×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

„Медитация“ е една от най-модерните думи в наши дни, но какво представлява? Обикновено хората свързват медитацията с образа на човек, който седи в поза лотус, докато не му изтръпнат краката. Тя обаче не е поза, а състояние на ума и начин на живот. Помага ни да овладеем ума, емоциите и живота си и да бъдем съзнателни във всеки един миг - „тук и сега“. Чрез нея оставаме в пълен покой и тишина, без мисли. Тогава изключваме мозъка и затваряме конферентната зала на ума за безразборните си вътрешни спорове. Обикновено мислите галопират от миналото в бъдещето и в главата ни постоянно се филмират романи от живота ни – спомени, случки, емоции, преживявания, които ние безразборно преиграваме отново и отново, ден и нощ. Постоянно се връщаме в миналото и тичаме към бъдещето и не сме в покой, мир и тишина. Ако се загледаме в нас и в хората около нас, колко хора са в състоянието „тук и сега“? Повечето гледат с отнесен поглед и не забелязват какво се случва около тях. Затова има толкова инциденти, стъпваме на криво, чупим крайник или попадаме в катастрофа, защото

Телата ни действат на автопилот

Трябва да си дадем команда „Стоп!“ и да спрем за миг всичко, което правим. Целта не е просто външно да спрем някакво действие или да замълчим, седнали в поза лотус, а да останем в пълна тишина. Да си дадем кратка почивка от това, което правим, от забързания ден, за да се потопим в празното пространство, което е запазено само за нас самите. Трябва да се научим да се самоизключваме, да оставим  всичко друго и да спрем между две важни задачи поне за 5-10 минути. Това е моментът, в който създаваме пространство, в което навлиза енергия, защото сме си дали почивка и сме се отдали на себе си.

Да отпуснем тялото си, да успокоим ума си и да освободим духа си, за да чуем ударите на сърцето, звуците на живота около нас - раждането на цветята, на животните, на звездите, звуците на пробуждането на нашето осъзнаване. Това е пространството с най-висока честота, където се чува само тишината – там, където само Творецът говори и никой няма власт и не може да ни контролира. Там е абсолютната свобода. В това пространство на тишина всеки е господар на собствената си съдба и няма прегради за щастието и благоденствието, няма завист, съдене, тревожност, безпокойство, стрес.Това е състояние на разширено съзнание, в което виждаме всичко, чуваме всичко и сме съзнателни за всичко, което се случва около нас.

Медитацията е най-добрият начин да разберем кои сме, какъв е смисълът на живота и как да пренаредим приоритетите му

Чрез медитация ние създаваме условия за тялото и ума да се отпуснат, да се заредят с енергия и да се свържат със сърцето и душата. В това състояние на единение и връзка ние задействаме самолечебните способности на тялото. Тялото започва да се самовъзстановява чрез любовта на сърцето, а ума и чакра 6 насочват лечебната енергия към мястото, което има нужда от повече енергия. 

ВИДОВЕ МЕДИТАЦИЯ

Всяка медитация си има предназначение и ако някой ви каже, че медитира, може да го запитате с каква цел, за да узнаете повече за него.

  1. РАЗМИСЪЛ ИЛИ ВГЛЪБЯВАНЕ

Вглъбяването е, когато размишляваме върху нещо, за да изследваме всичките му възможни страни и да намерим нови отговори и нови решения за нещата, които сме направили или ни предстоят. Може да е проект, задача или нещо ново, чиито смисъл трябва да разберем по-добре.

Нашето намерение по време на размишлението или вглъбяването е много важно, защото влагаме цялата си енергия там. Всичко започва с една мисъл – как, какво, кога, защо? Тогава можем да разберем кое е важно за нас в живота ни, какъв е смисълът и накъде да тръгнем, за да сме щастливи.

  1. РАВНОСМЕТКА ИЛИ РАЗМИСЪЛ ВЪРХУ МИНАЛОТО

Този вид медитация е когато се обръщаме навътре към себе си и разсъждаваме върху минало събитие, което се е случило през деня или в миналото. Ние просто наблюдаваме отстрани какво се е случило – без емоции или осъждане. Размишляваме върху случилото се, за да научим урока за нашето духовно израстване. Не задаваме въпроси като: „Защо на мен се случи това, защо Бог ме наказва пак да страдам?“, а „Какво научих от тази ситуация, за да не изпадам отново в нея?“. Когато се поучим от грешката си и научим урока си, той никога повече няма да се повтаря.

  1. МОЛИТВА

Молитвата е начин да общуваме в тишина с висшите вибрации или висшите същества, в които вярваме. Трябва да вярваме, че всяка дума, всяка мисъл и всяко желание, които отправяме към Вселената са молитва. Да внимаваме какво си пожелаваме, какво мислим и какво правим, защото това е нашата молитва. Въпросите ни също са молитва – зов за помощ. Ако задаваме правилния въпрос, отговорът ще дойде не от човека, който ни отговаря, а от божествения интелект, който ни говори чрез човека и е във връзка с нашата душа.

Ако въпросът е жизнено важен за нас, то човекът, който ни отговаря, е нашият огледален образ, енергийният ни двойник, който ни дава най-правилния отговор под наставленията на нашето истинско висше „аз“. Трябва да бъдем много внимателни за въпросите, които задаваме, за да получим правилните отговори за нашето израстване и промяна. Тогава каквото и да си помислим, то ще се случва. Каквото и да правим, то ще е свято. Трябва да променим мисленето си, защото всяка мисъл е молитва.

  1. МЕДИТАЦИЯ В ДВИЖЕНИЕ

Може да медитираме и докато вървим или се разхождаме. Тогава просто трябва да се концентрираме върху всяка стъпка без да мислим и да следваме дъха си – да вдишваме и издишваме дълбоко на всяка стъпка.

  1. МЕДИТАЦИЯ ЧРЕЗ ДИХАТЕЛНИ УПРАЖНЕНИЯ

Всеки ден вдишваме средно около 20,000 пъти, но повечето от нас не дишат правилно и използват само малка част от капацитета на белите дробове. Неправилното дишане причинява проблеми в мозъка и забавяне на всички жизнени процеси – физически, емоционални или духовни. Дишането е автономен (автоматичен) процес, но ако успеем да дишаме съзнателно, ще построим здрава връзка между подсъзнателната и съзнателната част на мозъка и ще я съгласуваме със сърцето. Съзнателното коремно дишане, следването на дъха, или само дългото издишване, са дихателно-медитативни практики с много добър здравословен ефект за тялото, ума и емоциите.

  1. ЙОГА ПРАКТИКИ

Йога включва дихателни техники, медитация, специални физически упражнения и други техники за приучаване към съзнателна самодисциплина. Йога е вътрешен инженеринг и технология за личностна трансформация, начин на живот и прилагане на ценностни принципи в поведението на човека за общото добруване и благоденствие. Чрез йога практиките ние обединяваме тялото, ума и душата и живеем в хармония. Медитацията е един от 8-те основни принципи в йога.

  1. ВОДЕНИ МЕДИТАЦИИ

При водените медитации ние следваме инструкциите на друг човек – учител или някой, на който вярваме. Целта на подобна сесия е да ни вкара в състояние на физическо, ментално, емоционално или духовно самолечение и израстване. Водените медитации са бърз, лесен и ефективен начин на обучение, особено, ако водещият е просветен учител. Някои водени медитации могат да доведат до хипнотично състояние на самолечение и дори до духовно израстване.

Най-близките състояния до медитация са преди сън и когато заспиваме, защото точно тогава не мислим. Тогава сме в спонтанна медитация и чувстваме блаженство и лекота.

Същото се случва и когато сме сред природата или пред величествена гледка, която спира мислите ни и ни кара да се преклоним пред красотата. Това е спонтанен момент на медитация, защото тогава оставаме в тишина и се обединяваме с природата. Ако можем да се слеем с небето дори през гледката от нашия прозорец, това също е медитация.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Грънчарова

Силвана Грънчарова е родена в гр. Русе, България през 1965 г., но казва за себе си, че е гражданин на света, посетила над 60 държави на 5-те континента.

В младежките си години е била професионален състезател по баскетбол и дори е представлявала България в националния отбор по баскетбол за жени. 
Завършила е Националната Спортна Академия с магистърска степен треньор по баскетбол и учител по физическо възпитание.

След това е направила пълен обрат в живота си и е започнала кариера в областта на икономиката и банкирането, с диплома по банково дело към УНСС. Има 21 години банков стаж, от които 12 години в световната Citibank и 4 години в Лондон. От 2010 до 2012 г. е един от тримата управляващи клона на Ситибанк в София. Но независимо от отличната кариера и добрия жизнен стандарт, Силвана има търсения в живота, извън обикновената кариера в професията.

Следва поредният повратен момент в живота й, когато през 2012 г. решава да напусне банковата система, за да изследва безкрайните възможности на живота по пътя на личностното развитие и духовно израстване.

През 2002 г. Силвана започва да изучава метода на Универсалната Енергия (по-късно познат като Хуеса) и става един от основните организатори и преподаватели на метода на Хуеса в България и по света и 7 години е директор на европейския център на Хуеса в Босна и Херцеговина.

От 2020 г. Силвана е в България и е автор на книгите „Дишай, за да живееш", „Учебно помагало по енергийна анатомия" и „Работилничка за самоуправление – за деца, юноши и техните родители". Трите книги са мост между науката и духовността, в които авторът от личен опит разкрива тайните към една успешна професиоална кариера в съчетание с формулите за здраве, дълголетие и благоденствие.

Продуктът беше успешно добавен в любими.