиска аглутинацията и потиска проникването на вирусите в клетките.

Цинковият глюконат е съединение на цинка, което има най-висока абсорбция в стомаха и червата. Цинкът има локална антибактериална и противовирусна активност.

Таблетките за смучене Sambucus immune са приятна и високоактивна форма, действаща бързо както след системна абсорбция, така и локално върху лигавицата на устната кухина и гърлото.

Растителните суровини – ехинацея и черен бъз, са сертифицирани по TRU-ID за генетична идентичност. Nature’s Way е първата компания за хранителни добавки, въвела престижния сертификат в продуктите си.   

Sambucus immune не съдържа животински продукти и е с много нисък алергенен потенциал (не съдържа млечни продукти, соя, глутен, пшеница, дрожди, генномодифицирани съставки).

 

Допълнителни стъпки за подобряване на имунната функция

Природосъобразен начин на живот

Имунитетът се развива при контакт с околната среда. Колкото по-голям е контактът с природата, толкова повече чужди вещества и микроорганизми среща имунната ни система и толкова по-напрегната е имунната функция.

Животът в градовете намалява контакта на хората с природата. Хигиенните условия – достъпната топла вода, използването на различни сапуни, детергенти и дезинфектанти, предпазват хората от микроорганизмите в голяма степен. От една страна това понижава риска за среща с болестотворни организми, от друга страна не позволява имунната система да среща тези микроорганизми и да се развива. Освен това честото миене на тялото със сапуни и препарати унищожава полезната микрофлора на кожата и лигавиците, като ги излага на повишен риск от инфекция с болестотворни микроби.

Контактът с природата е естественият стимулант на имунната система.

 

Общо укрепване на здравословното състояние

Всички органи и системи в организма са взаимосвързани и взаимозависими. Увреждане на който и да орган води до компенсаторни промени в цялото тяло, за да се запази общата функция. Така здравето на имунната система зависи от общото здраве на организма –хранителен режим, двигателна активност, периоди на работа и почивка, сън, стресови състояния (особено хронична преумора, хроничен стрес).

Ако на тялото не се осигуряват достатъчно строителни материални (здравословна храна) и време за възстановяване (почивка, сън), регенеративните процеси се нарушават – нарушава се синтезът на структурни протеини, ензими и хормони, възобновяването на клетките, възстановяването на депата от медиатори и антиоксиданти и др. Здравето започва да се уврежда.

Здравословният начин на живот осигурява добро здраве и оптимална функция на всички органи и системи, включително на имунната система.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Мая  Живкова

Дентален лекар с интереси в областта на храненето, балансирания начин на живот, новостите в медицината, антиейдж и антистрес терапиите.

Продуктът беше успешно добавен в любими.