Search
Филтрирай по...

9 от най-мощните антиоксиданти и антивирусни средства

Защита за здравето с едни от най-мощните антиоксиданти и природни антивирусни средства!

Антивирусни средства
Природни антивирусни средства и антиоксиданти за силен имунитет
В природата съществуват уникални антиоксиданти и противовъзпалителни и антивирусни средства с невероятно въздействие върху общото здраве и имунитета. Те могат да забавят негативните процеси, свързани с напредване на възрастта, да намалят риска от болести и да поддържат жизнеността. Терапията с тях подпомага клетъчното здраве, подсилва имунните функции и подобрява устойчивостта на организма към психически и физически стрес. Нека видим кои са те и защо са толкова важни за здравето и качеството на живот!

Куркума

Естествен лек срещу хроничното възпаление и… Ползите й се дължат на куркумина – активният фитохимикал в корените й (Curcuma longa). Драстично понижава нивата на възпаление в организма. Облекчава симптомите при различни форми на артрит, болки в долната част на гърба, болест на Крон, киселини, генитален херпес и възпаление след операция. Въпреки че много други хранителни вещества имат противовъзпалително действие, куркуминът е най-мощен сред тях, независимо кои органи и системи са засегнати от възпалението. Куркума

Куркумин за защита от остри и хронични белодробни заболявания

Много са факторите, които могат да увредят белите дробове – дългосрочно излагане на замърсен въздух и/или цигарен дим, химиотерапия, лъчетерапия, вирусни инфекции и техните усложнения. Всички те могат да допринесат за развитието на остри и хронични възпалителни белодробни заболявания. Проучвания показват, че куркуминът има широк спектър от терапевтични и защитни ефекти по отношение на различни белодробни проблеми, свързани с възпаление. Има експериментални животински модели, които доказват благоприятното въздействие на куркумина при увреждания на белите дробове, включително белодробна фиброза (разрастване на съединителна тъкан в междуклетъчните пространства и/или алвеолите на белия дроб). Нарастващото количество данни от фармакологични и животински проучвания подкрепя схващането, че куркуминът играе защитна роля при хронична обструктивна белодробна болест, остро увреждане на белите дробове, остър респираторен дистрес синдром (ARDS) и алергична астма. Куркуминът предотвратява или модулира възпалението и оксидативния стрес в белодробните тъкани и може да се използва като допълваща терапия при пациенти с белодробни заболявания. Може да се приема в комбинация с антивирусни средства – подпомага ефектите им и ускорява възстановяването при различни инфекции.

Цинк

Минерал със силно оздравяващо действие и…
 • Цинкът е особено популярен с ефектите си върху имунната система, но в действителност предлага и други съществени ползи.
 • Този универсален минерал е необходим за редица процеси в човешкото тяло и липсата му се проявява по начини, подобни на процеса на стареене, с повишена чувствителност към инфекции и заболявания като атеросклероза и рак, бавно зарастване на рани и дегенеративни заболявания на мозъка и нервната система.
 • Хранителните добавки с цинк намаляват риска от инфекции, подобряват възстановяването на кожата след наранявания и подобряват състоянието при акне.
 • Терапията с цинк в комбинация с други минерали и витамини, се препоръчва още при косопад и влошено състояние на косата след стрес, бременност и др.
 

Цинкът като терапия срещу вирусни инфекции

Антивирусната активност на цинка е установена преди повече от половин век. Има различни теории относно въздействието на цинка при вирусни инфекции. Една от най-популярните е, че цинкът не позволява на вируса да навлезе в клетките, като се свързва с протеина, който обикновено улеснява това навлизане. Според другата цинкът намалява нивата на възпалителни вещества в кръвта, наречени цитокини. Данни от множество проучвания сочат, че таблетките с цинк намаляват продължителността на симптомите при настинка и грип с 1 ден, особено ако започнат да се приемат в рамките на първите 24 часа от началото на инфекцията. Важно е да се знае, че повечето настинки се причиняват от риновируси, които се размножават в носните проходи и гърлото (горната дихателна система). Цинкът предотвратява размножаването на риновирусите и дори може да възпрепятства прикрепянето им в лигавиците на гърлото и носа. Цинкът е особено ефективен, когато се приема под формата на таблетки, тъй като по този начин може лесно да влезе в контакт с риновируса. Счита се, че цинкът е едно от най-полезните антивирусни средства. Отлично се комбинира със силно имуностимулиращата билка ехинацея и витамин С.

Цинкът е от решаващо значение за имунната функция

Влиянието на цинка обхваща всички клетки и органи, ключови ензими и транскрипционни фактори. Недостигът му е изключително често срещан и засяга до една четвърт от населението в развиващите се страни и отделни популации в развития свят. Наличието на нормални нива на цинк в организма е критичен фактор, който може да повлияе на антивирусния имунитет. Дефицитът му се свързва с повишен риск от вирусни инфекции като ХИВ, хепатит С и др. През последните 50 години се натрупаха множество доказателства, които демонстрират антивирусната активност на цинка по отношение на различни патогенни вируси.

Д-р Джеймс Роб за цинка

Д-р Джеймс Роб e професор по патология в калифорнийския университет в Сан Диего. Той посочва редица изследвания, демонстриращи, че цинкът инхибира репликацията на много вируси, включително коронавирусите. Според д-р Роб това може да се отнася и за вируса, причиняващ заболяването COVID-19, макар и науката да не разполага с подкрепа на това твърдение. Въпреки това д-р Роб препоръчва още при първи симптоми да започнат да се приемат таблетки за смучене с цинк няколко пъти дневно. Д-р Роб предлага конкретни инструкции по отношение приема на цинк: таблетката се поставя в задната част на гърлото, за да може да се разтвори максимално добре. Препоръчително е човек да бъде в легнало положение до пълното й разтваряне. Д-р Джеймс Роб е един от първите патолози, изучаващи коронавирусите още през 70-те години. Изследванията му са публикувани в утвърденото научно списание Virology. Той е работил и като консултант-патолог към Националния раков институт.  

CoQ10 (коензим Q10)

За здраво сърце, нормално кръвно налягане и… CoQ10 е витаминоподобно вещество, което захранва митохондриите – енергогенериращите компоненти на клетките. Човешкото тяло естествено създава CoQ10, но с възрастта нивата му намаляват драстично. Дефицитът на коензим Q10 и други мощни антиоксиданти се свързва с развитие на сърдечни и мозъчни заболявания, рак и диабет. Проучвания показват, че приемът на CoQ10 под формата на хранителна добавка подобрява сърдечната функция при сърдечна недостатъчност, и защитава сърцето от увреждане при лечение с химиотерапевтични медикаменти. Други ползи на коензим Q10:
 • Повишава издръжливостта при физически натоварвания
 • Ускорява метаболизма
 • Намалява риска от диабетна невропатия
 • Нормализира кръвното налягане
 • Подобрява мозъчната функция
 • Облекчава силната болка при мигрена
 • Увеличава енергията и жизнеността
 • Подобрява състоянието на венците
 

PQQ (пиролохинолин хинон)

За подобряване на паметта, фокуса и… Антиоксидант, който се намира в растителните храни. Насърчава растежа на митохондриите, които осигуряват енергия за клетките и подобрява здравето на нервните клетки. Лабораторни изследвания показват, че предотвратява образуването на мозъчна плака и потиска растежа на раковите клетки. Други ползи на пиролохинолин хинон / пиролохинолин квинон:
 • Изостря фокуса и паметта
 • Подобрява настроението
 • Подпомага нормалния сън
 • Намалява умората
 • Понижава нивата на възпаление в организма
Тъй като CoQ10, и PQQ действат в отлична синергия и заедно имат още по-силно въздействие върху здравето на митохондриите, се препоръчва да се приемат в комбинация.

Рибено масло

Намалява възпалението в организма и… Учените са се заинтересували от рибеното масло още през 70-те години на миналия век. Тогава проучвания открили, че ескимосите в Гренландия се радвали на здрави сърца, въпреки че диетата има включвала много мазнини. Оказало се, че именно Омега-3 полиненаситените мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло били отговорни за този факт. Оттогава много ползите на рибеното масло се превръщат в обект на многобройни изследвания. Основни ползи на Омега-3 мастни киселини:
 • Ключовият им ефект е, че намаляват хроничното възпаление, което провокира редица заболявания: депресия, рак, болест на Алцхаймер, псориазис, артрит и др.
 • Понижават нивата на триглицеридите – мазнини в кръвта, които увеличават риска от диабет и сърдечни заболявания
 • Намаляват риска от инфаркт или инсулт
 • Контролират кръвното налягане
 • DHA – докозахексаеновата мастна киселина осигурява ползи за мозъчната функция
 

Астаксантин

За красива кожа и… Съдържа се в някои водорасли, с които сьомгата се храни. Именно на астаксантина тази риба дължи типичния си розов цвят. Астаксантинът защитава кожата от UV лъчите, за които е известно, че ускоряват кожното стареене. Проучванията показват още, че повишава еластичността на кожата, намалява бръчките и възрастовите петна, и потиска възпалителните процеси, предизвикващи акне. Други ползи на астаксантин:
 • Засилва мускулното възстановяване и намалява болезнеността след физически натоварвания
 • Спомага за облекчаване синдрома на карпалния тунел
 • Подобрява здравето на сърцето, мозъка и очите.
 

Ресвератрол

Основната терапевтична съставка в червеното вино Има благоприятен ефект върху сиртуините – ензимите, които участват в процеса на стареене. Активирайки сиртуините, ресвератролът повишава способността на организма да издържа на стрес и забавя процеса на стареене. При изследвания върху животни е доказано, че ресвератролът удължава живота. Може би една от най-познатите му ползи се отнася до кръвоносните съдове – артериите, вените и капилярите. Ресвератролът подобрява еластичността и гъвкавостта им, и намалява риска от запушване на артериите. Ресвератрол Други ползи на ресвератрола:
 • Спомага за понижаване на кръвното налягане и холестерол
 • Подобрява здравето на сърцето
 • Подпомага мозъчната функция
 • Подсилва имунните функции
 • Едно от най-ефективните антибактериални и антивирусни средства
 

Пикногенол

При сърдечни заболявания, хронична венозна недостатъчност и… Pycnogenol® е търговското наименование на патентования билков екстракт, получен от кора на френски морски бор. Разработен е от Horphag Research International – ексклузивен доставчик на Pycnogenol® в цял свят. Пикногенол засилва кръвообращението, намалява нивата на възпаление и поддържа здравето на кожата и ставните тъкани. Добавките с Пикногенол подобряват паметта и фокуса, подсилват зрението, регулират кръвното налягане, и нивата на холестерола. Пикногенолът има мощен антитромбоцитен ефект и подобрява циркулацията на кръвта. Многобройни проучвания показват, че облекчава симптомите при хронична венозна недостатъчност.

Лутеин

Супер здраве за очите и… С възрастта рискът от очни заболявания значително се увеличава. Едно от най-често срещаните сред тях е макулната дегенерация, чиято най-ефикасна профилактика е именно лутеинът. Лутеин е добре проучено хранително вещество с изключително значение за поддържане на зрението. То предпазва очите от увреждания, предизвикани от UV лъчите и синята светлина, излъчвана от електронните устройства. Най-добре действа в комбинация със зеаксантин. Други ползи на лутеин:
 • Увеличава притока на кръв към мозъка и го предпазва от увреждане
 • Засилва паметта, фокуса и цялостната умствена функция
Всички природни средства, посочени в този материал са подходящи за профилактика или допълнителна терапия към вече съществуващото лечение. Препоръчително е приемът им да бъде консултиран със съответния медицински специалист. След консултация с медицинско лице, могат да се комбинират с конвенционални антивирусни средства. Много от тези средства са насочени към хората със сърдечно-съдови и други сериозни заболявания, при които вирусните инфекции биха могли да протекат по-тежко. Revita Ви препоръчва: придържайте се към препоръките на здравните институции и останете у дома! Не се самолекувайте и потърсете помощ от специалист още при първите симптоми на неразположение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top